Att bo på lantgård

Skulle ni vara intresserade av att bo på lantgård?

Tja kanske Stolpås blir alternativet för er i framtiden. Planer smids oss emellan, och för att spä på det hela lite extra så gjorde jag en folder om just detta för vår gård. Kan alltid vara bra att ha, dessutom hade vi som skoluppgift att formge en folder, så det passade perfekt.

En tjuvkik kommer här, och loggan jag gjorde på bilden under.


Oh så vaket

Det gäller att ha ögonen öppna när man kör bil - åtminstone kan det vara en fördel. Och igår köpte jag en Elisabeth George bok på kasett. Inte för att jag minns vad den hette, men imorse när jag körde till hålan där jag går i skola så var jag fullt vaken. Suveränt va?


Med en väska

Om ni undrat så har jag varit på en weekend till vår fjällstuga (eller hus egentligen). Vi har bara roat oss och myst och ätit sånt man gillar och varit på julmarknader och sovit så länge man velat. Bilder kan dyka upp, för kameran var i högsta hugg.

Ikväll bjuder jag på ännu en bild från då jag var i fotostudion med Lina.
Nikon D60 - Nikkor 18-55 mm - skolans fotostudio


Lina med blomma

Ett som är säkert är att vi kommer att boka in oss fler gånger i studion. Det var en otroligt rolig upplevelse. Jag har redan några idéer jag vill genomföra. Jag gillar allra mest att fota med den vita bakgrunden, då det alltid varit så svårt att få en vit bakgrund utan riktiga grejer. När jag försökt mig på det hemma så har man fått använda mig av en vit vägg, himmlen eller snö - det säger sig självt - det är svårt.Nikon D60 - Nikkor 18-55mm - skolans fotostudio


Meshtool

Morgonens utmaning: Meshtool i Illustrator. Det är svårt. riktigt svårt. Ni ska få se!

Att skumma till det

Det kan bli hur som helst om man skummar till det i Photoshop. Men det är ju det som är det fantastiska.
Nikon D60 - Nikkor 18-55mm - skolans fotostudio


Lina

Vi tog många olika bilder igår, det gällde att utnyttja tiden väl. Men det roliga var att det blev rätt så fort att jag på en och en halv timme inte ens fyrade mer än 180 foton. Otroligt. Sannerligen otroligt.Nikon D60 Nikkor 18-55mm - skolans fotostudio


Den röda hatten

Här får ni ännu ett smakprov från fotograferingen idag. Här var vi lite mer seriösa än då vi tog fotot i förra inlägget. Ungefär. 

 
Nikon D60 - Nikkor 18-55mm - skolans fotostudio


Horror

Idag var Lina och jag alltså i fotostudion för att göra mitt första så kallade session. Och vet ni vad? Vi fick blixtar och allt att fungera! Otroligt! 
    Jag följde noga mitt inspirationspapper som jag visade i förra inlägget och vi tog det lugnt och sansat. Lugnt och sansat ska ni nu också få se några av bilderna. Först ut är en av de sista bilderna vi tog, vi började skoja runt och temat mot slutet blev horror. Lina gjorde en min, jag fotade en bild, sedan skrattade vi och gjorde om samma sak igen och igen. Det var skoj på hög nivå. 
Nikon D60 - Sigma 18-55mm - och skolans underbara studio!  


Dagens moodboard

Jag har legat och funderat på idéer i princip hela natten - jag gör så. Och jag har nu många bilder klara i huvudet. Nu är det bara att hoppas på det bästa och att allt fungerar.

Här är fotograferingens moodboard:Bilder från Google.


Morgondagens utmaning - fotostudio

Imorgon när vi inte har någon föreläsning så ska jag plåta Lina i skolans fotostudio. Jag hoppas att jag minns allt vad lärarna sa om blixtarna, bakgrunderna, ISO, avstånd, sladdar och blänk. Men Lina är ju en ursnäll prick så hon står nog ut om jag yrar runt en stund eller två. Så som gruppen fick stå ut idag när jag ville prova på bakgrunderna och veta hur man använder en vitbakgrund på rätt sätt. Heh.
   
