Min första panorama!

Så var det dags, mitt första panorama test!
Jag vet att motivet och bilden i sig inte var någon höjdare, men jag ville testa att lägga ihop fyra bilder till en panorama. Jag gick helt enkelt ut genom tvättstugedörren och fotade fyra bilder efter varandra och det råkade bli över fårhagen och med hjälp av Gudagåvan CS3 försökta jag plita ihop dem.

Ska fara iväg och ta över någon bättre vy snart. Kanske uppe på Alnöbron?



Igårkväll satt jag och mixtrade lite med ljus igen. Det slutade med tre nötter framför kameran.




Ikväll ska jag, mor, far, systeryster, bror, Sofia, farmor, farfar, morfar, mormor, Stefan, Maria och Mathias ut och äta på Brandstation. Känns lite lyxigt, men det får man ju tacka brorsan för!

Nu ska jag gå och duscha sedan kanske man hinner med en snabbfotorafering av syrran, skulle vara kul att prova ljuset ute nu när äntligen solen vågar sig fram!


Uppdatering på livet

Nu ska vi se.
Idag, eller alldeles nyss så fotade jag med systeryster, blev väl sådär, måste trna mer på ljussättningen. Men jag gjorde ett försök i alla fall. Jag kallar den Retro Girl.



Nikon D60
AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm


Jag får uppdatera mer strax, måste kila och äta!

Nya idéer, nya möjligheter

Idag har jag varit hos morfar. Jag följde med honom och åt på Allégården dit han brukar gå varje dag. Jag blev nog presenterad för halva matsalen och morfar bara smilade. Haha, han tycker nog att det är kul att få visa upp sitt ena barnbarn! Och efter mycket god mat så sa vi hej då till alla och gick till hans lägenhet. Jag hjälpte honom att dammsuga, skura golven och damma alla hyllor och lister. Han blev så glad så! :D Sedan gick jag till apoteket en sväng åt honom och kom tillbaka lagom till lite fika. Jättehärlig dag! Lite kvalitetstid med den äldre generationen!

Sedan gick jag på Myrorna en sväng, hittade en tidning med klädmönster för två kronor och ett mänster på en kjol och jumer för 3 kr. Jag köpte dem.
     När jag kom hem senare så visade jag dem för mamma och hon säger;

-  Men minns du inte att du fick en hel låda med sånnadär mönster av mormor för något år sedan?

Oh God! Det hade jag glömt! Lyckan var fullkomlig! Jag ska nog sy nu någon dag framöver. Det är ju så himla roligt! Tar upp mitt gamla intresse lite granna så får vi se var det leder. Kanske till en jacka eller en klänning?

Kolla in mönstren, så jävla snygga:












Och så en liten notering bara (som inte pappa gillar):
Jag borde nog fria till killen på fotoavdelningen på Media Markt.

Miraklet heter Kickan

Jag kan nog inte beskriva hur glad jag blev när jag plumsade ner till stallet i morse och såg att min lill kicka levde! Lite frusen, men det botade jag genom att krama henne. Blackie har tagit förnuft till fånga, eller är åtminstone bättre än igår och det ser ut som om det kommer att gå vägen. Det trodde nog ingen. Men få är ju lika tjuriga som jag och tack vare en massa hö, en handduk och papper så gjorde jag henne torr nog för att klara natten. Mamma, you should thank me!
     Hon är nu mitt mirakel lamm, jag har räddat lamm förr, men det är något alldeles extra med Kickan. Inte bara hennes personlighet utan också hennes gångstil. Hon går helt normalt med tre ben och kickar med det vänstra frambenet. Se upp för henne, så ni inte får er en smäll eller två ;D

Jag ska kila ner till henne en gång till nu och se till så att hon får sig en slurk mjölk till innan natten gör intrång.

Se vad vacker mitt mirakel är:



Hon är en fighter.

Mitt söndags mirakel

Idag var det en såndär mirakeldag.
 
