Gammalt eller nytt?

Jag tycker inte att man ska behöva känna sig pressad att skriva i sin blogg, och bara för att jag inte uppdaterar flera gånger om dagen precis nu så hoppas jag att ni har lite överseende med det. För jag har skollov. Eller lektionsfri vecka, heter det. 

Idag ska jag visa er en uppgift som vi fått över lovet som jag precis gjort färdig. Jag gillar att jämföra gammalt och nytt, för skillnaden kan vara så oerhört stor! 

Uppgiften gick ut på att omtolka ett äldre konstverk, det kändes naturligt att göra en jämförelse i stil med "hur ser det ut i dagens läge", men samtidigt väldigt klyschigt. Men sedan tänkte jag på det en gång till. För när jag gjorde denna bild så gjorde jag den så snabbt som möjligt för att komma så långt ifrån originalet rent tidsmässigt. Och när jag blev färdig ca 3 minuter senare så mådde jag nästan dåligt. Det kändes som ett hån mot denne fantastiske konstnär och den fina modellen som för länge sedan skapat detta mästerverk. Har jag egentligen rätt att bara klampa på och kladda ihop något som sedan visas sida vid sida som en jämförelse. Det känns dumt. 

Samtidigt så är det ungefär såhär man visar skönhet i moderna blaskor. Snabba skisser som innehåller propotionsfel, väldigt få detaljer, knappa bakgrunder och är helt enkelt så långt ifrån verkligheten som möjligt. Ännu en gång så var det finare förr, även om det säkerligen säljer bättre med dagens metoder. 

Vad tycker ni?


   


Det var finare förr

Jag kikade in på Kafferepets blogg och där tipsade Mirjam om en fantastisk blogg som handlar om frisyrer från förr. Uppsättningar, scheman och hattar. Det är fantastiskt fint.

Ta en titt: http://beautyisathingofthepast.blogspot.com/


Mormor!

Yes, jag har lyckats boka en tid med min mormor! Ni förstår, min mormor är den mest upptagna kvinna jag vet. Är det inte vävning så är det shigong hong (vattengympa grejen?) eller studiebesök med PRO ellelr teater eller konserter eller släktingar eller middagar eller.. Jag tror ni förstår. Men idag så ska vi äta lunch och dra drunt på stan ett tag. Eller så stoppar jag in henne i bilen och smiter iväg till Erikshjälpen. Heheh.

På återseende!

Ny besättning

Det far tankar, kommentarer, diskussioner och grubblingar tvärs över Stolpås gård. Vi tror att vi ska byta köttdjurs besättning. Vi har länge haft våra långhåriga Highland Cattle kor och tjurar, men nu är vi inne på förändringarnas väg. Inom en tid framöver kommer det att hände mycket saker, och en sak är nu detta. Våra tankar går mot att ha en större köttproduktion - fler djur med mer kött.

Vi gick igenom kraven för vad djuren behöver ha för egenskaper och jag tror att Angus kommer att bli perfekta.

Aberdeen Angus är välkända för bra lynne, har lätt för att kalva, är av naturen utan horn och de är lättskötta. De blir större och tyngre än Highland och de klarar sig ute året om.Bild: http://www.axehandle.nu/homepage.htm


Systeryster

Här kommer en till version av porträttet på systeryster Theres. En utav bilderna till foto uppgiften på skolan som skall skrivas ut och ramas in på väggen där.Nikon D60 - Nikkor 18-55mm


Fuck you!

Här tror jag att Lilly började bli aningen less på att ligga modell. Faktiskt.

Nej, fotot är inte manipulerad.Sandra Engberg
Nikon D60 - Nikkor 18-55mm


Jag ursäktar för skriften på fotot, men jag vill absolut inte att Lilly hamnar på någon tokig sida bara för att hon lyckas vara lite rolig.


Far

Nu har ni sett ett porträtt av min mor, och i detta inlägg blir det ett porträtt av min far. Fotot är taget på hemskogen när han är i full gång att springa mellan maskinerna då han flisar.
Nikon D60 - Nikkor 18-55mm


Mor kära mor

I skolan så har vi en fotouppgift kallad Porträttfotografering. Undra vad vi ska göra då. Skämt å sido. Jag planerade att ta ett fotografi på mor, ett på far och ett på lillasyster. Här är fotografiet som skall visa min syn av min mor på morgonen.