Jag tror att jag vet hur jag vill att bilderna skall se ut, det blir lite Audrey Hepburn - fashion - black/white - pose aktigt.  

Till sist, jag har suttit ytterligare en stund med bilden från förra inlägget.

Mer och mer och mer

Imorgon har vi ingen föreläsning, Gunnar är sjuk. Istället fick vi en stor uppgift i Illustrator. Till torsdag. Snabba puckar må jag säga, men jag greps inte av panik för jag vet att jag kan det här (lite i allafall) även om jag inte är så haj på Illustrator än. Så nu har jag suttit ett tag med uppgiften och den gick mycket fortare än vad jag vågat hoppas på. Så fort att jag nu tänker åka och köpa lite godis som belöning.

Uppgiften var alltså att göra ett självporträtt i en miljö där man känns igen.

Haha, bilden ser lustig ut nu, men det blir förhoppningsvis bättre med tiden.
Att teckna något tråkigt

Det kan tyckas att det är tråkigt att teckna något tråkigt. Men i Illustrator är det faktiskt roligt. Nu är min karta över skolområdet klart. Det blev som här följer.


Hunn

Det slog mig att pudelvalpen (som blir ett köp till våren/sommaren) måste ha något enkelt, lätt, effektivt och rappt namn. Jag tror det blir Hunn helt enkelt. Det kan man knappast glömma bort i allafall. Det går att säga strängt, mjukt och snabbt. Jag tror det blir perfekt.

UnderbaraClara på väg att bli klar

Jag har fortsatt en bit på min UnderbaraClara photoshop målning. Bit för bit.


En räser

Jag befinner mig nu på skolan och ska precis åka till bilprovningen för att besiktiga min räser. Jag måste erkänna att jag är litet nervös, jag vill nämligen inte alls över huvudtaget att det ska vara något fel på den. Såklart.


 Nikon D60 - Nikkor 18-55mm - Photoshop


Inspiration inför sommaren 2010

Det gäller att vara i tid.Bild från Google.


Så det kan gå

Lång har nu den tid varit då jag inte vetat vad jag ska göra med mitt hår. Det är för långt, för slitet och har en allt för skarp utväxt. Idag tog jag tag i det hela. Jag klippte det själv och färgade med en gnutta hjälp av min mor. Så en litet kortare frisyr som är ljusbrun/mörkblond aktig befinner sig nu på min skalle. Till veckan så ska ni få se.

Julen närmar sig

Jag ser fler och fler ljusstakar och stärnor i fönstren och jag njuter för fulla drag. Till veckan skall jag tända min stjärna som jag fått av Sofia och Nicklas. Det kommer att bli vackert.

Denna dagen är full med nya insikter om framtiden. Jag blir alldeles varm om hjärtat, kanske finns det en rätsida på livet till övers för mig med. En tanke slåg mig nämligen hårt idag. Den som följer mig får veta.


Lilly

Nikon D60 - Nikkor 18-55mmDet där med New Moon

Det är ju ett himla ståhej om vampyrer och varulvar nuförtiden och igår såg jag "New Moon". Jag har också läst boken innan, så den hade väl några punkter att leva upp till, som vanligt när det ligger en bok bakom det hela. Vad kan jag säga mer än att den var helt blaj. Urk. Suck. Jag fick dressman-reklam vibbar allt för ofta.

Vill ni ha en utförligare recension av filmen så kika in på Annas blogg. Hon har gjort en recension som jag nickar igenkännande till.

Typiskt jag då

Håhå, vi var till Blåberget som sagt, soptippen alltså. Och det visade sig att det var secondhand där! JOOHOO! Lyckan var total, det var bara möbler, men lika kul är ju det. Jag råkade visst hitta en soffa/bänk grejsamojs som jag skall åka och köpa imorgon då jag glömde att ta med mig plånboken, haha. Den kommer att passa perfekt vid fotändan på sängen (jag har alltid velat haft en bänk på det viset). Den är röd stilig och elegant. För att inte tala om perfekt.

