Att sy en skiddress

Ja det är säkert inte så lätt, men oh vad jag skulle vilja ha en dress som denna. Fast den skulle ju passa bäst till just skidor, inte till snowboard som jag åker. Men kanske skulle man kunna använda en sådan när man åker skidor på längden? Fast det är farligt, jag kan ju inte svänga! 

Tåls att fundera på.Bild från Google.
 

Underbara hattar

Jag hittade en underbar artikel om Iris Asplund, 82, som har drivit en hattaffär i över 50 år.

Läs den här.

Hon syr de mest bedårande hattar! Jag vill bara slänga mig in i närmsta bil och fara till Tierp för att se det med egna ögon. Jag skall börja att använda mer hatt, man skall inte vara feg, utan gå klädd i det man vill!Bild från: Femtiotalsjakten


Billie Jean på min nya canvas

Det kommer att bli en Michael Jackson bild på min nya målarduk. Och så som jag förstår det så är det en scen från Billie Jean. Så här ser originalbilden ut:Jag har redan målat hälften, men jag har ingen bild på det, än.


9097

Ja så många besökare har jag haft på min DeviantART.com sida sedan jag startade den. Det känns roligt att folk tar sig tid att se på de foton jag tar och de bilder jag skapar.

Ta gärna en titt själv: http://belsebumsan.deviantart.com
Till sjukstugan

Jag tänker inte bry mig länge i detta ämne. Min allmänna klantighet har alltså gjort att jag nu sitter med gips på vänsterarmen. Tro inte att jag tänker skippa skoteråkningen för det. Aldrig.Bild från Google.


Full fart i backen

Idag var vi och åkte bräda (för min del) och skidor i Mässlingen. Backen var inte pistad, där av det billiga priset: 100:-. I full fart for vi i den yrande snön, det var mycket roligare än att åka i en hård pistad backe. Jag vägde på det bakre benet och surfade genom halvmetern av snö i backkanten. När vi sedan skulle värma oss i fikastugan så missar jag att det ligger en isklump i vägen. Armen är inte längre som den var, tur att det är vänster! Och hur gick det med den då? Tja vi får se. 


Bild från Google. 

Billie Jean med pensel?

Igår såg vi en konsert där artister hyllade Michael Jackson då han firade 30 år som artist, minns inte vilket år det var ifrån, men Michael var var med och sjöng som aldrig förr. Det går inte att förneka att han verkligen är The King of Pop. För det är han. 

Jag gillar mest av allt hans låt Billie Jean. Så jag funderar att på min alldeles sprillans nya målarduk kanske måla detta motivet:Tja vi får se, kanske blir det bara en bild på hans fötter när han står sådär häftigt på tå.

Vilket som så skall vi åka till Funäs nu.

 

Mammelucker på hjärnan

Så här i juletid så har jag fått mammelucker på hjärnan. Det började med att jag fick ett par underbara sov-shorts i julklapp, rutiga med spets och sidenband. Och så plötsligt så kom jag på att jag inte har några mammelucker! Jag frågade mormor om hon hade något par liggandes på vinden som jag skulle kunna få lägga vantarna på, hon var nästan övertygad på att hon hade det så jag skall göra en tur där på vinden när jag kommer hem från Tännäs.

Denna bilden på ett par extra tjusiga mammelucker kommer från underbaraclara:


Till magen står rakt ut!

Idag, på självaste julafton, önskar jag nästan att ingen utav er läser detta. Spara det till imorgon istället, njut med släkt och vänner istället för att sitta här och läsa en massa skräp! Anledningen till varför jag kan sitta här är för att, ja, jag har väl ingen anledning egentligen.

Jag vill bara önska er alla en klassisk GOD JUL! Eller vet ni, jag vill inte önska er en god jul, jag vill önska er en förbannat skitbra jul med knäck, skinka, sill och pärer till magen står rakt ut! Ni ska ta mig tusan se ut som höggravida hela högen!
Hälsningar från Tännäs!


Hallå hela högen!

Hej mina vänner, nu är det jag här igen. Min mor gjorde ett rätt så dåligt jobb med att blogga när jag inte hade tillgång till internet. Men man får vara nöjd med det lilla, tack mor!