Jag ligger och tar det lugnt med min huvudvärk från gårdagen när mor ringer och skriker att jag måste springa ner till fårhagen för en tacka håller på och ska lamma ute i snön. Och för er som inte vet det, så vill man ju gärna att dom lammar i slutet av april/början av maj och inte i januari. Men det har blivit en tjuvbetäckning. Snopet!
     Pappa hämtar traktorn med skopa och min mor och jag lägger Blackie på plats för färd mot stallet. Kaninen Jacken fick överge sin hästbox och nöja sig med vanliga buren och Blackie lastades in där istället. Och medan vi gjorde det så stod Docka och Ulla och kollade nyfiket på sin nya granne i boxen bredvid. Docka och Ulla är lamm sedan i fjol och får då stå inne så vi inte får några femhuvade inavels lamm.
     Men vi märker snart att något är fel med Blackie. Vi kollar efter och det verkar som om lammet ligger fel. (VARNING FÖR KÄNSLIGA LÄSARE!) Först ska klövarna dyka upp och därefter nosen. Men det jag såg var ett dött lamms nos och en klöv. Jag och farmor kavlar upp tröj ärmarna medan mor håller i Blackie. Farmor försökte hitta den andra klöven och det gjorde hon också efter en stund. Men som pricken över i:et är lammet otroligt stort så jag fick fatta grepp om lammet och dra för kung och fosterland för att få det att röra sig ur fläcken. Och tillslut lyckades jag få ett tillräckligt fast grepp för att den lilla varelsen skulle komma ut. Det var då jag såg det! Den rörde på nosen. Jag höll på att tappa andan! Jag hjar aldrig någonsin tidigare varit med om något liknande, och då har jag varit med om det mesta vad det gäller lammförlossningar. Jag tar hö och gnuggar nosen torr på lammet och vips, hon tar sitt allra första andetag!
     Ranglig som få men stark för att ha varit så nära döden. Synd bara att Blackie är dum i huvudet och inte vill ha sitt lamm. Det betyder att när jag går ner dit imorgon bitti så finns följande alternativ:

Ett.
Blackie har tagit sitt förnuft till fånga och lammet diar och lever.
Två Lammet har överlevt ändå och jag kan börja mata henne med flaska.
Tre. Lammet är dött.
 
Men vi lyckades hålla i Blackie så lammet fick klunka i sig lite råmjölk, så får vi se om det räcker tills imorgon. Men hittar det inte livslusten så finns det inget att göra. Det borde redan ha varit dött, men jag ska ta mig fan be för att hon klarar sig inatt.

Här är mitt mirakel:



Kan inte alla bara hålla tummarna för denna lilla kicka?

Oj, oj, oj Ständut Blakk!

Wow, vilken kväll! Var ska man börja?

Evelyn ringde till mig på lunchen igår och kacklade om att jag skulle följa med henne och Djurkompaniet tjejerna ut. Det skulle börja med Singstar på självaste Djurkompaniet med en massa dricka såklart, sedan skulle vi ut och äta följt av en krogrunda. Planen verkade helt okej, efter lite övertalning från Evelyns sida.

Klockan sprang på mot femslaget, då jag skulle vara på kompaniet. Jag hann knappt duscha, då jag varit på Erikshjälpen med Amanda och systeryster och sedan åkt till morfar för att hälsa på. Men jag hann, i princip.

Väl där så börjar partyt. Alla är glada i hatten och det sjungs Singstar för fulla muggar, blandat med godis, chips och dricka av alla de slag. Men några popcorn blev det aldrig, haha. Den var oförglömlig.
     Sedan fick vi skjuts in till stan och vi gick till Jop's för att äta. Evelyn och jag tog plankstek med lax. Hur sjukt gott som helst!? Jättefin restaurang även om Jessica hade lite problem med ljusen där i fönstret. Haha. När middagen var färdigäten och vi hade besökt "Babes" toaletten (visst va det så det stod?) så sprang vi ut i snöyran för att hitta en krog. Vi blev till snögubbar på två sekunder och gick då in på Irish för att tina lite. Någon gubbe spyr över baren och sedan var man inte så sugen på någonting längre! Men det blev en jäger innan vi fortsatte jakten på krog. Vi gick till Aveny, då Evelyn och jag visste att Ständut Blakk skulle spela där på kvällen/natten. Men jag tror att det är 23 där så det var väl mest en chansning, men med fårat sällskap så gick det smidigare än jag någonsin kunnat tänka mig! Vi visade inte ens leg! Totalt överlycklig hoppar jag sedan omkring på dansgolvet hela satans kvällen. 
     Ständut Blakk var, inte lika bra som på Gatufesten, men helt underbara! Vilket håll i gång! Även om det var lite samma låtar som alltid så är dom riktiga party-draigångare.  
 