Något annat som är perfekt är denna dagen, hittills i allafall. Jag och min far har städat och städat och städat i lagårn (ska jag skriva ut ladugården?). Det blir bara finare och finare. Och medan han gick och planerade för tvätt rummet bredvid mjölkkammarn så strosade jag runt och planerade (tyst för mig själv) hur jag skulle städa ur hästboxen i storstallet, var jag skulle ha sadelkammarn, var man kan tvätta pållar, var man kan lagra hö närmare än på hövinden och hur man måste dra om rören för att allt ska fungera. Extra glad blev jag när jag såg att matkoppar, grimskaft och kedjor med hakar för att ställa hästar i stallgången fanns kvar sedan stuteri tiden. Det blir en lätt match att övertala dem att skaffa en häst så snart jag fått tillräckligt med tid, ork och pengar, hur lång tid det nu må ta.    

Jag skulle också vilja slå ner två pålar i backen med en tredje påle äver så att man kan binda hästen utanför om man kanske vill sadla i solsken eller så. Det ser fint och trivsamt ut tycker jag.

Ungefär som på bilden som jag hittade på google:


 

Nu ska jag iväg och se på New Moon, syrran håller antagligen på att spricka vid det här laget.  


En sväng till Blåberget

Jag tycker att Blåberget låter som en plats i en saga. Fast i verkligeheten är det ju en.. Soptipp, helt enkelt. Jag och min far tänkte ta en sväng dit idag, det ryktas om att det finns Erikshjälpen och Myrorna där också, men är det butiker eller tar de bara emot möbler där?

Att göra kartor i Illustrator

Detta är både lätt och svårt. Men sannerligen roligt! Något helt nytt för att vara i datorn, men samma teknik som jag använde när jag tecknade på högstadiet.

Uppgiften skall vara färdig på tisdag nästa vecka, så uppdeteringar kommer inom kort.


Att secondhand shoppa

Planeten blir bara skitigare och skitigare, men att secondhand shoppa är utmärkt för miljön. Glöm inte det.
Skiss + photoshop


Ett första försök..

.. till denna veckas photoshop arbete, en filmposter inspirerad av Stenbergs bröderna (Googla The Stenberg Brothers).

Vi får se hur mycket jag ändrar. Jag valde hursom helst en av de filmer jag gillar mest, Atonement (Försoning).

Nu ska jag till Kupan! Adjöken!


Recept: Christmas Cupcakes

Detta receptet har jag illustrerat, en skoluppgift från förra veckan.Gjord i Illustrator.


Grattis..

.. till Theres och hennes klass som vann Volleyboll DM idag!

Vibacke är ta mig tusan bäst på volleyboll! Och detta får mig då att tänka tillbaka på tiden då jag gick i nian och också vann guld i volleyboll DM med min klass. Att tillägga då är att vår klass faktiskt var den mest osportiga klass man kunde tänka sig. Och att vi även mutade in spelare med Daimglass. Var vi inte naturbegåvningar som ändå vann då? Heja heja heja!

Grattis igen tjejer!

Kossera kossera!

När jag kommer hem på torsdag så ska jag gå till hagen bakom huset och ropa: KOSSERA, KOSSERA, KOSSERA! Och så ska jag ge mina kvigor lite gott bröd. Det kommer att bli en underbar start på helgen!Detta är Frida.


Systeryster

Hä systra mi.Nikon D60 - Nikkor 18-55mm


Att goa till det i sängen

Det är inte nog med att man redan har den skönaste säng man kan tänka sig. Nu ska jag också piffa till den en aning. Igår afton var jag mor, far och lillasyster på IKEA. Av alla ställen. Tro det eller ej, jag blev lite förtjust i en sak därifrån också! Nämligen en sänggavel och fyra ben.

Tack mamma och Sofia som hade tid att hämta gaveln! Den kommer att passa utmärkt här (hoppas jag innerligt).

Bild från Google:


Synd bara att någon har dekorerat som ett pucko på bilden, det kommer att bli finare i min säng!