En kaffekopp, en morgonrock, blommor och ett svagt sken av en ny dag.  Nikon D60 - Nikkor 18-55mm


Ikväll:

Avgång mot Railway Saloon. Det blir Eva Eastwood. Det blir öl. Det blir kul.


Ett till foto på LillyNikon D60 - Nikkor 18-55mm


Fotografering

En sur liten syrra är vad jag fångade på bild idag. Fast egentligen var hon ju inte sur (för en gångs skull, hah).Nikon D60 - Nikkor 18-55mm


På tal om inspiration

Så har jag idag hittat en helt fantastisk kille på flickr. Klicka på länken, och ja det är ett måste.

http://www.flickr.com/photos/glennkarlsen/page4/

Jag säger bara WOW.

Ett exempel:


Eva Eastwood kommer till stan!

Detta kommer bli den roligaste helgen på länge. En riktig Rockabilly helg. Eva Eastwood kommer till Sundsvall för att spela - och det stoppar inte där - hon spelar på Railway Saloon. Jag skulle faktiskt inte kunna tänka mig en bättre kombination.
    Jag ska dit med Evelyn, broder Nicklas och Sofia samt en vän till min bror och hans tjej. Det kommer inte att bli fullt ös i glasen utan snarare dans (om jag får hoppas, det är lite trångt inne på Railway) och lyssnande till god musik. Fast glasen kommer heller inte att vara tomma.(Bild från Google)


Lyssna på Eastwoods My, My, My. Och gör det nu!


Inpirationen

Inspirationen är säkerligen det viktigaste i mitt skapande. I allt jag gör. Det höjer allt en nivå. Inspirationen ger mig en drivkraft som är så stark att jag kan få panik om jag inte får följa den. 

Jag hittade en bild för ett tag sedan som gav mig en sjuhelsikes inspirations kick. Den som lever får se vad det blir av denna kick. 

Men, det behöver inte alltid vara en riktigt "snygg" bild, utan snarare tvärt om. En mer "vanlig" bild som ändå är så ovanlig som den kan bli är något helt fantastiskt och sällsynt. 


(Bild från Google)
  


Paj afton

Igår kväll hade jag, Lina, Mia, Maria och den nya tjejen i klassen Karin paj afton. Och vi drack te och såg på Grey's Anatomy och Fråga Olle. Det var mysigt värre! Så hej och välkommen Karin! Jag är säker på att du kommer att trivas i klassen.

Vi höll till två trappor ner i vårat studenthus, hos Maria. Lina bakade pajen och vi andra bara njöt. Till och med Arrak fick sig en pajbit och blev så nöjd. 

 

Mer Clara! forts. 43h


Clara forts. 32h 30min


Clara forts. 21h 45min


Underbara Clara forts. 1

Original bild:
Sakta går det framåt.

CS4 - runt 1,5 timme


Syster

Jag satt och kollade igenom några gamla bild-mappar och fann en där jag fotat min systeryster med min fina solhatt.Nikon D60 - Nikkor 18-55mm


Underbara Clara

Jag tänkte träna lite på att måla i photoshop, mest för att lära mig att hantera ritplattan bättre. Och motivet blir Underbara Clara. Hon gör så mycket för mig, även om hon inte vet det. Hon är helt enkelt underbar.

Första skissen:Denna är målad i CS4.

Men nu ksa jag gå och måla på Cash akryl tavlan till Elin! Tjohopp!


Varning för ögongodis

 

James Dean, såklart.


Edith och Johnny

Ledsen Elin att det slant på några timmar. Men här är de nu, en snart färdig Edith och en nypåbörjad Johnny.
Mycket snack om fotografering

Nu blir det lite foto av olika typer. Igår var jag och Evelyn och såg Bröllopsfotografen. Den var himla bra! Bästa och roligaste svenska humorfilmen på länge. Så tummarna upp för den!

Sedan så har jag fått ytterligare ett babyfotograferings jobb, det ska bli spännande och givande! Om allt går vägen så blir det antagligen till helgen eller helgen där på. Passar bra denna månad så man får någon extra slant att lägga till hund-sparar-kassan.

Och som sista fotosnack i detta inlägg, ännu en bild på Lilly. Det finns några kvar att visa, men man vill ju inte ta allt på en gång.
Nikon D60 - Nikkor 18-55mm


Bo på lantgård?

