Gammelmormor och Walle

Igår tänkte jag som vanligt på gammelmormor Eva och på Walle (inte min riktiga morfar, men det var mormors man). Två personer som jag saknar dag och natt, hela tiden och lite till. Även om gammelmormor gick bort -97 så har hon gjort större intryck än hon någonsin kan tänka sig, lika så med Walle, som vandrade vidare -07. 
     Jag besökte deras gravar igår kväll. Lite ledsen över alla löv som täckte dem, men lite blommor senare så såg det bättre ut. På återseende. Och nästa gång ska jag ta med en kratta. 

/Sandra 


Bara en liten blomma

Tänkte bara tillägga att denna bilden inte är redigerad på något vis, vilket vissa kan tycka är bättre än om man redigerar, så jag tänkte att jag skulle nämna det.



och igår krattade jag hos brorsan och Sofia..



/Sandra

En droppe, helt enkelt

Ja, jag skulle gå och dusch här om dan, men när jag kommer in i badrummet ser jag att min mor ställt en hög med blommor i badkaret som hon hade duschat. Suck, tänkte jag och sträckte mig efter dem för att ställa dem på sidan. Men då såg jag det! DROPPARNA! Det hade bildats fantastiska små droppar på bladen! Runda och fina! Så jag kollade noga runt på dem och valde tillslut ut en, den bästa, den mest perfekta! Och sen hämtade jag helt enkelt kameran och mitt macro objektiv.



Och nu är det ju så att ajg har lovat Elin, happy happy smile face, att jag ska berätta lite om vad Evelyn gör nu då hon inte har Internet för tillfället och då är lite blogghandikappad.
Såå, igår var jag och Evelyn på IKEA och handlade. Jag vet, det låter läskigt! Jag är ingen IKEA människa, jag praktiskt taget hatar mycket där, just av den anledningen att "alla" har möbler därifrån. MEN vi gick dit. Evelyn spatserade omkring bland Ivar hyllorna och bland skrivbornden och bland datastolarna och hittade en Moses. Och tro det eller ej, men jag hittade en badrumshylla som jag också köpte! Hör och häpna! En stor hylla som står på golvet alltså. Sedan gick vi vidare och kom till matsalen, och eftersom det var en timme innan stängning så hade dom halva priset på alla varmrätter, så vi åt pannkaka med sylt, efterrätt, morötter, vitlöksbröd och dricka! Mumma! Sedan sa det bara swisch så var vi nere i tag-själv lagret och Evelyn snappade åt sig ett Jonas skrivbord, en Moses stol, en klädhängare till hallen och ... en grej till.. tusan, minns inte va det var nu, men något till hallen tror jag.

Japp så det var dagens Evelyn! En liten liten inblick i hennes liv! Det kommer fler! 

En sak till, jag köpte en matta också, en svartvit randig trasmatta!

Två små snabba..

..bilder innan jag ska gå och äta frukost. Den på Theres tog jag igår eftermiddag innan jag åkte på biooo med Evelyn. Och Pink Pearls, som jag döpt pärl bilden till togs alldeles nyss såhär på morgonkvisten. Den kan få vara till mamma!



Nikon D60 + original objektivet mitt





Nikon D60 + mitt älskade macro

Fishi fishi FISH!

Jao, en fisk alltså. Från Akvariet-djur-zoo-kolla-på-fiskar grejen i Stockholm. Minns inte riktigt vad det hette. Vid Gröna Lund i allafall. 
     Evelyn och jag blev tillsagda att inte använda blixten där för "hajarna kunde bli rädda" så den blev inte riktigt så bra som den kunnat att bli. MEn här är den:



Nikon D60
AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm 

/Sandra

Såå..

.. jag såg ett väldigt roligt klipp från youtube på Annas blogg som var en parodi på Twilight och High School Musical (kolla det på Annas blogg, och henne hittar ni i min länklista). Och när jag sett den så tänkte jag att jag skulle kika in på youtube för att söka efter fler Twilight parodier, jag använder Youtube så sällan så man är ju aldrig riktigt uppdaterad på den fronten. Men jag sökte och fann en helt otroligt välgjord "parodi" på Twilight. Är faktiskt imponerad på hur bra dom fått till allt i filmen, måste vara nått lite större projekt. Ta en titt vet jag:

 

Home again!

Hem ljuva, ljuva, ljuva, ljuva hem!
    Vi hade väldigt roligt i el Stockholmo, det må jag säga, det var full rulle och vi hann göra allt vi tänkt oss, tror jag?
Men hur kul man än har i Stockholm så är det alltid skönt att komma hem! Ingen som springer på en i rulltrappor eller pratar om botox som krymper i kyla (ja, jag fattar det inte än?). Jag måste verkligen tacka Evelyn, Ulla och Anna för en toppenresa!
     Jag ska ladda upp bilder från resan sedan, just nu har jag lite bråådis.