På bilden längst ned sitter "Corner-woman" och tar en paus i sitt dansande. Det var en galen gumma det, säkert 60+ och hon dansade ideligen! Och det var de underligaste danserna jag någonsin har sett. Knepiga gamla människor.
 
Jadu, Evelyn. Det var en kväll att minnas! Lätt den bästa kvällen på länge, länge! Helt sjukt underbart!
Ständut Blakk på Gatufesten nästa, och då ska Amanda också med!

En full Fredag

Japp, det är en full Fredag, jag ska inte vara full, men det är satan så fullt. Full det får jag vara någon annan dag. Precis just nu så väntar jag på att tvättmaskinen ska bli klar så att jag kan hänga all tvätt vilket gör att jag har något att ha på mig ikväll. Sedan så ska jag.. eller vänta nu, det kan jag ju inte avslöja, Evelyn får ju inte veta! Jag ska i alla fall göra något jag HATAR! Ha, nu vet hon säkert vad det är, men, men..
      Tills tvätten är klar kan jag ju alltid spela lite Commandos Strike Force. Det ni! Jag kanske tråkar ut er med uppdateringar under dagen.

So little time, so much to do!


GRATTIS EVELYN!

Grattis till min one and only twinsoul! För hon fyller 20 år idag!



Supertjejen, efter något glas, eller hur var det?

Har någon sett min nacke skutta förbi?

Seriöst, jag kan inte röra min nacke. Mitt huvud ligger nu snett. ÅT VÄNSTER!
Irriterande är nog det rätta ordet. Snyggt det var när jag skulle gå på IKEA idag, ingen aaalls kollade på mig som om jag vore total invalid! Och vad det var 100% säkert att köra bil idag när jag inte kunde vrida huvudet åt vänster. Suveränt!

Men man ska väl inte klaga.
Snart är helgen över och det ligger en ny vecka framför mina fötter.
Jag ska skutta av lycka på den (och förhoppningsvis har jag även en nacke då)!

Imorgon fyller min tvillingsjäl år och det ska också firas i veckan! (Grattis Evelyn i förskott!)

Jag ska också erkänna att jag är imponerad av min mor som lärt sig blogga (idag frågade hon bara om femton grejer innan hon fick iväg ett inlägg, framsteg!)

Ta vara på resten av Söndagen nu allesammans! Och missa inte Snillen Snackar ikväll på fyran!

Morsning
/Sandra

FOTO: Waterdrops

Igår tänkte jag att vad fan, nu var det länge sedan jag tog mig tid att fota. Så det gjorde jag. Alla som fotograferar vill (säkert) någon gång prova på att fota vattendroppar av någe slag, iaf vill jag det.



-Waterdrops-

Nikon D60
Sigma EX 50/2,8 DG Macro 1:1
By: Sandra Engberg


CS3

Älskade CS3, var hälsad!
Du Gudagåva, skänkt från ovan!



Adjö
/Sandra

Vad blir...

... blogg + inlägg?

Svar: Blägg

Iaf om man frågar min mor.

DET HAR HÄNT!

MAMMA HAR EN BLOGG!

HELVETE!


Det trodde man då aldrig! Men det är sant, hon sa:

-  Sandra, kanske man skulle skaffa sig en blogg!
-  VAD?!
-  Ja, en blogg. Om min trädgård.

Jag är fortfarande i chock, men snäll som man är så kan jag ju inte säga nej inte, utan jag fixade en blogg till henne. Och den handlar om trädgården och alla de äventyr hon har där. Okej, änsålänge är det bara jag som har skrivit inlägg där, för jag måste väl lära henne först. Hehe. Men den ser ut som följer på denna länk: 

www.gardenhouse.blogg.se

Adjö adjö

//Sandra
 
Uppdatering:
Ginza is here! Fan, vad jag älskar Ginza!
Så mycket Ginza, så lite pengar! (Motto?)

