Stolpås Rock

Inför att jag skulle provfota för Model Lab i Sundsvall (ett jävla skitföretag, må de ruttna i sin egen spya) så tog jag och Theres och provade en massa olika poser. Det var aldrig tänkt att dessa skulle visas, men det är ju så kul att leka i PS.

Don't Look Back in Anger

Det finns bara några få låtar som kan spelas om och om igen och bara bli bättre och bättre. Oasis står för en av dem. Don't Look Back in Anger.Amerika - Vägen leder till Södern (Del 4)

Så sitter vi i bilarna och är på väg mot Jackson och Memphis. Vädret är strålande, jag är sjuk, farmor är trött och pappa vet inte hur han ska köra. Men vi är på gott humör och det är ett fantastiskt landskap runt om oss! Det är inte som att åka E4:an till Huddik, direkt.Det är långtradare överallt, och dom är stora. STORA. Och helt klart dubbelt så långa som i Sverige. Här är det heller inga platthuvar som gäller, utan störst är bäst. Och allt är stort i Amerika!
Jag knappade in adressen till Jackson i GPS:en (som jag förövrigt hittade svenskt språk på också), och pappa åkte dit tanten sa. Här ser vi farfar som sitter och håller koll på läget.I mitten av bilen hade jag och syrran skoj.Även om jag mådde lika dåligt som det ser ut på bilden (japp, jag sitter med en påse i handen).
Här kan ni se min cowboyhatt iaf! Så stilig i brunt (vilket även matchar bootsen jag kommer att köpa senare på resan).Efter någon timme så svänger vi av mot Jackson (du har så underbart god smak på hundnamn Evelyn! Jag tänkte på Jackson när jag for till.. Jackson..).Ett av ställena som jag längtat som mest till, Casey Jones: The Old Country Store.
Ett matställe som verkligen kändes country och western, även om det var dåligt med häftiga kläder på invånarna. Men dom utmärkte sig definitivt på ett annat sätt. Dom var nämligen så tjocka att jag mådde illa. Och nu pratar jag inte småfet-banta-inför-sommaren-som-vi-svenskar-gör, utan här fick man nästan skämmas för att man var smal (även om jag inte är en pinne). Man fick passa sig så man inte blev intryckt i en vägg av ett arsle om man försökte passera någon. Då hade man kunnat dö.Visst är stället fint?
Man borde bygga något liknande i Sundsvall (utöver Railway Saloon).Nicklas njöt i sin Hatchbacks t-shirt.Det var en snuskigt stor buffé, med snuskigt mycket friterat. Men det var ändå väldigt gott!När vi var proppmätta yrade vi runt i Jackson en stund (vilse).Men sedan hittade vi motorvägen igen (lyssna aldrig på farfar när han säger SVÄNG HÖGER! utan sväng då vänster i stället). Till och med mamma och farmor höll sig vakna en stund när vi fortsatte mot MEMPHIS!En ny vän till gården

Imorgon flyttar en ny vän in på gården. Det är ett brunt varmblod som in i stallet ska flytta. Transporten är fixad, spånet på plats och baggen förvarnad. Hoppas att inget går i stöpet!

Dagen till ära bjuds på ett svartvitt gäng bilder från gården.

Amerika - Drömmen om Nashville (Del 3)

Nashville är mina drömmars stad! Nästa gång jag far till Amerika ska jag antingen åka till Nashville i två veckor eller åka till en ranch och skrutta runt där i en westernsadel. Det är liksom det som är det bästa med detta land i fjärran. Country. Western.
Det var med en obeskrivlig glädje som vi landade i denna drömstad. Vi tog våra hyrbilar och körde (låter mycket lättare än vad det var) in till Music Valley Village, där vi skulle bo. Tänka sig att få bo precis i musikkvarteret, alldeles intill Grand Ole Opry, världens mest kända countryscen!Det var så häftigt att jag nästan höll på att dö. Och jag skojar inte!Vi bodde på ett otroligt fint hotell. Detta är mitt och Tessans rum.

 

Första kvällen gjorde vi oss iordning på mamma och pappas rum och tog sedan en taxi in till Nashville centrum. Där gick vi runt i olika butiker och bara stormtrivdes! Och musik hördes överallt!Jag skulle kunna bo här. Fast på en ranch utanför, såklart.

 

 

Vi gick in på en krog och jag beställde in en härlig kycklingmacka. Det jag då inte visste var att denna kyckling skulle göra mig sjuk. Mycket sjuk.

