En gräddig klocka, kanske?

Tjolahopp!
     Nu vet ni, nu är det en ny liten grej jag har fått för mig att fixa och dona med! Som dom allra flesta vet (får jag hoppas) så hatar  jag IKEA. Japp. Jag orkar inte dra alla anledningar igen. Men jag gillar att köpa saker från IKEA och pyssla om dom så att standarden som dom säljer till 99% av detta land och alla andra satans länder får en personlig touch, precis så som alla möbler och prydnader borde få!
     Denna gången blev det IKEAS 19:- klockor som fick sig en omgång!

Lite klippning, målning, limmning, fingervirkning, skärning och tataaa!! En klockig gräddtårta!Nu ska jag kila iväg och göra fler!

Toodoo!
/Sandra

Foton finns det många av..

.. och när man orkar kan man ju redigera de som ligger på hög och väntar!
Tog några från denna högen idag så den någon gång blir lite mindre i stället för femton gånger större!Lövstabruk
Sommaren 2008
What are you looking at?
Järvzoo sommaren 2008
Mammas trädgård
Sommaren 2008


Alla bilder tagna med min Nikon D60. Första och sista med AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm och ekorren med Sigma AF 70-300/4-5,6 DG.

Tjohoo!
/Sandra

Jo, jag tänkte ju så här..

.. när min mor frågade om jag kunde fixa en blogg till henne: Tjoo, det kan jag väl!
Inte långt senare så föddes bloggen www.gardenhouse.blogg.se och hon började blogga lite smått. Och nu är hon helt jäkla besatt! Det kanske inte svämmar över av inlägg men hon har nu lärt sig att skriva fortare än två tangent-tryck i minuten och kan till och med ladda upp bilder (förvånad!). Hon har också blivit en höjdare på att kommentera andras bloggar, jag sitter här jag med hakan i backen och förundras av dessa framsteg! Kanske, men jag säger bara kanske, så håller hennes tekniska handikapp (hehe) på att försvinna med tiden!Skämt å sido, jag tycker om dig ändå motherearth!   

/Sandra

Stolarna!

Nu är stolarna klara färdiga gå! Väldigt dåliga bilder, men det var mörkt och jag ställde stolarna ute för att få en någorlunda neutral bakgrund, men, det blev ju hel fult ändå. Men jag tror att ni överlever!
Jag tycker i alla fall att dom var värda 25:- styck./Sandra

Grattis..

.. till Anders som gett sig in i Nikons fantastiska värld med en sprillans ny D40 om halsen!

Låt foto tillfällena bli långa och många!


Second hand - ger gamla saker nytt liv

Hur kan second hand någonsin bli dåligt? Det är ju där man gör dom riktiga fynden! Jag skulle vilja arbeta på Erikshjälpen eller Myrorna, då skulle jag må alldeles prima! Eller kanske starta en egen second hand butik, det vore ju ännu bättre! Haha!

I vilket fall som helst så tog jag mig en tur (okej, två turer) på Erikshjälpen i veckan och för att visa lite av det jag införskaffade så tog jag en bild, alla dessa prylar ska gå att köpa i min bod till sommaren, ska jag också passa på att säga, om jag inte tar dem själv, mohaha.

Vad är då priset för dessa grejer kanske ni undrar?
Jo..

Bänk: 28 :-
Tyget i bakgrunden: 6 :-
Kudde: 5 :-
Filt: 8 :-
Fodral till vinflaska: 10 :-
Dukar: 2 :- styck
Krukor: 3 :- styck
Spegel: 3 :-
Te-sil (ligger i krukan): 2:-
Blomskottet är mammas!

Så totalt för detta kalaset så blir det: 72 :-

Det tycker jag ändå är rimligt, bänken var i fint skick, men grön, så jag målade om den. Skulle nästan kunna tänka mig att ha prylarna i min lill stuga, men den är ju redan full så det får nog gå till boden i alla fall. 

Och det bästa är att om man tar med sig något man tröttnat på hemifrån och skänker till Erikshjälpen så får man 10% rabatt på allt man handlar! Gå och gör det nu va!
 

It's Amanda!

La upp denna bilden på Amanda, som är tagen med min gamla Samsung förr förra sommaren, på DeviantART alldeles nyss, och på bara någon sekund var det fyra stycken som hade favoriserat den. Det gör mig glad!