Tänkte bara visa en bild från idag när jag arbetade med Tessan tavlan, bara för att ni inte ska glömma bort den (och för att jag ska minnas att fortsätta på den): 

  

CS3 - Black Girl

Nu är jag igång med en ny photoshop (CS3) teckning.
Denna gång tog jag bara en bild från internet. Det enda jag ville att den skulle innehålla var en mörkhyad person, så att jag skulle få prova på det. Man måste ju träna så mycket som möjligt, om man väl drar igång med ett nytt projekt. Många har frågat hur jag har gått till väga med dessa data-teckningar, så jag tänkte att jag skulle visa hur jag gjort hittills. Men det går inte att visa hur jag arbetar i lager, så det får ni väl fråga om ni vill veta, för jag orkar inte beskriva det just nu.

Originalbild:




Här kommer uppdateringarna och tider:

Ett
10 min





Två
15 min





Tre
25 min





Fyra
35 min




Jag har även gjort lite mer på Kristen Stewarts hår:


Nu du! Nu slog det mig!

Vilken strike i tankebanan! Äntligen!

Jag måste möta framtiden på mitt eget sätt.



(Ursäkta om jag flummar till det, men det slog mig bara.)


Jamen Glad Påsk!

Glad Påsk på er hela högen!

Idag har jag bara lapat sol på Fröstsjön, och pimplat. Haha, det var faktiskt på grund av det senare som vi åkte dit, tro det eller ej. Så vad hände mer där? Jo, jag fick en liten brunröd nyans i ansiktet och en massa mer fräknar, nu är nyansen borta och fräknarna kvar. YES.
     Farfar fick en utskällning av en försurnad gubbe på sjön för att han tog skotern dit (och ja, det är tillåtet med skoter på sjön och 99% av alla som fiskar där tar skotern dit). Gubbens kommentar var: Fiska klart nu och far ÅT HELVETE!

Japp!

Jag tappade också min plånbok uppochner i en vattenpöl idag. Fick hänga hundringarna på tork i bilen, kändes lite skumt, men det gick! Men varför alltid uppochner? Och varför alltid i en vattenpöl? 
     Vi åt en massa knyten med kött och potatis, sen åt vi tjockt tjorv med bröd (korv med bröd) och hallonläsk. Mumelimums!
     Nu när man har duschat, sett en film (Prime, och den var okej) och fått i sig en Fox (eller två) så sitter man och bloggar för att få tiden att gå tills det bjuds på mat på våningen under. Farmor fyller 60år idag och vi är 14 hungriga vargar som vill ha mat! Det är tur att vårt hus i Tännäs är stort så vi ryms allihopa. Det är liksom, rött, högt och mysigt. Kanske inte värdens snyggaste, eller världens modernaste, men absolut världens bästigaste! 

Nu hör jag att det ropas i trapphuset. Tydligen är det skumpa på gång!

Idag ska jag ta och skicka en extra varm hälsning till mina vänner, bara för att. 
Och Evelyn: Jag hoppas att att du laddar inför nästa vecka och Stockholms-resan! Jag ska försöka ringa dig ikväll, om jag hittar en fungerande telefon, vill säga! 

Nej men dra mig baklänges!

Jag har drabbats av den mest hotfulla, fruktansvärda och hatiska sjukdomar som en människa kan få (som inte är dödlig då, naturligtvis, annars skulle jag nog inte skämta om det). Nämligen feeebeer.

Håll tummarna för min fortsatta överlevnad.

I övrigt så har jag lärt mig att spela Hjärter, jag har sovit, jag har ätit, jag har kört runt funässjön, jag har duschat, jag har läst bok, jag har kollat på Grease, jag har klappat Picconet. Jaa, jag har hunnit med en massa saker hittills på denna påsk. Jag har till och med snott (okej, lånat) Sofias dator, så det är där jag sitter nu. På ett dammigt golv, med en främmande dator, ett värkande huvud som också kokar och det enda jag vill är att duscha.

Hej!

Min 20-års dag närmar sig...

... så jag tänkte se vad 7:e maj är för ett datum egentligen.


- Jo, det är den 127:e dagen på året.

- 1902 dör 2000 människor då vulkanen Soufriere får ett vansinnesutbrott på St Vincent.

- Eagle-Eye Cherry föds, året är då 1968.

- 1697 - Slottet Tre Kronor brinner ner.

- Margaretha Krook dör, 2001.

- 1946 - Sony grundas i Tokyo.