Kvällen har spenderats på Bingolotto-vis. Det är faktiskt något speciellt med Uppesittarkvällen. Skeptisk som man är så gick man ju faktiskt och vann en hundring. Otroligt!

För övrigt så är jag så otroligt mätt just nu, magen är proppad kakor, godis, must, mjölk, knäck, pepparkakor, ädelost, chips, sockerkaka, klubbor, kaffe och kött. Jag kommer sannerligen att behöva banta inför den såkallade beachen 2010.

Imorgon bitti återkommer jag med bilder, som jag har längtat att få publicera lite foton till er mina underbara!

Knäck, bio och djävulskap

Mamma vidarebefodrar:
Nu är jag i Tännäs utan internet, därav detta underliga inlägg.
När vi kom upp till fjällen så hade vattnet frusit. Det gjorde att pappa fick köra upp hit mitt i natten (det är 32 mil enkel resa) han är vår räddare i nöden.
Idag har vi latat oss, kollat på film, kokat konstig knäck, ätit god mat, nu ikväll skall vi gå på bio i Tännäs lilla trä salong där stolarna är så hårda att de måste ha en paus mitt i filmen. Filmen vi ska se är Fame.

På återseende (om mamma vill).


Med en näsa så röd

Far jag till fjällen. Jag är förkyld som aldrig förr och ett huvud som jag gärna skulle ha bytt ut tack vare värken. Men nu drar jag till fjällen med min syster och mormor. Men som tur är så hörs vi ikväll ändå, för jag har övertalat mamma att via telefon publicera det jag säger, med bilder och allt! Vi får se hur det går, för att vara ärlig så är jag lite nervös.

Blur

Foton i oskärpa kan bli otroligt effektfullt, jag fotade en höstbild som bara är i färger utan minsta skärpa, jag gillar den. Om jag hittar den så skall jag visa er.


En sista stämning

En sista liten julstämning från det här satans Bollnäs kommer här. Min kära mor gav mig två fina julgrupper som doftar så fint i lägenheten nu. Hon är go hon, min mor.
Rutor och rosetter

Idag är det kallt ute, vilket fungerade som en ypperlig anledning att köra en sväng förbi Erikshjälpen för att tina upp bilen en aning. Jag hittade en av de sista julklapparna (yes) och jag hittade också en underbar liten rutig klänning. Men det var inte nog med att den var nätt och rutig, den har röda, runda knappar också! Men det var inte nog med det heller, den kostade bara 45 kr också. Och vet ni? Jag hittade en svart rosett att nåla fast på den med. Den kostade 10 kr.

Nu har jag alltså de perfekta julavslutnings kläderna till imorgon. Det känns roligt. Men vad händer sedan då kanske man kan undra? Jo imorgon åker jag efter julavslutningen hem till Stolpås för att uträtta ungefär tusen till tvåtusen ärenden, för att sedan packa och efter det åka till Evelyn för att byta julklappar. Därefter så skall jag sova för att sedan åka till fjällen på lördagmorgon. Och vad skall jag göra i fjällen? Jo ni, jag ska baka godis, läsa, måla, lyssna på mina absoluta favorit julskivor, skriva, klura lite mer på meshtool, gå på promenad med Arrak, fotografera, se på film. Ja allt som jag tycker är avkopplande och underbart! Och sedan skall jag fira jul och därefter nyår och den 11 januari kommer jag åter bege mig hit till Bollnäs, utvilad och fräsch!
Den beryktade Tranan

Igår var nästan hela klassen (20/27) på puben Tranan i Bollnäs. Även kallat 25 kronan på onsdagar. Mat och drinkar kostar 25 kr, alltså ett lämpligt studentpris. Jag åt plankstek. Japp det är sant, för 25 kr. Bilder från kvällen kommer imorgon!

Ett äpple gjort med mesh

I ritprogrammet Illustrator så finns det ett verktyg som heter meshtool. Jag tänker inte gå in på precis hur det fungerar för det är alldeles för invecklat, men bilderna man gör blir till vektorgrafik, vilket betyder att man kan förstora dem hur mycket man vill (eller åtminstone till 6400%). Det är ett mäktigt verktyg, framförallt om man lyckas med porträtt. Jag har börjat att göra ett porträtt av Jennifer Love Hewitt, men för stunden så får ni nöja er med ett äpple som jag gjorde på skolan för någon vecka sedan.
Så sant som jag sagt det

Någon på teckning.ifokus.se skrev i en forums tråd "Varifrån får ni er inspiration?"