Så tack Amanda! Vi måste ta fler bilder snart!

Kände för att prov redigera lite gamla bilder, så jag tog denna. Och ja, så här blev den:Godis i glas

Oh, la la la!
Jag följde med mormor till Tonhallen där dom sålde allt möjligt krimskrams för billiga penningar! Där hittade jag bland annat godis i glas! Så socker söta! Hittade en massa annat också, kanske laddar upp några bilder imorgon eller så, vi får se.
     Detta ska naturligtvis gå till min bod som jag tänker öppna för en dag eller som mest en helg i sommar. Jag har så mycket till boden nu! Ska bli kul!Och idag var jag på Erikshjälpen och kikade efter en stol, och jag hittade två! Dom var inte så värst fina egentligen, ganska normala, men jag ska göra dom lite mysigare! Att folk inte ser potentialen i begagnade möbler?! Jag betalade 25 kronor styck för detta par som jag nu har slipat och målat på. Och om jag får säga det själv så börjar dom se lite bättre ut nu efter första omgången färg.När jag målat dem två gånger tänkte jag måla dit mönster på dem också. Jag satt och skissade på en idé idag. Tänkte måla både på ryggstödet och på själva sitsen. Kanske något i denna stilen på ryggstödet?Ja kanske, vem vet!

Jag darrar för tusan fortfarande i handen sedan jag slipade ner lacken på stolarna, den där eldrivna slip-musen (okeej, ingen sån humor nu!) är inte att leka med! Haha! Jag är för trött för att blogga nu tror jag!Tack och hej!
/Sandra Engberg


Måla, måla, måla, slipa, måla...

Slipa, slipa, måla, slipa, måla, måla, slipa.

Slipa, måla, måla..

Fortsättning följer.

Snart bär det av till el Stockholmo, igen!

Jajamen, det är jag + Evelyn + Ulla + Anna som ska åka! Evelyn och jag ska lägga upp ett strikt schema över 15 - 16 - 17 april!

För vi ska:

- Fota på en massa ställen
- Gå på Myrorna, och denna gången ska jag gå dit när dom har öppet!
- Evelyn ska köpa möss
- Båda kanske ska köpa en kanin var
- Vi ska på Bromma Zoo affären
- Vi ska äta Buffalo Wings
- Vi ska på Mickes skivor
- Vi ska på Mega Store
- Kolla in Sko-Uno
- Gå på Vasa museet

Nämen hur fan ska detta gå till? Jag vågar inte skriva något mer nu!

Till kaningrejen i allafall: 
Är så sugen på att para vår lejonhuvade kanin Jack med en liten lejonhuvad flicka. Men det är inte alltid man hittar sådana här. Det finns liksom fler neröver landet. Så idag hittade jag ett gäng lejon på blocket, så här ser dom ut:

 

Skulle önska den i mitten eller en utav dem till vänster, vill ha en som är lite ljusare i pälsen. Tyvärr viste ägaren inte vilka kön det var på dem än, men hon ksulle höra av sig till helgen, så får vi se då! Men är det girls så finns det en stor risk att jag tingar en av dem och tar med mig hem, till mammas och pappas förtjusning (inte). Men Jack kommer åtminstone tycka att det är kul!

Nej nu ska jag åka och köpa en stol att måla. Kom på ett mönster i morse som nog skulle passa på en stolsrygg. Jag och mina idéer, ni vet. Det är bara att genomföra dem, annars så ligger dom bara och gnager i huvudet!

/Sandra Engberg

Tro om det är Originalare jag ska bli?

Har nu suttit ungefär en heldag och kollat runt efter olika utbildningar. Det finns en som jag verkligen har fastnat för, och det är en där man utbildar sig till originalare. Och det är, för dom som inte riktigt har kläm på det, som följer:  "Du blir experten inom produktion för reklam, som ser till att bild och text blir grafiskt och tekniskt rätt för leverans till tryck." Om man nu ska uttrycka det som dom själva på hemsidan. Haha. Men det verkar riktigt roligt! Man arbetar med Adobe-programmen så som Photoshop, InDesign och Illustration. Kan det bli roligare än så?
     Det finns så mycket jag vill göra. Tusen miljoner grejor. Ska snart sätta ihop en "100 saker att göra innan jag dör" lista. Men om man ska tänka "jobb-mässigt" så är väl detta ett alternativ kan jag tro. Om jag kommer in. Man jag tänker söka i alla fall, även om den är i Stockholm. Man får väl bli "roomie" med någon gammal tant eller så! Så det blir nog (om jag kommer in) originalare + fotoutbildningen i Hola (om jag kommer in). Det verkar rätt just nu i alla fall. Jag söker så får vi se! Plugga på 125 % måste ju vara en baggis om intresset finns?! Foto kan knappast bli jobbigt!