Jag har en vision som jag gått och grubblat på länge nu. Funderat på. Tjatat om. Och jag tror att det skulle fungera, och äntligen så har jag börjat få andra på gården att inse det också! Detta är en perfekt gård att starta bo på lantgård på. Visionen förstärktes ännu mer igår när jag fann häst plogar när jag var på åkern för att se hur det gick för pappa när han plöjde vid storladan. Dessa har en gång i tiden använts på gården och har sedan blivit liggandes. När vi sedan skaffar häst är det ju en underbart rolig sak att prova. Jag skulle så gärna vilja göra ett potatisland. Och jag tror att det finns många som skulle vilja prova på det. För att inte tala om hästslädarna och vagnarna som bara står staplade i storladan, det brinner i fingrarna, dem skall jag rusta upp en vacker dag. 

Hur som helst så skall jag fixa bo på lantgård, eftersom lantlivet blir mer och mer sällsynt så skulle det bli en ära att få visa hur livet går till på en gård. Även om så i mindre skala och delvis väldigt modernt. Men det finns en otrolig historia bakom allt. Bakom varje hus, varje lada, varje åker och varje hage. Det finns minnen, arbete och maskiner kvar från en tid som man idag knappast återfinner i bruk.Bilder från igår. Fåren knaprar på knäckebröd som jag hade med mig.


 


En kylig morgon

Ett svartvitt foto taget på gården förra helgen. Till er en kylig morgon.Nikon D60 - Nikkor 18-55mm


Far och dotter

Fotat av mig.Nikon D60 - Nikkor 18-55mmNicklas, Lilly, Sofia

Fotat av mig.
Det kan hända att bilden är för mörk nu - vilket jag inte kan se på den superljusa skärm som jag sitter vid nu.
Nikon D60 - Nikkor 18-55mm


Flytta runt runt runt?

Det finns en gård. Det finns några hus. Vem ska bo vart? Det är det som är frågan. Möjligen att ingen hamnar där de först var.

Lurigt värre.

Lilly IIINikon D60 - Nikkor 18-55mm


OH SHIT

Jag har blivit mycket bättre på att visa mina arbeten här på bloggen. Hurra för mig. Nu ska ni få se en halvhastig grej som jag precis gjort färdig, den skall lämnas in imorgon bitti. Vi arbetar med lager i Photoshop. Här har jag satt ihop två bilder med hjälp av några lager.
Ett snabbt ansikte

Har ni någonsin funderat över hur ett snabbt ansikte ser ut?

Jag gillar att ligga och skissa på kvällen, samtidigt som jag ser på någon serie eller film. Efter kanske halva filmen blir jag enormt trött (det slår aldrig fel). Men ändå försöker jag att skissa in till sista sekunden innan jag somnar för oftast så blir resultaten allra bäst då, och på morgonen så sliter jag alltid nyfiket åt mig skissboken och kollar med nya klara ögon på det som jag skapat. Det är som rena rama julafton!

Här är gårdagens verk, ett snabbt ansikte, det tog cirka 30 sekunder att skissa. Sedan är den inscannad och lite färglagd i Photoshop.


Lilly II

Ett till foto från dagen då jag fotograferade Lilly.Nikon D60 - Nikkor 18-55mmLilla Lilly

Nu har jag länge pratat om Lilly hit och dit och lovat kanske bilder kanske bilder. Men precis nu ska ni få se bilder på det lilla underverket! Jag pratade med min bror igårkväll och ni ska få se ett gäng bilder. I tur och ordning. Vi börjar med en. 

Bilderna på Lilly fotade jag i söndags.  Nikon D60 - Nikkor 18-55mm


Ett fotografi på kvällskvisten

Här kommer ett fotografi från mig till er alla där ute i höst mörkret.
Minns sommaren!Nikon D60 - Sigma 70-300mm

Imorgon ska jag bara en sväng till skolan för en snabblektion om musikaliska porträtt som vi sedan skall jobba med, efter det så är dagen till mitt eget förfogande. Jag skall nog redigera klart bilderna på lilla Lilly, göra en lageruppgift i Photoshop och börja måla på Cash som Elin beställt. Toppendag skulle jag säga.

