CS3 - Allt i en bok

Oooh ye! Den är min! Den officiella övningsboken för CS3! Denna skall studeras grundligt!

Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN!Billy Boyd

Jo, jag, Evelyn, Anna och systeryster hade ju Sagan om Ringen maraton igår, hur kul som helst! Alla stora fan av filmerna och även böckerna (dom som har läst dom iaf). Underbart! Det skall nu göras varje år!
   Meen, till det som detta inlägg ska handla om. Billy Boyd, även känd som Pippin i Sagan om Ringen. Han kan sjunga. Ja det kan han verkligen.(jag vet att syrran har samma klipp på sin blogg, men jag hann inte uppdatera före henne, huh)


Gold IIJovars, det är ju systra min det där!

------------------------------------------------------------------


Idag ska jag, Evelyn, Anna och systraystra ha Sagan om Ringen-maraton! Puh, det tar låång tid, men det är ju roligt så in i bomben! Laddade upp med godis och grejer igår kväll så nu ska vi strax åka hem till familjen Edblad och slå oss ner vid Tv apparaten. Mihihihi!

På återseende!/Sandra Engberg

Gold

Först och främst: GRATTIS SYSTERYSTER!
Hon fyller ju hela 14 år idag!

(fjortis)


Av mig fick hon imorse en deckar fakta roman grej om Jack The Ripper (hon gillar ju sånt) och så fick hon ett portfolio med fotografier som jag tagit på henne. Hon blev väldigt nöjd!
   Och dagen till ära så fotade vi ett till foto som ska in i hennes portfolio senare, det gick åt mycket glittersmink (som jag köpte på Åhlens rean igår) och resultatet blev så här:/Sandra Engberg

Silver

Nu har jag lekt i Photoshop igen. Jag måste ju lära mig att handskas med min ritplatta.Min syster dränkt i silver helt enkelt.
CS3, ungefär 4 timmar.


/Sandra Engberg

Pussad av vargar!

Jo, ni läste rätt! För det var precis det som var Evelyns present-överrasknings-paket-hålla-hemligt-för-Sandra-tills-hon-spricker-grej! Fasen vad det var underbart roligt! Det är tamejtusan inte sant vad det var roligt! Det började med att klockan ringde 04.15 när Evelyn och jag campade i Norrköping. Vi klev väl upp vid 05.00 tiden för att klä oss och packa alla grejer. Ungefär 06.10 gick bussen från First Camp till Kolmårdens Djurpark. Och nej, dom öppnar inte så tidigt. Själva djurparken öppnar 10.00, men vi skulle träffa vargarna kl 08.00. Och det gick ju naturligtvis ingen bättre buss om man ville komma i tid. Haha. 
     I väntan på att klockan skulle slå åtta så roade vi oss med att ta bilder på varandra..  
Vad ska man säga? Lika normalt som vanligt?

Men sen började spänningen att tätna.. Klockan blev åtta och vi gick mot vargarna. I en låda utanför hägnet så fick man lägga sina väskor.. Där låg en upptuggad Canon-systemkamera. Jag greppade hårdare om min Nikon och vandrade vidare mot grinden, där det på andra sidan stod sex stycken 2-åriga vargar. Grinden öppnade sig och då fick jag en.. PUSS! 
   Det var en helt insane upplevelse att se så "farliga" djur på nära håll! Detta kommer jag att kunna leva länge på! For sure! Folk som känner mig vet mycket väl att jag är en hundmänniska och detta är varje riktig hundmänniskas dröm! Fan vad det var underbart! Se bara på bilderna!Evelyn, jag kan nog aldrig tacka dig nog!  

-----------------------------


Här kommer mer bilder från Kolmården:

Men vad fan_

J'vla dator, hela tangentbordet har blivit fucked up! Den h'r > 'r den och ' ska vara ett a med tv[ prickar ;ver och faaan?


Ibland är vägen krokig..

Jo, det kan ju vara så i livet. Men man måste upp igen vet ni.Nejmen jag håller på att försöka att lära mig mer i Photoshop, så därav blev det en testbild som jag mixtrat ihop. Och jag tänkte, tjaa, ni kan väl få se då.


Ikväll/natt eller imorgon bitti ska ni få se vad jag och Evelyn gjorde mer på Kolmården! Det var helt underbart och så jävla roligt och spännande och häftigt och blött i ansiktet. Fundera på den ni!


