Hallå hallå, jag lever!

Det är bara det att jag haft så lite tid över! Jag har jobbat och jobbat i veckan och sen har jag jobbat. Så underbart! Jag ska ta och lägga upp lite in scanningar på teckningar som jag fått av barnen på jobbet. 

Skämt å sido. Ikväll ska jag på Railway och lyssna på The Hatchbacks och det kommer att bli skitkul! Rockabilly i förstaklass. Så nu är danskjolen på och buggar dojorna väntar i hallen. Kanske blir det dans, kanske inte. Men om det blir det, så har jag lärt mig många nya moves från buggkursen i torsdags. Läckert! 

Vem vet, kanske dyker det upp någon fin partybild morgon, om jag kommer ihåg att fota under kvällen. Eller orkar kanske det heter. /Sandra  

Picconet Jane

Jane och Arrak är bästa vänner. Jajamen! Det är sant! Igår kväll satt vi inne i vardagsrummet och såg på TV medan Arrak och Jane skuttade runt på golvet. När Arrak låg ner så satt Jane uppe på hans rygg och när hon inte gjorde det så sprang hon runt honom och hoppade över hans rygg. Rätt kul att titta på! Världens svartaste kanin med världens finaste temperament och Arrak med fläng har tur som träffat varandra./ Sandra

Jobb och kanin

Sisådär ja, nu har man skaffat sig ett vick-jobb! Bra mycket bättre än inget alls. Blir inkallad så fort det blir en lucka nu. Och vart då kanske ni då undrar? Och då svarar jag på DAGIS! Närmare bestämt Vårbackens förskola! Jag har då aldrig varit med om något underbarigare! Små barn som ilar omkring överallt, jättegod mat som lagas på plats (för en gångs skull), rita, måla, rulla i snö, läsa sagor, torka näsor, bygga lego, kasta boll, byta blöjor, klä på, klä av, natta och väcka! Jag kan inte tänka mig ett bättre ställe att vicka på! Jag är så lycklig!
     Dom andra fröknarna är jätte rara och hjälpsamma och det har inte varit något problem alls! Har jobbat i tre dagar nu och samlat på mig många timmar på få dagar, passar bra i min kassa det! Tack så mycket Sofia för tipset! 

Jag är bara så exalterad! Att man ens kan få betalt för något som är så kul?!

Nu till en annan nyhet, som vore en nyhet om inte min kära mor redan hade läckt ut den! Jag tog och köpte den mest näpna, underbara, kolsvarta, mjuka, fina, pumsen till kanin på Djurkompaniet i Tisdags! Hon heter Picconet Jane, eller Jane kan man ju också kalla henne om man inte orkar eller minns hela namnet. Hon hade blivit fast på Djurkompaniet och såg mer eller mindre livrädd ut. Jag satt med henne en stund på kvällen när jag och Evelyn målade på kompaniet. Hon satt livrädd i hörnet längst bort. Jag såg på henne och började prata. Det gick kanske 4 minuter och sedan satt hon inom räckhåll så att jag kunde klappa henne. Jag tror hon uppskattade lite uppmärksamhet och lugn samtidigt. Inte bara uppmärksamheten man som djur lär få ideligen på en djuraffär. Hon nästan sa till mig att hon ville följa med mig hem. Och jag behövde inte tänka två gånger. Lite pengar senare så for hon hem med mig i en låda och ni skulle bara se förändringen nu! Räddisen är nu tuffingen! Man kan lyfta henne hur lugnt som helst och hon skuttar väldigt gärna runt bredvid en om man låter henne gå lös. Hon till och med ger sig på Arrak som är mer än nyfiken hela tiden. Det är min lilla gullgosa, igår satt vi och tittade på film med Tessan. Eller Tessan och Jane såg och jag sov. För att vara ärlig. Men hon satt så snällt och stilla i mitt knä att man knappt kunde tro att det var samma kanin som jag plockat upp på Djurkompaniet! 
       Så alla ni därute! Om ni ska köpa en kanin, varför lämnar ni då kvar dom gosigaste? Dom vill inte sitta kvar där livet ut! Och förrästen, ska ni köpa en kanin så åk till Djurkompaniet (smygreklam) för dom har dom mest bedårande kaninerna nu, och medan ni ändå är där så kan ni ju granska väggarna också som jag och Evelyn har målat!  

(Bilder på Picconet Jane kommer snart)

Getsnack och uppdatering tre

Igår tänkte jag slå till på att köpa en get. Det var en kvinna på blocket som sålde fem getter, var för sig eller alla fem tillsammans. Jag tänkte, skitbra då kan jag köpa en get och ha tillsammans med fåren! Jag skriver ihop ett mail och frågar om det är honor, för att försäkra mig om det inte är någon efter kvinna som egentligen har fem bockar, men skriver getter. 
En del av det långa svaret blev (och detta får mig att koka):

"Ja, det är honor. Du vet det heter getter om det är honor. Hanarna kallas bockar och deras ungar kallas killingar om du inte visste det."