Tänkte strax åka till Ica Stjärnan och ta ut paketet. Sedan åka till mormor och lämna hennes Ginza grejor där, haha, jag har nämligen gjort mormor beroende också, sån är jag!

Valde för övrigt mellan att göra makaroner och korv eller pannkaka idag. Jag tror jag tar det senare va? Mmmmums! Fast det tar så jäkla lång tid, men det är ju å andra sidan femtio gånger godare. Fast det betyder att jag måste ringa till mor och säga att hon måste köpa grädde och kanske.. glass? Men hon får väl offra sig i trafikruset. Ja det får hon. 
(Okej, jag ville bara prova hur tråkig en blogg blir om man skriver precis det man tänker på för stunden, haha)

Tackor och bockar
//Sandra 


Nostalgi

Det kan bara vara en sak: Tännäs filmfestival



Hejsan hoppsan för fan!

Idag jobbade jag min första dag som avbytare på Djurkompaniet, bättre några timmar än inga timmar! Tjohoo!

Ikväll ska jag på dejt med Evelyn, okej sluta upp med allt snusktänkande nu, det är tvillingsjälskärlek vi pratar om här! Vi ska se Australia. Jag har hört att den är bra, och lång. 

Jag har också köpt en hatt idag. 

Adjö
//Sandra 

Oh, lalala

Jag måste kanske erkänna att jag precis har kollat på Let's Dance (inte på is!). Förutom att jag är väldigt avundsjuk på Lattjolajban Mojjes hår så dansade ju Morgan Alling (stavning?) jävligt bra! Wow, förvånad! Bimbo Bella eller vad hon heter kan ju åka hem och lära sig mocka eller något och världens starkaste man kan faktiskt dansa! Jag är i chock. Underhållande program! 
     Bästa kommentaren var iallafall "Brunett Berra!" Okej, ni kanske bara fattar om ni såg själva, men jag orkar inte förklara).

För övrigt så har jag upptäckt något häpnadsväckande idag! Jag har alltid tänkt akryl, akryl, akryl när jag målar. Men så igår tänkte jag olja, olja, olja och nu tänker jag fan inte gå tillbaka till akryl igen. Det är ju helt underbart att arbeta med olja! Varför har jag inte gett det en större chans förrut?! Ni kanske får ett smakprov här i helgen någonting. Jag kan avslöja så mycket som att jag håller på att måla en bordercollie. 

Nu ska jag kila och läsa lite Elisabeth George. 

Och imorgon blir det lite jobb på Djurkompaniet, lite lättnad såhär i mina arbetslösa tider!

Adjöken
//Sandra    

Flash Back (GF i sommras)

Älskade, älskade, älskade The Ark.



--
Ola Salo
Samsung s1050

By: Sandra Engberg



Nytt år och ny frisyr

Tjao, jag kände väl för en förändring vad det gäller mitt yttre. Jag bokade en tid hos Petra och skissade ihop en bild på hur jag ville ha mitt hår. Hon sa "Okej, let's go!"
Och nu ser jag ut såhär:




Tredje gången gillt!

Det var det, Twilight för tredje gången. Underbar film måste jag erkänna, även om böckerna är bättre, men det kanske är för klyschigt för att ens nämna.
     MEN det finns människor (så kallade unga flickor, eller fjortisar) som MÅSTE förstöra filmer. Istället för att luta sig tillbaka och bara iaktta en fin scen så måååste dom luta sig framåt, önska att dom är i flickans ställe och stöna så högt dom är kapabla till rakt in i mitt öra! GE UPP! Det är en FILM! Det kommer aldrig att hända! Ni gör så att jag skäms över att vara människa, så äckligt lättpåverkade! Edward vill ha Bella. Bella är Bella och Bella är INTE du!
     Så, nu har jag sagt (eller skrivit) det jag borde ha skrikit i deras öron. Tack.

Tillägg:
Jag tycker om vintern, det gör jag verkligen,  men måste det vara svinkallt?

RSS 2.0