En utsikt från framtiden

Till sommaren och efter att jag till nästa jul suttit klart i skolbänken och skall ut på praktik så kommer utsikten från huset där jag skall bo att se ut så här, och det gör mig så lycklig. Det är detta som är jag. Landet, en tomt, gräs att klippa, grus att rensa. Utrymme - för mig.  Det skall bli så otroligt skönt att slippa lägenheten! Jag är inte menad för att sitta i en lägenhet. Jag hoppas innerligt att det är första och sista lägenheten jag behöver buras in i. Det tär på mig, det sliter mig itu, det gör mig nervös och stressad. Jag får svårt att hålla fokus när jag inte trivs.


Det är inte lätt när det är lite tid

Man flyger från det ena till det andra. Upp och ner. Höger vänster. Från ladugård till stan. Idag har jag och min far bytt bromsskivor och belägg på min bil. Den ska vara i topp på besiktningen den 23:e.

Nu behöver jag sova!

Inför jul

Fotograferingen gick jättebra idag! Men, mer om den senare.

Sofia hade julpyntat redan nu och det var sån fin julkänsla hemma hos dem. Så fint att vi beslöt oss för att ta ett gäng julbilder på Lilly medan jag testade ljuset. Jag gillar verkligen denna gullunge!Nikon D60 - Nikkor 18-55mm - Speedlight SB-400


Mr Happy Happy Smile Face

Idag ska jag börja med att skriva:

Hej snö!
Trevligt att du vill falla och lägga dig på marken utanför mitt fönster!


Igår när jag och farmor var och snokade runt i Sundsvalls alla butiker så träffade jag Elin på Åhléns. Det var så roligt, jag har inte sett Elin på säkert huundra år. Och särskilt roligt var det just nu, för jag kunde med glädje säga att tavlorna hon beställt av mig kommer att vara klara till nästa helg. Så då skall vi mötas upp, och jag hoppas verkligen att hon kommer att tycka om dem. Här under kan ni alla se hur långt jag har hunnit just nu.

Nu ska jag duscha och göra mig iordning, sedan fara och köpa lite grejer till babyfotograferingen kl.12.00. Jag skall fråga dem om det är okej att publicera bilderna på bloggen sedan, så får vi ta det som det kommer.


Så mycket roligt, så lite tid

Jag har en handfull saker jag skulle vilja blogga om precis just nu. Men jag blir tvungen att sprida ut dem, för jag har inte tid att sitta vid datorn.

Men till att börja med så skall jag imorgon klockan 12.00 åka på ett babyfotograferings-jobb. Det ska bli roligt! Det är ett par med en son som jag aldrig träffat förut, vilket gör det hela ännu mer spännande. Fotograferingen kommer att äga rum hemma hos min bror, vilket betyder dåligt med dagsljus, så jag blir nog mer eller mindre tvingad att använda blixt. Jag brukar att försöka undvika det, men det är nyttigt att träna på. 
    Paret ville ha ett foto till tidningen och sedan skall vi exprimentera lite, ungefär så som jag gjorde vid fotograferingen av Lilly.

Extra pengar i kassan tackar man inte nej till, speciellt inte när man tycker att det är ett roligt jobb.

_______

För övrigt så träffade jag underbara Elin på Åhlens idag, det får ni höra mer om imorgon bitti!


Nu är det dags

Att packa väskan.
För i eftermiddag ska jag hem till Stolpås.Fotona tagna med Nikon D60 - Nikkor 18-55mm


Sundsvalls bästa radio: 106,6

Det finns bara en Radiokanal som värmer mitt hjärta.
Radio Guld. Musik från 50-, 60-, 70- (och 80)tal.Nikon D60 - Nikkor 18-55mm


Att ha ett finger med i spelet

Oho, det känns lite roligt att ha ett litet finger med i det stora spelet. Som ni kanske minns så illustrerade jag på fem foton av Fotograf Hanna Björkstedt. Bara det var ju en ära i sig, hon är en rikitgt underbar och duktig fotograf. Och nu har hon gjort en fotobok där två av dem är med. Det känns riktigt pirrigt kul! Hon har samarbetat med Kenza och med mig i samma bok. Tja det är alltid något!