Pratade med Sofia om att vara Au Pair, hon har varit det i Bryssel, men sa att jag borde åka till USA och prova det! Det är tydligen hur läckert som helst, vilket jag inte tvivlar på. Jag ska kolla upp mer om det!

Tjohoo för framtiden!

En tumme till Kristen

Så, nu har hon en tumme också!Ca 7½ timme.
CS3

/Sandra Engberg

Ur mina tankar just nu:

Ta till vara folk.
Fan, ni får aldrig två chanser att göra det rätt från början.

En födelsedag och en begravning

Så, idag är det fredag och det är en dag späckad med grejer att göra. Endel roliga endel jobbiga.

GRATTIS AMANDA som fyller 20 år!

Idag var jag på Addes begravning. Uscha jag tycker inte om sådant. Men jag fick säga ett sista hej då, i alla fall. Han är på en mycket bättre plats nu. Det känner jag på mig.
     Men nu vet jag i alla fall hur jag ska ha det på min begravning. Det ska INTE vara någon sorgesång. Utan förljande SKALL ingå:

- Låt: Rock Around The Clock (Bill Haley and the Comets)
- Låt: Burning Love (Elvis)
- Låt: Juke Box Blues (June Carter)
- En sup
- Blommig eller prickig klädnad på dem som känner för att dyka upp
- Efterfest på Stolpås med dansbana
- Inget gråt
- Ingen kista, utan en i papp och ett fränt skynke över, fan jag vill ju förmultna så fort som möjligt!

Tack.

Kristen Stewart nummer fyra

Ännu en uppdatering på mitt senaste photoshop experiment!
     Det kanske är skittråkigt för er att se de små, små uppdateringarna, men ni får väl helt enkelt stå ut. Jag tycker att det är kul! Haha.Lite mer detaljer, men det tar tid.
Hittills har det tagit runt 7 timmar.

/Sandra Engberg

Kristen Stewart Update

Grunderna till hår, bakgrund och kläder. Nu är det bara en sjuhelsikes massa pill med alla detaljer, hårstrån och diverse. Ser inte mycket ut för världen nu, men det kanske blir!
     Kanske är det precis det som många tappar tålamodet på, det ser så fruktansvärt fult ut i början när man arbetar med photoshop. Haha, kolla bara på denna.


Uppdate Kristen Stewart/Sandra Engberg

CS3 igen, I'm stuck!

Denna gången filar jag på en Twilight bild, jag tänkte nämligen ställa upp i en tävling på deviantART.com med den. Har suttit i tre timmar med den nu. Det tar lite tid, men ögonen är åtminstone på plats. Haha. Har lärt mig mycket idag om hur jag ska använda mig utav lagren i photoshop. Så det är ju ett framsteg. Jag gjorde den lite mindre i upplösning än den jag gjorde igår, vilket gör att jag inte kan förstora upp den så mycket, men å andra sidan så ska jag göra håret, en tröja och en arm också på denna, så det blir mer detaljer runt omkring. 

Skådespelerskan Kristen Stewart: 

 

Här är original bilden:/Sandra Engberg

Måla i CS3! Japp, det går ju!

Haha, jag såg en himla frän bild osm någon målat i photoshop när jag satt och kikade på DeviantART.com idag, så jag tänkte, men va tusan, kanske man skulle prova själv? Sedan kom jag ju på det att jag inte har någon "ritplatta" som det kallas, (det man ritar på plattan visas på dataskärmen). En sådan platta är det många som använder, men jag tänkte att, va sjutton, jag provar med datamusen bara för att se hur det funkar med färger och så. Och nu, tre timmar senare så är jag helt fast! Så nu kommer min första tjuvkik på mitt photoshop test, Jennifer Love Hewitt:
/Sandra Engberg  

UPPDATERING!