Det är en fråga som kan vara svår att svara på när idéer kutar runt innanför skallbenet hela tiden. Men faktum var att jag besvarade frågan ovanligt lättsamt och så som det oftast är:

Min hjärna är som en stor idéskål. Men om jag söker inspiration så lyssnar jag på musik, just för att inte härma något jag ser utan för att istället få min egen bild av en känsla.

Ja, så sant som jag sagt det.


Snön faller vit på taken

Och Sandra var inte vaken. Nej, för i natt så sov jag ungefär 11 timmar i sträck. Jag hade feber, ont i huvudet, frossa, mådde illa och ont i min satans vänsterarm! Folk som känner mig vet att jag sällan har ont och jag brukar inte klaga speciellt ofta om jag skulle ha ont och jag är sällan sjuk heller fär den delen (sist jag var till vårdcentralen var för tre år sedan och innan det så var det sju år sedan, hmm, en gång på tio år). Men denna vaccinspruta tärde på mig en stund. Men igår kväll så sa jag till mina bekymmer: Imorgon är ni borta! Förstått?


Det var bara värken i armen som inte lyssnade.


Att längta till sommaren

Ibland börjar man att längta till sommaren i precis samma sekund som snön börjar att falla. Men i år så har den tanken inte varit allt för överhängande. Nog för att jag älskar sommaren på Stolpås, men jul i Tännäs står näst på min lista. Men jag anar att jag efter det kommer att önska att snön sakta men säkert försvinner. Så att gräset får bli grönt igen, så att blommorna får lapa sol och så att växthuset fylls av mammas underverk. Så att de nyfödda lammen för sträcka på benen i vårsolen och så att vi får leta efter kalvarna i hagen medan korna nyfiket ser på och vet precis var de är. 


En liten del av sommaren -09 på Stolpås.  


Blinka så att man förstår!

Är det inte väldigt irriterande när man är ute och kör, med en bil framför sig och en bil bakom sig och så blinkar bilen bakom till med ljustutan? Vad vill bilisten då? Man sitter och smygkikar ifall han/hon skall blinka igen, så man kanske förstår vad det var han/hon menade. Man börjar kika runt i bilen för att söka fel, stänga av radion för att höra om något är galet, men allt är som vanligt. Man kikar igen efter något mer blinkande, men så kommer det inget mer, utan man får fara runt i ovisshet och fundera på det där resten av resan och halva dagen också. 

För tusan! Blinka så att man förstår! 


En sån där dag

Idag är en späckad dag. Redan innan jag hann att vakna vid halv åtta så stod bilen igångkörd då min far ville att jag skulle åka och ta vaccinsprutan. Jag vill inte ta den egentligen, men hur kan jag inte när jag har en brorsdotter på inte ens 4 månader? Efter det så for jag till Skönsberg för att snabbt inse att jag är värdelös på att tvätta bilen i biltvätten (ja, jag vet att det består av tre moment att tvätta en bil i en biltvätt: köra in, stanna, köra ut. Men tro mig jag lyckades att fucka up det helt). Iväg hem igen för att röja runt i alla prylar jag har som står och väntar på min flytt till stugan. För där finns en liten mus som gärna knaprar runt i påsarna. Fortsatt så skall här också städas då vi ska ha en form av julmiddag här klockan två.

På schemat nu står alltså: STRESS

Fortsättning på stickning

Nu har jag köpt lite olika stickor och ett stort blått garn. Stickorna köpte jag på Erikshjälpen i Timrå och garnet på Ica Maxi i Birsta. På Erikshjälpen köpte jag även en Handarbetsbok bed beskrivningar av olika stickningstekniker. Så det var bara till att börja!

Idag har jag lärt mig:

- Rätstickning
- Avig stickning
- Resårstickning
- Stickning av knapphål
- Avmaskning

Vi får se vad som följer härnäst!