Klicka på bilden för att komma till inlägget: 

A Christmas Carol WIP II

Jag har (faktiskt) fortsatt lite på Christmas Carol målningen. Konstigt att säga måla när man gör det på datorn, men, men. Just nu ser det ut som följer:
Photoshop CS4

Ca 3-4 timmar

Jag måste bara tillägga en sak som jag tror att många får om bakfoten, det gör ingen skillnad om man har den senaste versionen av Photoshop eller om man har Elements, eller tja, vilket PS som helst. Så om ni funderar på att måla i Photoshop någon gång så kör på! För penslar och färg finns det i alla Photoshop program. Och ritplatta är inte alltid det bästa när man målar, snarare att det blir sämre med den på många ställen. Det är alltså ingen anledning till att säga att man inte kan sätta igång och måla.


Överraskningar

Igår blev jag överraskad många gånger. Först och främst så blev jag överraskad när jag inte slängde ut datorn då jag inte fick till animeringen i Flash. Sedan blev jag ännu mer överraskad när jag faktiskt fick till animeringen efter att ha tagit en kort paus.

En stund senare så ringde det på dörren, vilket i sig kanske inte är så överraskande, men personen som stod där gjorde att jag blev så överraskad att jag knappt fick fram ett ljud. Det var morfar! Han hade alltså tagit sig från Sundsvall till Bollnäs och hittat till min lägenhet (som jag knappt hittar till själv). Jag blev paff! Idag ska jag bjuda honom på middag efter skolan.


Gångfartsområde?

Detta hör till en skoluppgift som jag håller på med, vi ska göra en omtolkning av vägmärket "Gångfartsområde".


De växer!

Barn blir större barn, sedan blir de tonåringar och vuxna. Och jag går väl snart med käpp.Nikon D60 - Nikkor 18-55 mm


Skit Flash

Åhå, jag sitter och försöker göra en animation till min logga i skitprogrammet Flash. Egentligen så är väl programmet inte skit, direkt, alls, men det är så krångligt! Tur att jag slutar efter lunch idag så jag kan krångla med det hela aftonen sedan. Suck.

Men samtidigt är det roligt, för rätt som det är så har man fått till någon småhäftig animation och då blir man så nöjd, så nöjd.


(Bild: Google)


Smeja

Nu kanske några undrar vad smeja är? Smeja är på Stolpåska smedjan och vi uttalar det såhär: Smääja.

Detta är en liten del av vår smeja.Nikon D60 - Sigma 70-300mm


Att fascineras

Det är himla skoj att fascineras av olika saker. Det är väl det man lever på, i olika former. Jag kan fascineras av många saker, till exempel av min mor och far, för de tillsammans med mina syskon är dem som jag älskar mest, och en sådan kärlek som man känner oss emellan är något att fascineras över.

Andra saker jag kan fascineras över är bilder, såklart. Jag bläddrade igenom en massa gammalt skräp på datorn och fann detta filmomslag. Det har jag alltid tyckt ser extra läckert ut. Egentligen vet jag inte rikitgt varför, men det bara är så.


Att börja

Jag är äckligt duktig på att BÖRJA på många olika målningar i Photoshop. Haha! 

Det är jag verkligen skitduktig på! Dessa två håller jag på med just nu (på den här datorn, på den bärbara har jag två till som jag sysslar med, som ni ska få se så småningom): 


A Christmas Carol
CS4 ca 2 timmar

Detta är en bioaffisch som jag håller på att teckna av. Jag såg den för första gången på SF i Sundsvall, och jag tyckte att den var underbar! Så nu förstör jag den genom att försöka mig på en egen. Hm. 
Underbara Clara

Jag har inte hunnit något längre sedan jag visade den sist, men hoppet om att den skall bli klar har inte slocknat än.


En såndär lockig dag

Idag har jag lockat håret. Så kan det gå.


Sandras logotyp?

En skoluppgift vi hade under lovet var att göra en personlig logotyp. Jag valde att använda både mitt för och efternamn. Och just nu ser den ut som följer:Gjord i Illustrator.


