Dagens ord

Dagens ord är:
UNGKÖTT

Jag verkar..

..vara dålig på att blogga. Men fan, jag har inte tid! (Kan man skylla på något så simpelt?)

Full rulle, vad annars?
 Idag blir det skola, äta, dansa, bio. Utan paus!

På dansen så buggar vi inte bara, utan provar även att dansa rock'n'roll och boogie woogie! Jävligt häftigt! Måste gå dom kurserna senare!

På bio ikväll blir det Twilight, ja jag såg den i måndags också, men den var ju riktigt.. hmm.. intressant? Spännande, lite barnslig, men det är ju ändå en ungdomsfilm. Om man får vara lite flickaktig och småtöntig så måste jag säga att han som spelar Edward Cullen (Rob Pattinson) är skit fin i filmen. Köpte även boken igår, läste väl kanske 100 sidor igår, och den håller alla förväntningar och mer därtill.

Okej, nu ska jag sluta att tönta mig och plugga energiberäknigar istället.

Vi höres synes och allt annat där till!

 

 

-Sneek-

Med hjälp av lite saker jag köpte i Stockholm så kunde jag ta detta kort med lillsyrran Theres som modell:
--
Nikon D60
AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm

Sandra Engberg

Analogt fotograferande med den underbara Konican T4

Hahah, JA, nu har jag äntligen lyckats knäppa hela den svartvita rullen till Konican och även framkallat OCH hämtat ut bilderna! Där ser man va!

Jag tycker om den jätte mycket, så jävla värd 600 kronor.

Några bilder blev suddiga, vilket var väntat, men resultatet blev mycket bättre än vad jag trodde att det skulle bli. Men nu efter första framkallningen så har man lagt pbåde en och två saker på minnet inför nästa rulle. Tex att ett stativ är att föredra till långzoom och även 50 mm i vissa fall. Sedan ska man vara jäkligt noga med skärpan, det finns ju ingenting som heter auto dirket, så.. Men det är spännande, har en ny rulle på G, som kanske dyker upp om ett tag då. Dyr hobby men satan så spännande när man får kika på bilderna efteråt. Jag måste tipsa om analogt foto till er alla, tänk att få till ett riktigt snyggt porträtt och knäppa det med en svartvit rulle. Där talar vi om kontraster mellan dagrarna och skuggorna som du inte finner inom den digitala världen. Skavanker försvinner och det återstår ytor som kan tyckas vara redigerade i efterhand. Jag tycker även att landskapsfotografierna får mer av en berättelse bakom sig inom det analoga om man jämför med det digitala. Det är magi.

Att tillägga är att jag inte har redigerat de bilder jag nu lägger upp utan endast scannat in dem på datorn och återigen gjort dom svartvita i PS eftersom det blir ett lila färgstick i bilder man scannar in.

--
Konica T4
Konica Hexanon AR 50mm F/1.7

/Sandra Engberg

"Bättre det än en flaska whiskey"

Det händer så mycket och jag har ingen tid att blogga!

I helgen så var jag och Evelyn i Stockholm för att göra... ALLT?!

- Vi såg på teatern Cabaret. Vi hade lite delade meningar och många gemensamma. Då vi såg en annan uppsättning av Cabaret hemma i Sundsvall i våras så tyckte vi att den var så bra så att vi var tvugna att se Cabaret i Stockholm när den sattes upp av Colin Nutley. I huvudrollerna var Helena Bergström och Richard Wolff samt skådisar som Sven Wolter och Siw Malmqvist (stavning på alla namn?). Trots sin otroliga skådespelar elit så måste jag ändå säga att Cabaret i Sundsvall var bättre, trots att man inte kände igen en jävel där. Eller var det kanske just det? Inga förväntningar. Men det var värt tusen gånger pengarna (vi betalade 70 kr) och teatern var underbar! Om man kunde plocka det bästa från SundsvallsCabareten och StockholmsCabareten då skulle man få en SUPERCABARET!

- Vi handlade lite på stan, skivor och lite så, intget värre.

- Vi åt en massa god mat! Laxröran på Sandys var SUVERÄN!

- Vi fotade på Sergelstorg, i gamla stan, på T-banan och på Skansen! En bråkdel av bilderna kommer längst ner.

- Vi for till Bromma till Akvarielagret och Evelyn den galningen köpte jättefina fiskar! (Jag gillar den med tänder som log och såg mördande ut hela tiden bäst på akvarielagret, du skulle ha köpt den)

- Vi for mot Märsta där Evelyn köpte möss! Tre små söta!

- Vi var helt förvirrade på T-centralen och Evelyn gjorde något som tycktes komme direkt från en film-scen. Hahha, Mobiler och glömska personer är en dålig kombination.

- Vi sprang runt och sökte Myrorna (det var stängt när vi hittade dit).

- Vi tomåkte T-bana och bussar.

- Vi mixtrade med fiskar i T-centralens skåp.

- Vi fick en JÄVLA CP CHOCK på vägen hem.

Något som inte har med Stockholm att göra dock, är att jag har köpt mig två Sebrafinkar! Jag har inte ens hunnit säga det! Det kommer att komma bilder på dem snart. Plus att ett nytt köp planeras. Tur att man har en familj som inte längre bryr sig när man tar hem djur.
Som pappa skulle säga: "Bättre det än en flaska whiskey"
--
Sandra Engberg
Nikon D60
AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm
Sigma AF 70-300/4-5,6 DG
Nikon SB-400 Speedlight
El Stockholmo!

HERE I COME!

Hörs på måndag alla där ute i cyberrymden!

RSS 2.0