En något sämre sak: Tandläkaren torsdag 8:15.
Ska jag gå? Ja? Nej? 

 


Sandra - vad gör du i skolan?

Jag ska börja visa mer vad vi gör i skolan, det är många i min närhet som undrar. Hade tänkt att visa det jag gjorde idag - men det får vänta någon dag, vecka eller så. Det kom lite olägligt av några anledningar. Så ni får se det senare, men jag visar vad jag gjorde i början av förra veckan.

Det är en jobbannons som vi fick en förlaga på och så skulle vi göra en likadan i InDesign.Idag ska jag redigera bilderna som jag tog på lilla Lilly. Jag ska sedan fråga min bror om jag får lägga ut en bild eller två på bloggen. Hoppas!
Mina tankar är med Evelyn idag - och hela hennes familj!

Baby Moodboard

Strax är brorsan, Sofia och lilla Lilly här för att bli fotograferade. Tjoho! Jag har precis satt ihop en moodboard så att de har lite idéer att välja bland när de kommer hit. Tänkte att jag skulle dela med mig till er innan jag nu ska gå och rigga upp lite grejer. Varsågoda!


Fotografera

Idag skall jag fotografera ett porträtt/familje foto på min bror, hans flickvän Sofia och deras lilla Lilly. Vi ska kila rakt över gården till farmor och fota där eftersom hon har en helt underbar gammal soffa med vinrött sammetstyg och fint snidat trä. Vi kommer att börja runt tolvtiden då solen lyser på som mest där. Det kommer att bli spännande - för det är något helt nytt för mig. 

Så nu är det bara att plocka fram stativet - föt kortet skall sedan visas i tidningen Ljusnan. 

 

Tradera tips!

På Tradera finns denna (skitsnygga) 50-tals klänning. Just nu ligger priset på ynka 31kr. Det sniffas fyndvarning!
Slutdagen är 13 oktober.

Klicka här för att komma rättJapp, du får fler läsare!

Någonstans så är det ju läsarna som bloggen går ut på. Utan läsarna så är bloggen värdelös. Så när jag såg att Neha tipsade om bloggtrafik.nu så tänkte jag: Vad tusan - jag provar!

Jag är ingen person som vill fuska till mig läsare, faktum är att jag hatar folk som bara skriver onödiga kommentarer till främlingar som typ: Allt bra? LÄS MIN BLOGG! LÄS MIN BLOGG! LÄS MIN BLOGG! Men jag har faktiskt fått flera fina kommentarer från nya läsare som då troligtvis kommer från denna sida. Det tycker jag är kul! För det fungerar - som bara den!


Klicka på bildlänken här under och börja!30 och 40-tals inspiration

Ibland behöver man en dos inspiration. Idag känner jag för en 30 och 40-tals sådan. Kolla in kläderna, frisyrerna, skorna, sminkningarna och stämmningen. Dröm er bort ett slag - det ska i alla fall jag göra.

(Bilder från Google)

 


När jag målar

Ska man sitta och måla så är det ett måste att lyssna på musik eller ha en film igång samtidigt. Annars funkar inte jag. Nu när Edith Piaf tar form mer och mer på duken (ni ska få se snart) så har jag lyssnat väldigt mycket på en helt fantastisk låt av Death Cab For Cutie, låten heter Transatlanticism. Den är underbar. Klicka igång den nu när du ändå bara sitter på nätet och blippar omkring.


Akut lammlängtan

Det är alldeles för långt kvar till våren och allt lammspringande i hagen. I och för sig så har jag alltid akut lammlängtan men anledningen till att jag har bloggat om det två gånger denna veckan är att jag hittade ett gäng bilder som jag tog i våras när lammen var veckofärska.Nikon D60 - Sigma 70-300mm


Titta mor - jag kan laga mat!

Mor blev så orolig när jag flyttade hemifrån. Hon kan ju inte laga mat! Men se, jag kan faktiskt!
Något jag också kan mor, är detta:

- Vattna blommorna

- Dammsuga golven

- Diska efter att jag har ätit

- Lägga kläderna i garderoben (jag har inte sagt att jag viker dem)

- Göra ren spisen

- Bädda sängen varje morgon

- Vara snål på elen

- Inte låta saker bli gamla i kylen


Så faktum är att du inte behöver vara orolig mamma lilla. Jag klarar mig! Men för att du ska känna dig behövd så kan jag alltid ta hem tvätten till dig. Om du vill. Skämt å sido.