Far åt helvet säger jag. Jag är ingen efterbliven stockholmare heller.
Det blev ingen get. Dom var sålda. Kanske var det tur så hon inte hade fått en blåtira.

Såå, ursäkta min korta stubin! Här kommer istället uppdatering tre på mitt porträtt av min syster!
Nu har jag gjort någon form av grund till håret. Men nu måste även det torka till lite. Igår kväll gjorde jag även anteckningar på vad jag ska ändra i ansiktet. Så jag ska nog försöka ta tag i det också.Så är det!

Uppdatering två

Så, nu kommer andra uppdateringen på porträttet jag målar. Fixade till ansiktet lite grovt så att det nu ska kunna torka någon dag innan jag fixar till dagrarna. Imorgon gör jag nog håret. Kanske också grunden till kläderna. Ser ju liiite lustigt ut nu när hon är utan hår, ser lite ut som en hjälm. Hehe.Ser inte så mycket ut för världen kanske, men jag försöker! Jag kan väl uppskatta tiden till kanske 4-5 timmar hittills.  

Porträtt

Jag beslutade mig för att göra ett porträtt av min syster, då hon var yngre. Detta för att kunna ha exempel på porträtt om jag nu ska börja ta mitt porträtt målande mer seriöst. Just nu ser bilden ganska så läskig ut, eftersom hon bara har ett öga, haha, men förhoppningsvis så får hon ett till snart! 
   
Och icke att förglömma: Vill ni ha ett foto avmålat så hör av er till mig! Jag ställer så gärna upp så!

Fotot:
 

Uppdatering ett:


Okej, don't freak out! Grejen med olja, som denna är målad i är att det aldrig torkar, nästan. Vilket gör atthudtonerna är väldigt enformiga just nu, jag måste nämligen vänta tills tavlan torkat innan jag kan göra mer skuggor och dagrar. Och maybe så får hon en mun, ett öga och en tydligare näsa imorgon. Hehe. Sedan är det dags för bakgrunden innan jag fortsätter med håret och kläderna, och sedan till sist händerna och stolen.

Håll ut!

Sundsvall Sunrise

Lät lite som en billig krog!

I morse klev jag upp tidigt och norpade åt mig min kamera för att sedan ta Atosen i en rasande fart mot Evelyn. Jag plockade upp henne och sedan for vi vidare mot Norra Stadsberget. Klockan var strax före åtta när vi väl var där. Solen gick precis upp och utsikten var underbar! Vi fotade en stund i kylan innan jg oroligt kände mig för på fötterna, jag trodde seriöst att jag hade tappat dem, så himla kallt! Solen gick upp fort, men inte tillräckligt fort för att vi skulle orka vänta på att den skulle lysa upp hela staden. Så vi tog ett snabbt beslut att åka till Södra Stadsberget istället. Sagt och gjort. Någon minut senare var vi på andra sidan staden. Där kunde man bland annat se Sundsvalls baksida. Och en bild på det kommer jag att lägga upp under morgondagen.Nikon D60
Sigma AF 70-300/4-5,6 DG

--
Sandra Engberg

Lek med nålar

Okej, det lät läskigare än det var meningen. 
    
     Klev upp imorse med en idé till ett foto. Jag väntade snällt tills det blivit lite ljusare ute och sedan riggade jag upp lite mer belysning och en bakgrund. Tog fram mammas gamla nålar och fotade en sväng.Nikon D60
AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm

--
Sandra Engberg


Det är svårare än man tror att hitta rätt ljus til foton. Det är inte bara att ta vad som helst och chansa på att det blir bra. Tyvärr. Det hade varit så mycket lättare då. Den här bilden blev inte riktigt som jag tänkt mig, men jag lägger upp den i alla fall. Kan ju vara kul att kolla tillbaka på alla bilder sedan och kanske se några små framsteg från bild till bild. Who knows.

Catch Me (if you can)

Okej, bilden hater bara Catch Me, men Catch Me If You Can är ju en suverän film! Anyway, satt och lekte lite med några bilder jag tog -08. Det finns så mycket att lära sig i CS3.Nikon D60
AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm
--
Sandra Engberg

Window

Idag ville jag prova lite dagsljus. Och naturligtvis så är det mulet, yey! Toppen... Kan inte solen skina lite, bara lite?! Nej, nej, snön faller som aldrig förr och det där med att klimatet blir varmare kan dom som påstår det stoppa upp någonstans.
     I vilket fall som helst så provade jag en klassiskt kontrastbild. Och nästan helt utan redigering så lyckades jag ta ett foto som blev som jag förväntade mig, inte för att det blev överdrivet snyggt, men det blev som jag trodde med inställningarna på kameran och ljusmängden och zoomen och det är ju skitbra faktiskt! För det är väl det som är grejen? Att man ska kunna se på en gång vilka inställningar som behövs utan att prova sig fram i hundra år först. Tja det är ett steg i rätt riktning tycker jag i alla fall.Nikon D60
AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm

--
/Sandra Engberg

Rebeccas eyes

Oho, jag fick lägga upp bilden! Tack snälla du! Det var riktigt roligt att jobba med den, jag lärde mig att hantera lager i Photoshop bättre och lite hur man använder färger för att förstärka utan att det blir allt för överdrivet. Det finns så mycket spännande att lära sig både inom fotografering och redigering. Men som sagt, jag har bara redigerat denna bild.Jag har använt mig av CS3, gudagåvan skänkt från ovan.

/Sandra Engberg

Dagens öga

Jag har fotat så mycket ögon på sista tiden att jag kan fortsätta att blogga länge på "dagens öga". Men det blir ju så när man håller på att försöka lära sig saker och ting. Har också redigerat en bild som jag fick av Rebecca med hennes ögon och en jättehärlig sminkning, jag lärde mig mycket i CS3 via den bilden, jag ska lägger upp den här om jag får det för henne!

Dagens öga ser ut så här:Nikon D60
AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm


--
/Sandra Engberg

Dagens foto...

... blev bland annat, för jag har inte orkat redigera alla, denna:Nikon D60
AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm
Nikon SB-400 Speedlight
--
Jag provade att fota ute, mitt på dan, fast det var mulet. Jag använde mitt 18-55 objektiv, eller standard kanske man ska säga, och min SB 400 blixt för att testa hur ljuset blev då. Och det var riktigt intressant och lärorikt! Men nu vill jag fota ute i solsken! Är det för mycket begärt?! Imorgon blir det mer prövning och på Söndag en hel massa!

Sov gott alla där ute!

-Eye-

Dagens ljusövning inom foto blev ljuset på toaletten, tillsammans med en lampa pappa använder när han lagar motorer. Den ni! Jag högg tag i min syster när hon kom hem från skolan, kladdade dit lite smink runt hennes ögon, tryckte upp en blomma i ansiktet och resultatet, det blev så här:Nikon D60
AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm
--
Sandra EngbergGjorde musik-horoskop-grejen som Evelyn hade på sin blogg:

1. Fuska inte - Sätt din musik på blanda
2. Tryck på nästa knappen efter varje fråga
3. Använd låttiteln som svar på frågan
1. Hur mår du idag?
It Takes One To Know Me - Kan inte stämma bättre!

2. Hur kommer dagen (idag) Vara/Varit?
High Lonesome - Ensamt? Nje, inte precis.

3. Vad var det första du tänkte när du vaknade idag?
When Did Your Heart Go Missing - Precis, som varje morgon så tänkte jag faktiskt så!

4. Vad är det sista du kommer tänka innan du somnar ikväll?
Stuntman Mike -  Oh God! Ni kom på mig, aldrig får man tänka på Stuntman Mike ifred! (Här är Evelyns: Get Naked (I Got A Plan) - Oh HOLY CRAP!! :O Kanske klockren!)

5. Vad skulle dina vänner ge dig för namn om de fick välja åt dig?
Cocaine Blues - Se på fan, påkommen igen? Tur att ni aldrig får välja!

6 Hur går kärleken?
Thespian - Precis, ingen aning alltså.

7. Vilken låt passar mest in på den du håller kär?
Me Against The Music - Hahah, ja så kan man ju också uttrycka det!

8. Hur mår dina vänner ?
Lonesome Day - Oh crap, kanske måste ringa dom och höra?

9. Hur tycker dina vänner om dig?
London Calling -  Hahah, då är det bäst man åker! :D


10. Hur ser folk dig som?
Me and Mrs. Jones - Oh no, it can't be!

11. Spanar folk in dig?
Dom Sista Drömmarna - Hahah, där ser man!

12. Är du bra i sängen?
The Ballad of Lee McKay - Like a ballad (of Lee McKay!??)!

13. Har någon sexfantasier om dig?
Two Hound Dogs - HAHA! OH MY HOLY GOD!

14. Kommer du alltid bo kvar i sverige?
Juke Box Blues - Jag ska dit Juke Box Bluesen finns! Memphis!

15. Hur kommer du att dö?
See Through Head - Oh god! Vem ska se i mitt huvud?!

16. Vad skulle du hetat om du var född i framtiden?
My Way (A Mi Manera) - Undra om jag heter Manera i förnamn då?

17. Vilken är din oturslåt?
I Can't Tell You Why -  Hehe, precis!

18. Vilken är din turlåt?
Gold Lion - Jajamen, så är det, visst..

19. Vilken låt beskriver ditt utseende mest?
The Legend Of Wooley Swamp -  Kanske är ordet Swamp mest beskrivande?

20. Vilken låt beskriver din personlighet mest?
Brustna Hjärtans Höst - Ja, kan man inte få ett lagat hjärtats vår? Kanske är att begära lite mycket?