 Vi gick in på ett ställe där det strömmade musik. Där satt två killar och spelade för fullt! Och antagligen såg vi väl lite udda ut där och antagligen lät det konstigt för dom när vi pratade svenska så dom undrade helt enkelt var vi kom ifrån. SWEDEN, svarade vi. Och tydligen är det inte allt för många svenskar som besöker dessa trakter, för något förvånade blev dom. Det blev iaf så att jag önskade en massa Brad Paisley låtar under kvällen, och dom spelade då bland annat American Saturday Night. Jag bara njöt! Så fantastiskt! (Och så snygga dom var).

 Sedan åkte jag hem till hotellet. Akut.Dagen därpå hasade jag mig ur sängen först på eftermiddagen, tänka sig att bli matförgiftad när man är i sina drömmars stad! Jag har alltid en sån jävla otur! Men jag knatade på ute en stund och fick ett gänng bilder de underbara byggnaderna!På Trail West köpte jag en äkta Cowboy-hatt. Lika som Brad Paisley har, stod det. Hur som helst så var den perfekt, helt perfekt! (Det kommer bilder på den i ett senare inlägg).

 

 

Pappa köpte också en snygg hatt och han passar ju helbra i den också! Trafikljusen är ju så häftiga i detta land, och så läckra i gult! Här är vi utanför Opryland.

 Sedan bär det iväg från denna underbara stad. Det är med sorg i hjärtat, men det är ju inte så dumt att MEMPHIS är nästa mål. Men vägen till Memphis är lång och full av äventyr, som ni kommer att få ta del av i nästa inlägg. Den som väntar får se.
Amerika - Stor stad, liten flicka (Del 2)

New York är stort. Och jag är liten. Det är fakta. Men när vi kom till Central Park insåg jag ändå att det dom kallar park bara är en fjärt jämfört med "parkerna" vi har i Sverige. Det kändes skönt. Men det är en väldigt fin liten fjärtpark dom har! Med en massa dammar och planterade träd och kullar. Synd dock att dom dragit vägar tvärs genom parken, ingen som tänkte på att det förstör känslan av en park?I parken fanns fina polishästar! Jag undrar bara var dom har stallen och var går hästarna på grönbet?
Hur kul kan man ha på en toa i Central Park?
Svar: Jävligt kul! Speciellt då toasitsen är lägre än själva dörren in på toan. Så man ser precis vad den andra gör.

 

 

Man kunde åka häst och vagn i parken, vilket vi tyvärr inte gjorde. Men hästarna var otroligt fina och till synes väldigt välskötta! Vi såg också en traditionell "School Bus" på väg till American Museum of Natural History, jag har inte lyckats säga namnet på det museet rätt än, och jag gissar att det blev fel igen, men det är där det finns dinosaurieskelett. Vilket var häftigt att se! Nicklas har alltid gillat dinos så han blev överlycklig!

 

 

Det häftigaste med parken var att se byggnaderna runt om, den är så tydligt utskuren. På bild ser vi också Nicklas och Sofia utanför "Vattenrestaurangen". Jag vill minnas att det var där Carrie och Big äter lunch i Sex and the City. Rätta mig om jag har fel.

 

 

 

Utanför Harry Potter utställningen. Undra jag om det är originalbilen ovanför ingången? På nästa bild har vi självaste American Idiot teatern - där Green Day själva spelade samma kväll som vi var där. Gissa om syrran grät!

 

 

 

Sedan har vi underbara Times Square och den kända Colaburken (som visst var grön precis när jag fotade). Och så självklart måste man ta en bild på Bank of America!
Det var allt från New york för denna gång, nu har vi tagit oss till flygplatsen (efter ännu en taxifärd som man trodde skulle sluta med döden). NASHVILLE NÄSTA!


Var är tiden?

Tiden tycks ha försvunnit, en gång hade jag så mycket tid, men nu stressar jag mest runt, men det behöver INTE betyda att jag har tråkigt!  Jag har nämligen haft full rulle med en massa roliga saker!

Allt från serier (jag har alltid velat göra en serie, så jag gjorde en och mer om det senare), till foto, till hästar, till ombygge och gud vet vad!

Men för att ta en sak i taget så har jag varit och provridit några hästar senaste dagarna på jakt efter en smakfull skogsmulle i långsamt tempo! Och kanske har jag funnit en sådan nu! Det får de närmsta dagarna avgöra, men jag kan lova att det är jävligt spännande!

RSS 2.0