Mer bilder

Ni måste ta och klicka på bilden här under för att den ska bli stor, förstår ni. Tjohej!


KOLMÅRDEN -09

Jo ni, där har jag nu varit! Och jag kan knappt fatta hur mycket roligheter man kan samla på så pass kort stund egentligen. Vi reste ner till Norrköping med nattåg. Och för att dra ett skämt som mamma säkert tycker är roligt: It was a bumpy ride! Vi sov väl lite i alla fall, men det var ju någon människa som pratade i sömnen. HÖGT. Mååhh, hhåååhåå, mååååhhååå hjälp mig, hjälp mig! måååhhh... Jag och Evelyn hoppade runt i sängarna och jag hade då båda händerna för munnen för att inte skrika ut ett skratt!

Vi kom till Norrköping runt 05.30 på morgonen och sedan flummade (dummade?) vi runt men hamnade i vilket fall som helst på First Camps camping vid, ungefär, 09.00 tiden. Hahah. Upp med tältet och sedan iväg på Kolmården! 

Dom första bilderna därifrån kommer här: 

  

Jag kunde inte låta bli att göra en sån här klassisk zebra bild. Förlåt.

Fortsättning följer, ja det gör den verkligen!


Semester!

På hög nivå! Nu går nattåget om en liten stund! Vi hörs igen på Söndag natt!

Min alldeles egna Wacom

Jag älskar den som fan! Tusen gånger bättre än vad jag någonsin kunnat drömma om, det är ingen dyrgrip men jag bugar för den, då den är min Gud! På en gång när jag provade den (efter att ha slitit upp kartongen den låg i) så såg jag en miljon nya möjligheter. Det är inte dåligt.

Smakprov kommer nu. Jag fortsatte att göra päls kring ögonen på lejonet jag började med här om dan. Jag säger inte att det blir bra, det kommer ju ta ett tag att vänja sig vid den. Men, men.Nu vill jag bara måla måla måla, men det går ju inte! Jag ska ju ta natt tåget till (något)köping! Kanske Norrköping, kanske Linköping, kanske bara Köping? Vad vet jag?! Men åka ska jag göra med Evelyn i allafall! Nattåget rullar från perrongen kl 23.25. Fan vad kul!


Hej ritplatta!


Tripp Trapp TrullSå kan det gå när inte haspen är på.

Min älskade Nikon D60 och mitt underbara macro 1:1

/Sandra Engberg

Jem - Maybe I'm Amazed

Jag har en ny favorit låt. Ska beställa Jems skiva på Ginza, om det nu finns någon att få tag på.

Bara lyssna nu, du hinner.(Ingen aning om vad det är för video som visas till låten, men vad fan)

Lite nya foton

Så äntligen har man tagit sig tid att redigera lite foton, eller ni ska få provsmaka på två i alla fall. Var ut idag en sväng när det var som molnigast ute, det blir ju ett sånt härligt ljus då.


Nikon D60 och Sigma 70-300

/Sandra Engberg


Yoho!

Igår var det alltså Harry Potter och Halvblodsprinsen premiär! Men just för ögonblicket så hinner jag inte säga vad jag tycker om skiten! (haha)

Återkommer senare!

Öga - steg för steg (Och HP premiär)

Jag har bott i CS3 nu ett tag, kan man säga. Många frågar hur man går till väga när man målar i photoshop och det  går inte riktigt att beskriva, man måste upptäcka det själv. Det är säkerligen lättare om man har en ritplatta, och jag vill ha min NU, men jag har nu suttit en timme och gjort en bild, steg för steg. Nu kan ni se att det inte ser så himla glammigt ut från början utan att man faktiskt börjar med ett "papper" som är vitt. -----------------------------------------------------------------

Nu ska jag gå och duscha för sedan är det dags för Harry Potter och Halvblodsprinsen PREMIÄR! (Jag säger premiär, ok?) Och innan det så ska jag och min syster yster gå och äta på Dragon House innan vi möter upp Anna och Evelyn. Det kommer att bli underbart roligt! Tror att jag ska köpa Pringels och knapra på ikväll, fan vad gott!
   

I väntan på ritplattan..