21. Hur är det med ditt liv?
Dance With You -  Absolut! Dansa igenom livet! Då fixar det sig!


22. Hur kunde ditt liv varit om du valt andra vägar?
White Lightning - Yeah, and now it's black!

23. Vad ska ditt första barn heta?
Transatlanticism - Coolt, men barnet kommer nog få svårt att uttala det, kanske, bara kanske.

24. Hur kommer ditt liv bli?
Much Too Long Now - Fan, hur gammal ska jag bli?!

25. Vilken låt beskriver bäst dina föräldrar?
Kung Av Sand - Hahahahahhahahah!!! Ja och jag älskar dom för det! Fattiga och underbara! Jag tror att det är i fattigdomen man finner den riktiga lyckan!

26. Hur kommer sommaren bli?
Thalheimers Department Store - Får jag jobb där eller?

27. Finns det nån som är hemligt kär i dig?
Understand Your man -  Jag kommer aldrig att förstå!

28. Kysser du bra?
Hemlighet - Hahaha, ja prova så får du se! :D

29. Mår din kropp bra?
Four Horsemen - Japp, som four horsemen!

30. Får du tillräckligt med sex?
Walk Of Life - Det får ni ta som ni vill ;D
Gör det du också! :D


Flickr!

Nu är min flickr fixad, där kan ni gå in och titta på mina foton om ni vill! Tjoohoo! Lite lättare för folk som inte är vana med deviantart.

Här är länken, den finns också i min länklista här på bloggen.

http://www.flickr.com/photos/35128216@N08/

Jag har också redigerat och mixtrat med en gammal bild idag, jag försöker lära mig så mycket som möjligt i CS3 och då är gamla bilder bra att öva på. Fantasi, inspiration och tanke ligger bakom den:Och igår gjorde jag i ordning denna:Båda tagna med min gamla Samsung s1050 POCKET (!) kamera. Det var längesedan jag använde den nu vill jag lova! Men jag gillar den iaf, bra till backup (om man får igång den vill säga).
Fantasi är inspiration

Jag lät fantasin ta över helt igår när jag gjorde en tavla.
Då blev det så här:Så kan det gå. Lite canvas, lite akryl i rött, vitt, orange och svart, lite tidning, lite märkpenna, lite knappar, lite lim och mycket fantasi!

"Vilken mördarblick!" - Tessan

Oj, det har hänt mycket.

Lite nya foton kommer här. Håller fortfarande på att exprimentera med ljus, och denna gången ute. Jag försökte hinna med det när solen var framme, men när syrran var färdigsminkad så var det molningt igen. Men jag provade iaf, utan blixt, bara dagsljus, nästa gång blir det med blixt om inte solen skiner.

r
Sedan så är det så att jag och Evelyn var och bowlade i Birsta en fin Lördagskväll. DISCOBOWLING! Då såg det ut såhär:Okej, det var jag som inte orkade ta knytskor!Evelyn i egen hög person! Går det vägen tro?Sandra hade liiite problem med balansen varje gång hon skulle skicka iväg sitt klot, ja.Den här är till Evelyn! Saaaaaaaabbaaaa!!!!!!! Skudd är på G!
GOD I love it! 
Sedan så såg jag och Evelyn på en jäkla massa film igår! Fan, knappt nån var bra!
Det vi såg var:

ETT
Scream (första)

Vad ska man säga? Klassiker! Inte läskig men shit så bra! Den är ju underbart härlig! Kan tänka mig att den var läskig när den kom ut -96, men nu känns det som ett skämt att den ska ha fått 5 + av Expressen!
TVÅ
Doomsday

Men helvete vilken värdelös film! Se den ALDRIG! Bra i början, men när punkarna och medeltidsgubbarna gjorde revolt blev det lite mycket!
TRE
The Dead Girl

What? Knepig film, den tog slut när man trodde att den skulle börja, typ. Eller precis när man trodde att man skulle börja få en förklaring. Dessutom anser jag att halva filmen var rätt onödig. Kolla själva så får ni se!
Sedan efter att jag skjutsat hem Evelyn-pevelyn så var jag pigg och såg en fjärde film:

FYRA
If Only

Underbarigaste filmen på länge! Det kommer att bli en ny favorit i filmhyllan! Så söt och tänkvärd! Jag älskar den, en ny Titanic och The Holiday för mig kanske? Och Jennifer Love Hewitt är ju för söt!


RSS 2.0