Nästa WIP:


/Sandra Engberg

This is..

..how I feel today..


Nej skämt å sido det är nog dags att göra något åt saken!

Lite Retro så här på en söndag/Sandra Engberg

Pink

Idag gjorde jag en liten snabbshoot med Theres. Jag fortsatte på mitt färgtema och denna gången blev det rosa.


När jag tog denna bilden så använde jag mig utav min nya fina, egen gjorda reflexskärm. And I love it! Solljuset kommer in från vänster på bilden ovan och med hjälp av skärmen på höger sida kunde jag lätta upp bilden betydligt. Riktigt intressant och lärorikt!Japp, så är det!

Jag tog också en annan bild för några dagar sedan som jag inte har lagt upp ännu. Och det är BAMBI!Jag har lärt mig väldigt mycket om ljus de senaste veckorna. Vilket känns som en lättnad, då det är ett komplicerat ämne. Min Bambi är inget mästerverk direkt, men det är roligt att exprimentera med bakgrunder, vilket jag inte provat så mycket förut.

Ha det bra där ute i lingonskogen!
/Sandra Engberg

Hej, du gamle indian!

Eller nått.

Tjao, idag har jag jobbat, eller ska vi säga målat? På dagis idag så var det bara fyra barn på min avdelning och det klarade vi ganska så lätt på två-tre personal, så jag fick chansen att måla två kartonghus som dom byggt upp. Blev lite mysigt! Så imorgon ska barnen få leka i dom, vilket dom längtat efter precis hela dagen, haha. Dom små undren!
     Och imorgon är det alltså fredag, jobbar 7.30 - 16.00. Dagarna går så fort så jag kan knappt fatta att det redan är torsdag kväll!

Har buggat ikväll, och brorsan dumpade mig för att gå på Jill Johnsson konsert, damn, den som jag ville gå på! Imorgon kommer jag att ha such a träningsvärk! Håll i hatten!

Ikväll, eller nu strax när jag skrivit klart, så ska jag gå och samla ihop lite målningar och teckningar som jag gjort och ta med på jobbet imorgon, personalen ville se och kanske blir det någon fler beställning, dom verkade lite intresserade i allafall.

Nu blir det en bild på Jillan Johnsson, dagen till ära!/Sandra

Hej hej hej hej på dig!

Oh, lalalalaa!
Jag jobbar och står i hela veckan lång! Såå rooligt! Det blir runt 7.30 till 16.00 hela veckan. Jag älskar barnen på förskolan, så spontana! Och tänk om jag hade bara hälften av deras energi, då skulle jag vara snabb som en panter!- Frööken!
- Ja?
- Tänk om jag ramlar ner i toaletten..
- Aha, vad händer då då?
- Då, då har min mamma och pappa inget barn mer..


Skratt förlänger livet sägs det, måste betyda att jag nu kommer att passera 100 års sträcket!

FOTO-HEMSIDA www.sandraengberg.webs.com

Hallå i blåbärsskogen!

Nu har jag fixat en alldeles egen FOTO-HEMSIDA. Så check it out!
Ta och klicka på länken här under nu:

www.sandraengberg.webs.com

Så roligt, lite budget med freewebs.com men va tusan, det är en hemsida i alla fall.
Hoppas att ni gillar den!
/Sandra

Och det är Blått och det är Grönt (och lite Tessan)

Nu kommer fortsättningen på mitt ColorTheme. Och jag får tacka pappa som omedvetet lånade ut sina skjortor som bakgrunder! Tackar!Och så lilla grön:Idag har jag även fortsatt på min Tessan målning, jag börjar komma på mer och mer nu hur man ska använda sig av oljan, hur man tonar och fixar dagrar. Så snart ska jag också fortsätta på Nenta (vår förra hund) målning som mormor beställde. Det är så mycket detaljer på den så man vill ju veta på ett ungefär vad man gör.