(Bild från Google)


Stickning

Tänk att kunna sticka. På riktigt. Kunna skapa fina koftor, med mönster och hela baletten! Kunna lyckas utan att missa en enda maska. Kunna göra sina egna kläder precis så som man vill ha dem. Kunna ge bort sockor i glada färger till frysande små fötter. Kunna köpa billigt garn på second hand och göra något vettigt av det. Jag tror att jag ska åka på Erikshjälpen imorgon och köpa ett gäng stickor och lite garn. Det är ju sannerligen värt att prova!(Bild från Google)


Ibland måste man prata med sig själv

Som sagt, ibland måste man ta ett snack med sig själv. Den person som står precis framför en i spegeln. Man kan säga lite vad man vill, men ibland passar det bra att uppmuntra sig själv, speciellt en dag då man känner sig nere. En sån dag när allt känns tungt, irriterande, värdelöst och skit. Då kan man vinka lite till sig själv och säga: Jag måste ändå hänga med dig resten av livet så nu sluter vi fred, för fan!

 
Hatt-inspiration

Bara se, njut och inspireras!
(Bilder från google)


Det där med sovrum

Sovrum kan vara så oerhört vackra och så oerhört fula. Men min mor och fars sovrum är otroligt vackert. Jag vet inte hur många gånger jag har frågat mamma om jag kan få tavlorna som hon alltid haft ovan sängen. Svaret är alltid detsamma: NEJ!
    Men nu när de ska flytta tvärs över gårdsplanen så frågade jag ingen, i hopp om att hon tänkt om. Svaret blev: NEJ! Attans bananer. Jag får fråga igen om något år.


Claras jultidning!

Här sitter jag och vet att hemma på Stolpås finns Claras jultidning och väntar på mig! Hur orättvist är inte det på en skala? Jag ska lusläsa den när jag kommer hem imorgon och nästa helg så ska jag baka utav bara den när jag är med mormor och systeryster i fjällen! Ni anar inte hur mycket jag längtar!

I ett rus

Jag skriver det här i ett rus av lycka. Jag har precis sett Bonde Söker Fru - mitt absoluta favoritprogram på TV just nu. Jag älskar att se två människor som helt plötsligt bara finner varandra och hamnar i ett lyckorus! Det är  fantastiskt, jag blir avundsjuk, glad, hoppfull, pirrig, ledsen och längtansfull på samma gång. En dag kommer jag att hitta min andra hälft, en person som kan stå ut med mig, en person som gör mig lycklig och som jag kan göra hel. Jag har inte gett upp hoppet!


A part

Jag blir knäpp av lägenheter. Ja, så är det. Lägenheter gör att jag smyger omkring på golven, för jag vet inte hur mycket det hörs genom golv och väggar här, och man vill ju inte störa någon annan. Sedan kan jag tänka att: Men herregud vad spelar det för roll! Två sekunder senare smyger jag omkring igen. Ta mig ifrån denna lägenhet och placera mig i ett hus på landet! Jag vill kunna kliva runt som jag vill, gå i underkläder i vilka fönster jag vill och sjunga så falskt och högt som jag bara vill - när jag vill!Nikon D60 - Nikkor 18-55mm


Färger en mörk morgonNikon D60 - Nikkor 18-55 mm


50's frisyr

Jajamen, nu är jag här och skriver om 50-talet igen. Jag kände för att prova en ny frisyr idag, så jag hoppade i badet och spaade till det lite efter skolan.

Jag gjorde frisyren så här:
Jag tog fram mina Hot Sticks och värmde upp dem (jag bjuder på det om någon fann det roligt). Som ni ser på bilden så ville jag alltså locka luggen och lägga den lite snett ned på höger sida. Så jag började med att ta ut håret som jag ville använda till detta experiment och snörade det runt ena fingret och satte fast det med ett hårspänne vid hårfästet i pannan. Sedan blåste jag resten av håret och satte upp det stramt i nacken. Därefter så tog jag ur hårspännet ur luggen och blåste den torr. Jag plockade en hot stick och rullade upp luggen, den fick sitta där ungefär 3 minuter. Jag piffade till locken och drog ut den lite. Till sist tog hårspray på för att kunna forma locken extra bra och för att det ska hålla såklart!Bilden blev lite mörk - jag ursäktar för det.