.. så började jag måla ett lejon i Photoshop. Det är ett så användbart program och det ger än så mycket nöje, om man är intresserad vill säga. 
     Jag smygkikar på ett foto som jag tog i Junsele när jag målar denna bild. Dom hade så fina vita lejon där! Men jag försöker mer och mer måla från huvudet, om man säger så. Bakgrunden är helt ändrad och jag har väl inte rikitgt bestämt hur den ska se ut heller, haha.

Hittills så har jag väl suttit i ungefär en timme.Close up:Broder Nicklas

Jojemen, jag har ju en bror som jag inte allt för ofta skriver om, inte för att jag skriver överflödigt om resten av familjemedlemmarna heller.. Haha!
     Men det är väl lika bra att man erkänner: Jag saknar min bror. Sedan han flyttade blev det väldigt tomt hemma. Kan tänka mig att syrran får det ännu mer långsamt när jag flyttar till hösten.

Här kommer ett foto på min bror som jag tog i midsommras när vi var i Junsele. Jag tog det i smyg när han satt och kollade runt på Blocket (åh så ovanligt!).Jodu broder, jag gillar dig allt även fast du kan få dig en smocka ibland för din uppkäftighet!

----------------------------------------------------------

Ikväll blir det surströmming! Och nu kanske ni trodde att det är något dåligt? Neej, neej jag älskar surströmming! Jag anar att mormor har åkt till ICA nu för att införskaffa måltiden!
Sen att man kommer att lukta som en begravd rutten död och återupplivad lik fisk är en helt annan sak.

Nej nu ska jag gå och köra lite balar med pappa, så hör ni något gammalt puttrande och muttrande strax så är det bara gamla Volvo traktorn!

Adjö!


Wacom Volito2 Pen

Jo ni! En sån kommer snart på posten! Äntligen så har jag tagit tag i mig själv och ruskat om ordentligt så jag tagit mig tid att beställa en ritplatta! Den behövs!Jag kan knappt bärga mig!


------------------------------------------------------------------------------------------------------


Idag har jag hjälpt farfar att köra balar till morgonen. Jag körde den gamla Volvo traktorn med dubbla släp (á tre balar på varje släp). Jag har under min uppväxt på gården aldrig kört med ett såå långt följ. Riktigt spännande i 90 gradiga svängar. Men det var roligt! Balarna följde mig som en svans! Men när farfar lastade av och på kokaramellerna så fick jag tråkigt och plockade fram mobilkameran och fotade lite. 

  


The Frey - How To Save A Life

Detta är min låt. Det är jag glad för.


Som facebook skulle ha sagt det:

Den innehåller några sorgliga meningar, precis som ditt liv.
 
Snabb som en Atos

Jo ni! Inte visste ni att en Atos kunde rulla så här snabbt?Eeh, jag satt och photoshopade en snabbis för att lära mig vad en lagermask var i CS3. Så sanningen är väl den att en Atos egentligen inte går snabbare än så här:

Jag köpte en Photoshop Guide idag, så ni lär få se mer av mina testbilder framöver. Finns ju så oändligt mycket att lära sig i detta program! Men det är inga seriösa bilder som jag lägger ner någon värre omtanke på, så ni vet. 

 

Rösta, rösta, RÖSTA!

Jag är med i en teckningstävling. Den går ut på att man ska porträttera sin favorit bloggare.
I mitt fall så är det solklart UnderbaraClara (som finns i min länklista). Hon är den bästa!

Så jag målade denna bild i photoshop:


Och den ligger som bild nummer 124. Snälla, snälla RÖSTA!
Här är länken till tävlings sidan: http://nyheter24.se/noje/skonhet/274856-idolbilden-rosta-pa-tre-favoriter

Man kan ju för gudsskull vinna en resa till Prag!Tänkte också lägga upp ett foto som jag tog imorse när jag insåg att det var ungefär tre minuter kvar tills jag skulle sätta mig i bilen och fara till jobbet (tiden är noga planerad på morgonen förstår ni). Jag vill tillägga att bilden inte är redigerad på något vis, endast ändrad till svartvit, vilket jag gjorde direkt i kameran. Jag har försökt att ta mer bilder så att de funkar som original pga kvalitén.

 

So little time, so damn much to do!