Dagens specialare Blomkål och broccoli soppa, med smarrigt bröd till så klart!

 
Otroligt - men sant!


Slit och släng i en långärmad klänning

Igår var jag där igen - på Röda Korsets Kupan alltså. Jag laddar upp inför vintern med långärmade klänningar. Jag gillar inte vinterkläder - men en långärm kan man ju kosta på sig. Till denna klänning tänker jag idag bära ett par svarta lackpumps som är från samma butik.

Summan av kalaset?
Klänning: 25:-
Pumps: 25:-

I helgen ska jag använda denna klänning och slita på Stolpåsgården. Kaninernas utebur skall fixas klart, kalvarna skall märkas, baggen skall pussas på, tavlorna från min utställning i sommras skall tas ned, vinterdäcken ska på min bil (vart la jag dem förra året?), stallet skall mockas ut så det står färdigt till våren, boxdörren skall målas och grinden jag byggde till den andra boxen skall hängas upp på nya gångjärn och målas. 

Sommardrömmar

Som vanligt när hösten nalkas så fylls mitt huvud av sommardrömmar. Blommor, värme, gräs och bara ben som springer med kor, får och hund över myren. Hagar som skall stängas ut och gräs som skall klippas. Hö som skall balas och saft i solen.
   Vintern är underbar - men sommaren är magisk.
Nikon D60 - Sigma 70-300mm


Sådant jag älskar

Jag älskar att se lammen springa med sina tvåveckorsben i Brukstugebacken. Jag älskar att se dem nosa på stockar och sten som de aldrig tidigare sprungit på. Se dem stångas med sina syskon, hoppa på sina mammor när de äter, prova att smaska på gräs och sedan spotta ut det och springa till mamma och dia. Jag älskar att se dem krångla sig ur hagen och sedan skrika tills jag kommer och lyfter tillbaka dem igen. Jag fullkomligen älskar det.
Nikon D60 - Sigma 70-300mm


Färgklickar i höstregnet

Det är så vackert med blommor fastsatta på gamla slitna plagg. Något som säger POFF när någon ser på en. Det gör folk glada. Åtminstone gör det mig glad. En regnig höstdag behövs det färgklickar i folkmassorna. Var inte skraj utan låt det vara du! 

 
Återkommande Mode

Det finns en affär som jag gillar riktigt skarpt. Knivskarpt. Återkommande Mode. Jag och Återkommande Mode talar samma språk. Helt enkelt. Butiken är en del av Erikshjälpen vilket gör att allt man handlar för går till goa grejer. Och så var vi där igen - det är smart att handla på second hand! 

Jag köpte en 60's klänning för 72 kr, den ser ungefär ut som jag illustrerat. 


Jag är en oxe

Och därför har jag gjort en illustration till mitt tecken.

Tänkte göra några fler, vilket tecken ska jag ta här näst?


What Is Beautiful?

En av de skoluppgifter jag arbetat med är en popkonst affisch som skulle inkludera text. Jag gav den ett buskap om skönhet. Vad är skönhet? Vad är vackert?

Man räcker aldrig till. Man har aldrig alla bitar. Det är fel och det är fel - man är ful och man är ful. Dagens ideal av skönhet är påklistrat. Det går inte att vara perfekt - och föresten, ingen är det! Inte du, inte jag, inte Miranda Kierr, Tyra Banks, Kenza, Marilyn Monroe, Madonna, Reese Witherspoon eller någon annan.  

I detta fallet så har klyschan rätt - alla är vackra och alla är olika. Vi är unika.  
Collage av mig; Sandra Engberg


Arrak med blicken

Vem kan möjligen stå emot denna blick?Går det att ignorera en sådan blick?

Nej jag tror inte det va.


Fin skor till vardags

Förra veckan köpte jag dessa fin skor. Jag fann dem på Erikshjälpen i Bosvedjan och de kostade mig 29 kr. Vet ni vad? Jag älskar dem! Jag älskade dem så mycket att jag lyckades gå sönder ena klacken första gången jag använde dem.

Tur att jag är händig, otur att jag inte har superlim.
   