Det där med hattar

Det är något som jag gillar! Hattar i alla färger och former. De är så fina, kanske inte alltid så praktiska, men vad tusen det kan man inte hänga upp sig på. Det är snyggt! Mest och bäst av mina hattar är min 50's hatt från Kupan som jag visade förut vid ett tillfälle. Den betalade jag 20 kr för om jag inte minns helt fel, eller var det 40? Hur som helst, jag gillar den väldigt mycket! Jag ska fixa några mysiga lockar i luggen i veckan tror jag, om jag får det att fungera, och då ska jag även prova att ha denna hatt till. Kan bli riktigt snyggt!

Jag är tvungen

Jag kunde bara inte skippa att visa er denna bild som jag hittade på google. Jag skulle köpa tomten på en gång!


Fortsättning på Clara

Jag ska lyckas att göra klart denna photoshop målning på Clara! Jag fortsatte en bit idag, det är åtminstone lite på väg!Photoshop CS3


Att sova som en prins

Kanske skulle det ha stått prinsessa där, men jag tror att jag sover mer som en prins. Jag sover inte sött, jag sover djupt och drömmer mycket.

Hur som helst så bjuds det här på en bild på min nya sänggavel som Sofia så snällt for hit med. Det var länge sedan ni fick se bilder från den här satans lägenheten jag trängs i alldeles för ofta. Kanske blir det mer av det såhär innan jul.

Jag gillar faktiskt denna gavel, den gör sig bra mot den tomma väggen bakom - nästa steg är att köpa en bredare säng så att den passar bättre. Men man kan inte skaffa sig allt på en gång. Jag har också funderat på om jag ska orka dra med mig gaveln när jag flyttar till lilla huset på Kvarsätt i sommar, men jag tror inte det. Jag tror att jag ska köpa så att jag har grejer på båda ställerna (eller ja, inte en likadan såklart!). Det ska bli så mysigt att flytta dit även om jag kommer att spendera den mesta av tiden på Stolpås ändå - men det är inte så konstigt. Det är där mitt hjärta hör hemma, för att vara lite poetisk. Och innan ni vet ordet av så är jag tillbaka där igen, jag måste bara skaffa mig en god inkomst så att jag kan ha mitt eget hus där.  Att vara projektledare

Det där med att vara projektledare är inte direkt lätt, det fick jag erfara veckan som var då vi fick en vecko-lång uppgift att göra en kampanj för St Annas lördagscafé. Där lärarna valt ut mig till projektledare. Yeho. Det var inte lätt, inte speciellt kul (man känner sig så elak) men det var däremot väldigt lärorikt!
   Nu till veckan så är det någon annans tur att leka boss. Tack och lov!

Det där med frisyrer

Jag funderar och klurar och tänker på vad jag ska ha för frisyr. Det är svårt det där, det är så pass personligt. Man vill ju trivas, inte för att jag någonsin (i princip) har gjort det med mina tunna stripor, men i allafall. Jag hittade ett litet collage på google med häftiga frisyrer jag helt kan utesluta med mitt hår, men som ändå är roliga att inspireras av.


Ooh mamma mia!

Mamma Mia! Det är en förjäkla svängig film, jag gillar den verkligen! Den är full av fina frisyrer, snygga kläder, rappa skämt, drömmarnas grekland och glad musik. Musikaler blir inte bättre än så. Helt enkelt.

Jag kommer nu att sjunga dessa låtar tills att jag somnar, och känner jag mig själv rätt så kommer jag också att rota fram soundtracket som jag köpte i samma veva som filmen kom ut. Jag vet att jag har skivan någonstans!


Jag drog ihop en ny design

Ja vad fasen tänkte jag och drog ihop en ny design till min blogg.


Erikshjälpen

Idag har jag varit på Erikshjälpen med min lillasysteryster. Jag hittade en drömkofta, en sådan som jag velat ha länge, länge. Med en pälskrage och långa armar. YES. 

Och det hela känns ännu bättre med tanke på att pengarna går till något bra via Erikshjälpen, tex fattiga i Lettland. Tänk på det. 