Det är antagligen det enda uttryck som stämmer in på mig nu. Familjen och far föräldrarna ska ut och campa i helgen, men jag skippar det nog, jag hinner inte! Det är sista sommaren, tänkte jag säga, men det är sommar och den börjar sakta men säkert lida mot sitt slut.. Jag märkte det idag när jag för första gången upptäckte att syrenblommorna är, BORTA! Vart har jag varit?! Naturligtvis har jag haft en miljon bra och roliga saker för mig, men nu vill jag bara stoppa klockan en stund. Jag vill bara njuta av det jag har och sakna det jag ännu inte har mig nära.


GATUFESTEN 2009!

Ingen anade väl då att det skulle bli en helg av (varning för interna skämt, det är ju GF så ni får stå ut):
 
- Våldsamma rosa elefanter
- Bänkar som börjar likna gungbräder
- Folk som har umgänge bredvid kyrkan (det var inte vi)
- RA PAPAPA PAA PAA PA PAA PAPAAAAA!
- Genvägar från Granlo (när bussen inte tycktes gå, heh)
- Tacotallrikar på vift
- Korta karuseller

Det var så här det började, Onsdag den 1:a Juli.
Och det var Amanda och jag som flyttade in i mormors lägenhet, för detta rajraj till helg! Vi var mer peppade än någonsin, det var ett år sedan sist! 
Syrran dök även upp för lite karusell åk. Se vad lika vi ser ut på denna bild, annars är det ju mest bror jag liknar!

Vi mötte naturligtvis upp Evelyn! Och nu var vi samlade, vår lilla trio som inte någonsin kan bli hel utan någon av oss. Vi lyckades få Evelyn att köpa ett tredagars, och då blev lyckan total!
Vi drack, endel.. Sådär. Du vet.
Vi såg på Ständut Blakk! Jag menar ingen Gatufest utan Ständut! Men dom (små jävlarna.. ursäkta!) skulle vidare till Piteå redan på Torsdagen..
Vi såg även Miss Li (stavningen är okej va?).
Vi såg också Ledin, Lena och Orup, lite Jerkan, Ace of Base och nått mer.. Minns inte riktigt.
Vi var underbart glada, för det är bara Gatufesten en gång om året, och då har man kul! Och är det inte hejdundrande kul så gör man så att det blir det!
Och när Ständut Blakk inte ville stanna för att fylla våra små öron med musik så sökte vi oss till ett nytt tält, på väg för att finna ett nytt band. Och vi fann ett band. Vi fann DET bandet. Vi fann "Två Backar Läsk"!  Dom var skitbra och vi dansade och sjung tills jag inte längre kunde prata, inte för att jag kunde det innan heller men.. Hes som häst, hur som helst, dagen efter var vi gul och blå, men det var värt det.Det var väl ingen större tillfällighet att det var just gitarristen i Två Backar Läsk som fick stå i centrum av bilden.


För att göra en lååång historia väldigt kort, så var det såhär vi såg ut på Söndag morgon. Efter fyra dagar av festande, fyra dagar av ljuv musik och fyra dagar av skratt. Fasen vad kul vi hade!

Jag anar att ni skulle vilja se alla bilder, i alla fall vet jag att vissa skulle vilja det, men man kan ju inte buda på för mycket av det goda! Kanske dyker det upp fler små historier om denna helg (vecka), så håll ut!

God natt på er, sov sött och dröm bara om ögongodis!

Hallå Gatufesten!

Nu jävlar! Ursäkta språket, men fan vad jag har längtat efter Gatufesten 09! Inte för att banden är så bra i år. Men det är ju hela grejen! Jag älskar det! Karuseller, öl, vänner, munkar, Ständut Blakk, trängsel, skratt, tårar och en bubblande lycka! Följt av resorb och huvudvärk! Hur kan man inte gilla det?

Jag önskar att jag haft ett Internet med mig till mormor, där Amanda och jag ska bo, men det har jag inte, så bloggen blir nog lidande tills på söndag. Dessvärre. Men vet ni vad? Det gör inget, för ni ska inte sitta inne och uggla sånna här dagar, ut och ha så satans kul som ni aldrig haft förr, värm er i solen, drick öl, vin, vatten, spela boll, sjung för högt, damma av vinylerna och skrik ut att det äntligen är sommar! Gör allt ni har lust till och var inte så förbannat tråkiga! För vet ni vad? Ni blir inte ett dugg yngre än så här!

NU KÖR VI!  

RSS 2.0