Så här ser Tete (som jag brukar kalla henne) ut nu i alla fall, och don't freak out, varken huden, håret eller kläderna är ens nära på att vara klara.Och ett sista ord:
Jag har hittat en fotoskola som jag jävligt (ursäkta) gärna vill gå på! Den är på distans och håller till i Hola. Är ju inte så farligt långt att åka, och i och med att det är distans så behöver man bara besöka skolan 2 eller 3 gånger, eller hur det var. Den kommer att passa utmärkt om jag hittat något bra jobb då. Eller så pluggar jag två saker samtidigt helt enkelt! Så nu ska jag börja fila på arbetsproverna dit! Kanske att jag söker till någon anna fotoutbildning efter den, det vore riktigt kul i allafall. Men eftersom jag "bara" har Foto A och lite digitalt skapande och sådana kurser på mina papper så är det bra att gå lite mer utbildning då skolorna neråt i landet ofta vill att man ska ha både Foto A och B, eller Foto A och tillräckligt mycket kunskap/kurser så att man kan Foto B också. And that way I go!

Vi får se, jag börjar med denna kursen till hösten i vilket fall som helst, om jag kommer in vill säga!

Popp - där flög en idé förbi

Det är precis så det känns, alldeles för ofta! Jag hinner inte med mig själv ibland. Tänk om jag skulle verkställa alla foto/målnings/konst idéer som poppar fram i min hjärna, jag skulle verkligen kunna göra det på heltid och det skulle vara tacksamt om dygnen var ungefär 76 timmar längre än de 24 vi är givna. 
     I vilket fall som helst så poppade det till för en stund sedan och per automatik greppade jag kameran, tog mitt standard objektiv, några porslinsprydnader, två lampor, ett lakan, mammas ha-på-huvudet-när-man-gifter-sig-grej (vad fan heter det? Minnesförlust!) och började att plåta. 

Det blev såhär:


Tjaa kanske inget super fantastiskt, men lite mysigt tycker jag själv ändå.

/Sandra
 
_____________________________________________________________________

UPPDATERING

Jag följde lite samma tema medan jag ändå hade alla prylar framme och tog några bilder till. Vilket ledde till en ny idé som jag kanske spinner vidare på imorgon. Nämligen temat Color. (Färg, mamma om du inte hängde med. Neej jag bara skämtar). Denna gången blev det rött, imorgon kanske det blir grönt, eller blått, eller vitt, eller rooosa. Eller kanske gult./Sandra


Harry Potter och Dödsrelikerna

Okej, ni får skratta, jag lovar.
     Jag har ju läst alla Potter böcker fram till den sista. Men det tog mig lång tid innan jag började läsa den sista. Jag vet inte varför egentligen, men nu är det gjort. På någon dag plöjde jag de 800 sidorna och nu är det klart. Så vad tycker jag då om denna serie som det har varit så myket ståhej om? Jo, serien i allmänt. SUPER! Vilken fantasi J.K Rowling har! Utomordentligt imponerande! Men sista boken föll på många ställen som jag själv tycker är underliga. För det är också den enda boken som inte har hållit på de punkterna.
     Till att börja med så är dialogen ändrad på. Den är inte lika rapp utan mer ohyffsad. Den har inte samma stil och pricksäkerhet som i de sex första böckerna. Och det kan mycket väl ha att göra med nästa grej som jag tycker är dålig. Personerna i serien har i sista boken blivit baserade på filmkaraktärerna istället för tvärt om. Det är väldigt dåligt gjort, enligt min mening. Böckerna ska vara i centrum, filmerna är något som ska komma på köpet. De ska inte ens beblandas med varandra på det viset. Boken kändes också aningen utdragen, men ändå lyckades spänningen hålla i sig i hela boken, imponerande! 
     Men slutet, hoho? Bara jag som tycker att det blev bakvänt? Jag vill ju inte avslöja något för folk som inte läst den, men va tusan?  

Jaja, nu är den serien klar, färdig, finito. Undra jag vad som blir nästa ståhej grej inom fantasyn (bortsett från Twilight, som börjar gå mig på nerverna så mycket att jag inte ens orkat läsa bok numero fyra)./Sandra

Tut kör

Jag fick blåsa för polisen i lördags. Det gick bra. Jag tror att farmor var mer rädd som satt bredvid, men snälla farmor, jag vet väl om jag är nykter eller inte, och den löser inte ut på te så vitt jag vet!

Har några bilder från i helgen på Railway. Jag bara måste ju visa Nicklas "hinken" Engberg. Kanske inte hinken som ni tror, som tur är. Ni ska få se så fort jag hittat sladden till mobilen. Nöj er med ett porträtt sålänge vetja./Sandra

RSS 2.0