 

Porslin

Denna bild på Lina är inte redigerad. Det är rätt fantastiskt hur mycket bättre originalbilderna blir i en studio. Jag tycker att hennes hud ser ut som porslin, tycker inte ni?Nikon D60 - Nikkor 18-55 mm - skolans fotostudio


Linas händer

Jag ger er ännu en bild från fotograferingen med Lina.Nikon D60 - Nikkor 18-55 - skolans fotostudio


Klappar, klappar, klappar

I år så har vi satt en gräns på hundra kronor per skalle. Ungefär. Men desto högre är nu kravet på att paketen skall innehålla något speciellt. Något med tanke bakom, och jag tror att jag har lyckats nu när de första klapparna är klara. Jag tror verkligen det. Bara de inte blir försenade med posten!

Kylan i bildörren

Först regnar det, sedan blir det -12 grader. Det betyder alltså att min räserbils dörrar knappast går att öppna.

Hela veckan har jag fått öppna bagagen med nyckel - sträcka mig efter låsknappen till vänstra bakdörren - öppna dörren - hoppa fram till förarsätet - vrida om nyckeln - dra igång full värme - hoppa tillbaka till baksätet och ut genom vänster bakdörr - skrapa rutorna - hoppa tillbaka till framsätet - och sedan bara köra köra köra tills det går att öppna framdörrsfan.

Imorgon när jag kommer hem så ska jag köra in räsern i pannrummet så att den får stå och tina hela helgen lång. Tala om varmgarage!
Mjölkkammarn

I mjölkkammarn har vi putsat och gnott och under en ditbyggd bänkskiva hittade vi en underbar marmor ho som nu istället skall användas - som just ho.

Det blir bara finare och finare i lagårn - snart flyttar jag nog in sängen där också.


Jag är lite galen

..eller ska jag säga att min mor är lite galen som tipsade mig?

Jag har idag ringt på en annons. En svart storpudel på fyra månader. Gaalet. Men det skulle passa perfekt då vi om två veckor går på jullov och jag har hela tre veckor att ägna honom all tid på dygnet.

Ägaren skulle ringa upp mig nu strax, men kanske kanske blir det en tur till Umeå på lördag. Kanske.   

Det är det som är så roligt med min mor och far - de är helt oförutsägbara! Inte trodde jag väl att pappa skulle gå med på något liknande?

Grissnack

Allt detta sviniga snack och grisar. Missförstå mig rätt, men en bild är inte hela sanningen. En bild är som ett citat - INTE HELA SANNINGEN. Jag förbannar alla citat som plockas från lite olika håll och sätts ihop till sågot som man säger är en sanning.

Och var jag nu än ser så är bilden på en död gris i en box med andra grisar mitt framför mig - ja ni kan knappast ha missat den själv. Jag vet inte vad sanningen bakom bilden är, men ett alternativ är att bonden lämnade stallarna på kvällen - en gris dog (en naturlig död) - bonden kommer tillbaka på morgonen och upptäcker det och tar bort den från stallet. Det är klart att grisen inte ser så fräsch ut efter en natt på golvet i en stia, eller? Inget onaturligt med det tycker jag. Men som sagt - jag vet inte heller hela sanningen.

Ett typiskt meddelande från min vän

Som följer är ett typiskt meddelande från min vän Evelyn:

Dom har höjt priset på hyrfilm på hemköp med 33% :O  "

Det är tur att det finns människor som ljusar upp i decembermörkret. Och fan ta Hemköp! 


Hur mysigt kan man göra på toan i en lagård?

Svar:Vi har alltså myst till det rikitgt i lagårn. Det är så fint där att man får lite ont i hjärtat. Och det finns en stor mängd varmvatten här också då hela gårdens pannrum ligger vägg i vägg. Det är en fröjd för ögat!


Intjo

Farmor och farfar for iväg till Skåne för att köpa en ny besättning köttdjur, Aberdeen Angus och Islandsfår. Hem kommer de också med en häst, för att jag sa att de gärna får köpa en fin häst om de hittar en. Hästen är ett högt kallblod med rufsig man och något nyfiket i blicken. Det är kärlek vid första ögonkastet. Farmor säger att han heter Intjo, själv tycker jag att det låter lite knepigt, men låt gå. Jag provrider min nya ögonsten och märker att han är känslig på hjälperna. Men jag är precis och vi fungerar till slut bra tillsammans.

Otroligt hur detaljrikt man kan drömma. En glimt av framtiden?


RSS 2.0