Vitt lejonNikon D60 & Sigma 70-300 for Nikon

(Junsele Djurpark)
 

Kändis?

Hahha, kolla in bilden jag hittade på mig själv. Och jag lovar, det är en peruk!


BOD / UTSTÄLLNING!


Junsele Djurpark -09

Oj, det finns mycket att berätta om denna helg som vairt! Men ni får nöja er med två bilder från djurparken sålänge. Jag är skit trött. Det var för många som festade för länge, för många dagar och för högt för att jag ens ska verka pigg idag.   

Tjohej!


Chokladkola

Joho ni, nu ser ni har jag bakat! Det blev lite chokladkola. Den såg så smarrig ut i kokboken att jag nästan blev helt och hållet tvingad till att prova. Och så svårt var det inte heller!Margarin     50 g
Socker     2 dl
Ljus sirap     1 dl
Kakao     3-4 msk

Gör så här:
Blanda ingredienserna i en kastrull. Sikta i kakopulvret om det är klimpigt. Koka upp smeten i en kastrull. Sänk värmen och koka kolasmeten 5-7 min. Rör inte i smeten under kokningen. Häll upp smeten i en liten oljad långpanna ca 13x18 cm. Låt smeten stelna t ex i svalskåpet. Skär kolan i bitar med en lätt oljad vass kniv. Linda in bitarna i smörgåspapper eller plastfolie.

Lätt som en plätteli plätt!
 

Driving

Tja, detta är väl något lite annorlunda för min del vad det gäller foto. Men omväxling förnöjer!

Jag ville bara beskriva hur vi färgar himlen med svarta moln. Ifall ni hade glömt.
Molnen är tagna med min D60 och mitt Sigma 70-300.
Bilen kommer härifrån:
http://www.funnythings.se/shop/image.php?object_type=product&image_id=5713

/Sandra

Får får får och får får fårfor.

Ett till litet lamm från årets lammskörd.


Nikon D60 och Sigma 70-300.
/Sandra

Nu mina damer och herrar..

.. blir det en sneekpeek på min kommande bod! Det är alltså lördagen den 27:e juni som den ska vara öppen. Åtminstone hoppas jag det, haha.

Så här kommer en mini mini sneekpeek, det blir nog mer framöver innan det är dags!
Ny header och ny kamera

Tja, headern kan ni ju se.

Fick en ljuvlig gammal 30-tals bälgkamera av mormor här om dagen. Den tillhörde min gammelmormor och gammelmorfar. Förstå vilka under folk sitter på där ute i stugorna! Nör kära mormor insåg att jag gillade äldre kameror och inte bara nya så rotade hon fram denna goding och nu är den min att leka med. Meheh.

Denna modellen heter Stölma Auto och är alltså från 30-talet.
Dragspelet ser mycket tätt ut, och är förhållandevis mycket mjukt och fint.
Stödbenet är stabilt och avtryckaren går utan problem.
Kiken är klar och fin (men en dålig uppfinning på dessa kameror då man knappt ser något alls).
Jag tycker att det verkar vara bra odds för att den ska fungera, eller hur?


Intervju och blommor

Idag var jag i Bollnäs på intervju för skolan jag sökte till, Grafisk Design och Kommunikation. Det är svårt att säga hur det egentligen gick, men det var 83 sökande och det finns 30 st platser. Det ser ju inte allt för ljust ut. MEN jag har bra betyg och en gnutta talang, så kanske, kanske.. På intervjun var jag.. ärlig! Sen får dom ta det som dom vill. Men man vill ju inte komma in på falska grunder, såå. Vi får se!

Litet foto som jag tog nyss:Med min D60 och mitt macro.

/Sandra

Kristen Stewart - WIP 10

Jodu, nu var det ett tag sedan jag uppdaterade mitt Kristen photoshop-porträtt. Men nu kommer uppdatering numero ten!Så var det med det. Blir väl något mer framöver, eller rättare sagt det BLIR mer framöver!Förrästen! Elin aka mr happy happy smile face ville ha en Evelyn uppdatering! 

Så här kommer den: 
Igår såg jag och Evelyn på filmen "Into The Wild", vi hyrde den på Hemköp för 15:-, medan vi såg så åt vi potatissallad. Och till potatissalladen åt Evelyn korv och jag åt rostbiff. Och till det drack vi juice. Hehe. Skämt å sido, i helgen så tog Evelyn med sig några av sina möss på utställning! Med mycket beröm kom hon hem med några priser! GRATTIS! I övrigt så målar hon på en Cornelis Wreesvijk målning. Rätt stor. Hon jobbar på på Djurkompaniet men den 18-19:e juli har hon en liten semester för då ska hon och jag ut på äventyr. Men jag vet inte vart, det ska bli en överraskning till mig eftersom jag fyllt 20.  Spännande värre, kameran skulle med har jag hört! Tjaa, vad mer? Jo hon röstade igår (eller ja, det gjorde vi väl alla som är över 18. Visst gjorde ni? Annars blir jag arg!?). Jag tänker inte säga vad hon röstade på men vi röstade inte lika. Haha. Så vi gnäbbade om det en stund sen kom vi överrens om att kyrkan är överskattad. Så där har vi det! Ännu en Evelyn uppdatering!

Hoppas den duger!
 

Postfoto.se

Jag gillar verkligen Postfoto.se, det kan omöjligt finnas ett lättare sätt att beställa foton på. Det säger bara klick klick klick och så hade man beställt runt en 130 bilder, varav ett 30-tal förstoringar upp till 20x30. Och vad gick galajet på då? Tja inte mer än 208:- INKLUSIVE expeditionsavgift och porto. Så för 208:- kommer hala paketet ner i min brevlåda, på lilla lilla Alnö. Jag tycker att det är fantastisk. 

Här är en av bilderna jag skickade efter. Pappa i påskas. En riktig fiskargubbe.
Kommer att uppdatera lite mer om "Boden" snart. Det börjar närma sig öppningsdags. Om jag får önska så blir det innan Gatufesten. More to come!

 

Ikoflex (Zeiss Ikon)

NYTT i kameraväskan! IKOFLEX!

Denna Ikoflex 1a är en 50-tals kamera. Och i detta fyndpaket ingick:

- Kamera
- Kamerafodral
- Stativ

Inte dåligt det om man tänker på priset, som var 150 kr.

Och vart hittade jag då det? Jo på secondhand butiken Prio1 i Sundsvall.

Så här ser den ut:


I'm so happy! Vilket kap! Om den funkar vill säga..

/Sandra

Lite mer foto från gårdagenTack och bock till systeryster.

Huller om buller

Ett litet huller om buller inlägg!

Börjar med ett sommarfoto på systeryster:

Sedan tar vi lite som jag faktiskt inte vet vad det är, något jag fotade i fjällen i påskas, men vad det är minns jag inte för fem öre! Moder, har du någon aning?

Sedan gick jag igenom lite gamla bilder på datorn och hittade ett foto av en skiss smo ja gjrde för läänge sedan. Undra ja var den teckningen håller hus nu? Inte den blekaste..
Kanske skulle göra ett inlägg med gamla skisser från högstadiet och så, har ju precis hittat mappen där alla inscanningar låg och väntade på att bli httade. Tja, vi får se.RSS 2.0