Det där med Twilight

Let's bring it up! Ämnet Twilight. Eller nu kanske det är mer ämnet New Moon.

Ja, jag ska gå och se premiären på bio (tack Anna!). MEN, jag tror inte att den kommer att imponera på mig. MEN, jag tänker inte gå in dit med en dålig inställning heller, för då vet vi alla hur det slutar. 

Så här tycker jag:
- Böckernas dialog är bra
- Första filmen var kass (om man läst boken)
- Pattinson förtjänar inte några priser för sin stela och oskickliga roll som vampyr
- Kristen Stewart borde bytas ut
- Filma det onaturliga bättre (det går, se bara hur de lyckades med Sagan om ringen)
- Gör inte nästa film puttenuttig - det är fult att utnyttja tonårshjärtan


Jag vet att min syster är ett stort fan av böckerna, filmerna och allt som hör detta till, så jag har gjort en liten present till henne idag. Jag satt nämligen och sökte efter nya typsnitt och fann typsnittet Zephyr, som är en typ av Twilight font. Därav kom jag på idén. Och jag vet hur mycket hon längtar till premiären av New Moon, så varsågod Theres!Fotot är taget med min gamla Samsung kompakt kamera.


Att skapa

Jag vet vad jag är skapt för. Nämligen att skapa. Faktum är att jag ibland kan bli tokig på mig själv, jag har för mycket idéer. Mina idéer ger mig aldrig någon ro, och ju mer jag försöker genomföra dem desto fler blir de. Vad fan är det för hyss min hjärna håller på med? Jag hinner ju inte ifatt!

Denna morgon ringde min mor och fårgade om jag ville måla om toalett/dusch utrymmet i ladugården. Och PLOPP PLOPP PLOPP PLOPP PLOPP så fladdrade det förbi ca 156 idéer om hur jag kunde snitsa till det med schabloner, linjer, färger, mönster och möbler. Det tog (fullkomligt seriöst) 2 sekunder. Sedan lade jag mig på sängen och suckade. Min hjärna är trött, den vet bara inte om det.

Nu ska jag gå och fortsätta på en grejsamojs som jag filat på i över två år. Jojemen.


Något nytt

Snart kommer en helt ny blogg att länkas till härifrån - nyfiken? Håll utkik!

(Om bloggen sedan håller sig kommer inte bara jag att ha ansvar för, hah)

Något man börjar på

Det finns ett (stort) antal bilder/teckningar/skisser som jag börjat att måla en gång i tiden. Men som jag vet aldrig kommer att bli färdiga. Idag bjuds det på en sådan skiss här.

Påbörjad i Illustrator.


Up is down

Skoluppgift för några veckor sedan. Arbeta med lager i Photoshop.Väldigt skoj att jobba med!


Mer bilder på Stolpås gård!

Tusen tack Evelyn för den lite färskare bilden på Stolpås Gård! Så här ser det (ungefär) ut nu! Detta kommer min far att gilla. Var så säker. 

 

Det ser ut som att det brinner på vissa ställen, men så vitt jag vet så är det hö och ensilage på de platserna så det reflekteras nog på något märkligt sätt, ja.  


Stolpås Gård -50 tal

Jag fann en hemsida där man kunde söka igenom ett arkiv med flygfoton, och tro det eller ej - jag hittade Stolpås Gård! Då blev jag smått lycklig. Mycket ser ut som idag - mycket har förändrats.Hus har rivits och byggts, påbyggts och ombyggts. Ladugården saknar sin andra hälft och baracken var inte påtänkt ännu. Skog har rensats och marker omodlats.

Men visst är det vackert?


Dino Lilly

Att spöka ut sig på Halloween är ju fasligt roligt, även om jag själv inte gjorde det så var jag igång och fotograferade många andra som tagit mer seriöst på detta. Först ut är Dino Lilly:Fotot blev lite hastigt taget, det var inte direkt planerat - men såklart ett minne att spara!

Nikon D60 - Nikkor 18-55mm - Speedlight SB 400


RSS 2.0