- Ett fredsavtal sluts mellan Rumänien och centralmakterna, 1918. 


Äh, ni behöver bara veta att jag fyller 20!
Tack och hej! 


Lalalala laa. Punkt.

Jag är väl lite tom i huvudet just nu. Men det är vi väl alla lite till och från. Och jag är väl lite mer till. Som vanligt.

Jo, jag går ju en skrivkurs hos ABF med författaren Pelle Olsson i spetsen. Detta är nog det roligaste jag gjort på länge! Och mest givande. Att uttrycka sig i bild och foto är en sak, det har jag gjort så länge och så ofta och framför allt så mycket! Så detta är, kanske inte något nytt, men ungefär något nytt! Det är nyttigt att få gå igenom hur man gör, hur man ska kunna lyckas med sitt hantverk och varför. Det är många övningar, endel snabbare än andra, men alla lika svåra och då spelar det ingen roll om det är en längre eller kortare text man ska skriva. Men oj oj oj vad jag lärt mig mycket! Jag tycker att fler i vårt långa land borde resa sitt arsle från sofforna om helgerna och gå kurser, det finns så mycket att lära, och så lite tid!
     Givmild som man är så ska ni få ett smakprov på en snabb övning vi gjorde igår. Uppgiften var att skriva en novell om sig själv, en memoar, på 6 ord. Först blev man helt ställd och tänkte mest: Vad fan?! Men jag försökte:

"Det finns en mening, tro mig"

Bra eller dåligt är väl inte upp till mig att besluta. Men åtminstone jag i ett nötskal.
Ta och prova på ni också vet jag!

Såå... På måndag morgon bär det av till fjällen för en vecka av... stress? Eller åtminstone halva veckan, då halva släkten kommer dit. Vilket påminner mig om att jag måste gå ut och byta däck på min släpvagn för vi ska ha med oss så mycket mat. (Nu tror ni att det är en stor släpvagn, men ni har FEL! Den är seriöst inte större än 1 x 1 meter, eller nått).

Nej nej, nu ska jag sluta att ordbajsa och lämna er i fred.

/Sandra

Ja just, min ena fågel dog igår. God damn it!

Nu har Kristen fått lite mer hår

Japp, det är sant! Det går sakta men säkert framåt! Och jag uppdaterar för varje gång jag har arbetat med bilden. Jag inser nu att det finns en miljons miljarder saker att lära sig i photoshop! Och jag älskar det! Ska bli mycket roligare med en ritplatta så man slipper den förbannade datamusen, det blir så darrigt. Men just nu ser Kristen Stewart ut så här:



Börjar närma sig åtta timmar på denna bild nu. Vilket är rätt fort om man jämför med de blyerts/olje/akryl porträtt jag brukar göra.

Säg gärna vad ni tycker, om ni tycker någonting vill säga!

Ett litet foto..

.. innan jag ska till brorsan och äta middag! För ikväll är det ju bugg! Som jag har längtat! Eller i och för sig så toklängtar jag till varje bugg-tillfälle, vilket är varje torsdag, men det är något speciellt med idag! Undra bara vad?



Tagen i Spikarna på Alnö förra sommaren då jag och Evelyn åkte dit med våra kameror i högsta hugg!
D60 + mitt macro, and I just love it! Macron är värd alla slantar som jag gav för den, även om dom var jävligt många!
/Sandra

Klockor, ramar och sånt, ni vet

Såå, jag är ju lite fast i detta med klockor nu. Jag har nu gjort två stycken till. Resultatet, ja det ser ut så här:



Och så har jag designat två stycken ramar och motiven i är knäppta med min analoga systemkamera Konica T4! Så dubbelt upp för dem!


I övrigt så har jag jobbat på Vårbacken måndag, tisdag, onsdag och det har varit hur kul som helst! Jag trivs jättebra där, fler ungdomar borde arbeta med barn, man lär sig otroligt mycket om människor, ta hänsyn och att vara vuxen (vilket många yngre vuxna idag är totalt värdelösa på). 
Idag så ska jag ägna mig åt lite målning. Men inte målning som är rolig, bara nödvändig. Så tacka mig farfar!

Imorgon ska jag iväg på en författarkurs, eller skrivkurs kanske man kan kalla det. Det ska bli jättekul! Den kommer att börja på fredag kväll och fortsätta hela helgen! Tjohoo! Det är så roligt att använda sin kreativa sida! Och just för stunden går den på högfart! Så i helgen blir det alltså skriva, skriva, skriva. Så nu kanske jag kommer igång med plotten som jag har skrivit på i två år, för kanske man får det rätta go go go:et med en kurs som denna!

/Sandra

RSS 2.0