Jag tycker att fler borde använda fin skor till vardags. När ska man klä upp sig om man inte ska klä upp sig på vardagen? Bara till fest är alldeles för sällan.Snö och julklappar

När vi var i Tännäs - och jag ska berätta mer om det - så kom det en hel massa snö. Japp, ni läste rätt.

Landskapet färgades vitt och jag njöt (vilket mina fötter inte gjorde då de huttrade omkring i sommarskor - fast det gör de ju alltid). Det var så vackert att vakna i den gamla gästsängen som en gång tillhörde min gammelmormor. Allt var vackert. Reflektionerna som dansade in genom fönstren och försäkrade om att snön ännu låg över markerna, de udda prydnaderna som står radade runt om i huset som tillsammans bildar en helhet med hög mysfaktor, kaffekopparna som stod på bordet där jag, mor och far lämnade dem kvällen innan. Kan man annat än att älska det enkla i livet?
Nikon D60 - Nikkor 18-55mm

 

När jag sett all denna snö och med tanke på att jul skall firas på denna underbara plats så började jag på riktigt att fundera på julklappar. Detta år skall vi inte skämma bort varandra med onödiga klappar som alla andra år. Detta år skall vi sätta en gräns på priset och ett krav på tanken. För utan tanken finns ju ingen mening med klapparna alls.

Jag har beställt lite grejer via Internet för att sedan grejsamojsa till det på mitt eget sätt och jag anar att mina klappar kommer att bli omtyckta - på grund av tanken. Jag har funderat och funderat och detta är något ingen av dem kan finna själva - eller köpa sig själva. Faktiskt är jag ganska nöjd.

 


När hösten färgar Tunet

Den tiden är här nu - tiden då Tunet färgas. Tunet är Alnös hembygsgård och centrumet för Alnös sommar. En sommar som nu gått över till höst. Det är snyftigt att se, men ack så vackert!
     Det är platsen där man varje sommar firade sommarlovets första dag. Det var där man fick sitt slutbetyg i nian. Där man kunde äta Piggelin för 5 kr, där man kunde gå runt i de gamla husen och se vad bland annat min släkt en gång skänkt till museet. Där man sa adjö till vänner man aldrig återsett och där man skapade band till vänner man kommer att ha för livet. 


Nikon D60 - Nikkor 18-55mm 


Ett minne från Kolmården

Det var en fantastisk resa Evelyn hade fixat till mig när vi reste till Norrköping och dess Kolmården. Det finns många minnen sparade i form av foton. Jag har visat många och här är ytterligare ett.Nikon D60 - Sigma 70-300mm


Att hissa en peronlig stil

Japp, det blir morgonens uppgift. Jag lyssnar inte mycket på modern musik, jag tycker oftast inte att den är bra. Men jag måste säga att Miss Li har hittat en stil som jag uppskattar. Både musikaliskt och klädmässigt. Hon har hittat sig själv. Vissa gör det tidigt - vissa gör det aldrig. 

Ni får en till bild!

Som plåster på såren för att jag inte bloggat i helgen. Såja såja.

 


Nu är jag tillbaka - med dunder och brak!

Denna lilla tid jag varit borta från bloggen ägnade jag åt Tännäs - där det var filmfestival! Jag ska berätta mer om det imorgon, just nu är jag dyngtrött. Jag har precis kommit till Bollnäs efter 30 mil i en Skoda med Arrak.

Jag bjuder på en av många bilder jag målade i helgen:


Droppen
En droppe från mig till er alla.

Nikon D60 - Sigma macro 1:1


Dagens krimskrams

En brosch från Kupan. Den kostade en tia. Jag ska ha den på min nya halsduk.
Något litet - men värmande

Ljus i höstmörkret värmer mitt hjärta. Att ta en kvällspromenad runt staden och se det glimma i fönster och lyktor. Det är sann höstlycka.Nikon D60 - Nikkor 18-55mm


Som alltid - lite till

 

Gjord i Illustrator, det tog ca 20 minuter.
Vilket spännande program det är!


En morgon i Illustrator

Jag har forskat lite mer i programmet, och gjorde en till liten skiss. Jag anar möjligheterna i detta program, jag känner dem. Och jag ska erövra dem! Så sakta, så sakta.


Här kommer Syster Höst igen

Och denna gången ska färgerna vara så som det var tänkt från början, hoppas jag.Nikon D60 - Nikkor 18-55mm


RSS 2.0