Vintage med Illustrator

Nu har jag börjat att fnula runt lite i programmet Adobe Illustrator CS4 - fasen vad roligt det är! Och jag som alltid trott att Photoshop är kungen av digital teckning. Nopp! Det lilla jag har provat Illustrator nu gör att jag bara sitter och gapar, jag är sten nöjd! 
    Så snart jag kan så ska jag läsa boken jag köpte om programmet. Det finns säkerligen en miljard saker att lära sig.

Jag skissade en snabb grej bara för att visa er alla fina människor där ute i höstmörkret! 

Närbilder på fynd

Igår köpte jag ju ett par skor på Kupan, för 25:-, men de syntes inte riktigt på kortet jag lade upp. Så här kommer en closeup.


Behöver jag säga att second hand är det enda rätta att handla på? Jag säger det ofta och jag säger det igen och jag kommer att fortsätta att säga det.

Var inte dum, var smart!

Jag lägger upp en närbild på handskarna också. Jag älskar dem, de är perfekta, det såg jag på en gång när de uppenbarade sig. Och de kommer att värma mig gott när jag ska cykla till skolan om en halvtimme. Jag betalade 5:- för dem.Edith tar form

Igår ikväll började Edith Piaf ta form på målarduken. Samtidigt som jag tittade på min favoritfilm Mona Lisas Leende. Det var helmysigt!

Detta är en beställning till Elin aka mr happy happy smile face.
Trötter?

Nej han heter Arrak, men lämpligen borde det namnet bytas ut mot Trötter.
Arraks favorit pose. På rygg, med benen upp i luften och med nacken krökt så pass att den ser bruten ut. Yes.


En fotografi morgon

Jojemen, denna morgon ska jag fota lite höstbilder. Är det tänkt, i alla fall. vi får se hur det går, jag har lite idéer.

Men det ni ska få se är sedan i somras. När vi var i Gårdsjön.
Nikon D60 - Sigma 70-300mm


50's shopping!

Idag är en toppendag, jag har gjort ännu fyndigare fynd än fyndigast. Tanken var att jag skulle gå på Kupan (alla hänger med på att det är RödaKorset va?) för att köpa ett par fingervantar och en vinterjacka. Nu gick ju inte det exakt osm jag tänkte mig, men jag fick med mig ett par fingervantar därifrån i alla fall. OCH lite till.

Nämligen en grå, figurssydd klänning, ett par 50's promenadskor med liten klack och en femtiotalshatt som skrek:

 SANDRA KOM OCH HÄMTA MIG OCH DET FORT, SKYNDA PÅ NU DÅ!Hela detta kalaset gick på... tadaaa.. 60:-

Det är billigt för att vara Kupan. Fast i och för sig så kunde tanten i kassan inte rikigt räkna tror jag. Eller ens läsa på prislistan. Så jag tackar henne också. Tack tack du lilla tant, och snygg tröja hade du!Nu kommer jag att kunna sova gott, och inte kommer jag att frysa om händerna imorgon heller!


Två ägg och knaprigt tunnbröd

Det är precis vad jag åt till frukost idag, och många glas mjölk. En perfekt Sandra-morgon-start-på-dagen.

Ägg är ju oerhört gott, så varför steker man inte mer ägg? Eller kokar? Knäpp man är. Istället äter man flingor. Urk.Nikon D60 - Nikkor 18-55mm


Något gammalt och gottJo, denna gjorde jag under gymnasietiden. Vit kritpenna på svart papper. Effektfullt men tidskrävande.

Det finns så mycket gammalt att visa, ni får i små doser.


Oh my!

Höstbilderna är på tok för mörka! Jag skall ändra dem så snart jag hinner!

För övrigt så har jag tagit med mig en cykel hit till Bollnäs, så nu kommer man fram bra mycket fortare i denna mullvadsstad.


Johnny Cash - The Man In Black

Johnny Cash är en Gud inom musik. Helt sant. Han är min favorit alla gånger - alltid, forever, jämt.

När Elin så snällt frågade om jag ville måla en tavla med Cash på åt henne så googlade jag runt på Johnny Cash en stund. För att se dragen i ansiktet riktigt. När jag var som mest uppslukad av alla fantastiska foton så såg jag detta:
Tala om levande porträtt! Det är gånger som denna jag överväger att bryta alla sina pennor och penslar itu och bränna dem brutalt. Det finns så många talanger där ute!

  


En hund på två ben

Arrak - mer människa än hund. Det är sant. Därför tror jag att Freestyle skulle kunna vara hans grej. Då dansar man med hunden, vilket verkligen borde fungera bra för Arrak som oftast står på två ben. Skämt å sido, jag tror att det är en ypperlig sport för pudlar, och säkert för många andra raser också.
    Jag lånade en bok på Stadsbiblioteket idag som handlar om Freestyle, jag kan inte mycket om sporten i sig så jag tänkte läsa på lite. Jag tror att det är en sport min framtida hund kommer att få ägna mycket tid åt, om jag nu finner det roligt.(Bild från Blocket)


Mor HöstNikon D60 - Nikkor 18-55mm


Syster Höst IINikon D60 - Nikkor 18-55mm


Känns jobbigt när jag inte vet hur mörka bilderna blir egentligen, kan hända att jag ljusar upp dem när jag lägger in dem i min dator sedan. Är de för mörka?


Syster HöstNikon D60 - Nikkor 18-55 mm

Jag ber om ursäkt om denna bilden är för mörk nu, datorskärmen jag sitter vid är på tok för ljus!


Läsning-läsning-läsning

Nu blir det mycket läsning och övningar framöver. Och målande också för den delen! Det kommer att bli en fullrulle vecka i Bollnäs till veckan - som sedan kommer att toppas med TÄNNÄS FILMFESTIVAL! 3 dagar med film twentyfourseven.


Igår hämtade jag ett paket på Plutten. Där i låg tre böcker från Adlibris.se:Oj oj vad skoj!

 


Mer retuschering


Denna är också retuscherad i Photoshop CS4.
Fast, det skulle gå lika bra att göra det i Photoshop Elements programmen. Det är inget specifikt med just CS4 på det viset. Det har bara ett bättre upplägg. 


Retuchering av bilder

Jag lovade att ni skulle få se några bilder som jag har retucherat, och jag visade en trasig bild av en gammal lanthandel. Här är den igen, ofixad och fixad!


Det tog runt två timmar att göra, mest gjort i Adobe CS4.


Helgens bravader

I helgen skall jag fota höstbilder. Jag har tusen idéer och har redan gjort en moodboard. Men min syster vet inte om att hon ska vara modell på några bilder än, så nu vet du det syster! Boka en halvdag med mig!
Minns ni 50's bilderna jag tog på syster Theres för länge sedan? Jag hittade precis igen dem.

Nikon D60 - 18-55mm


Det där med pengar

Det är aldrig kul det där med pengar hit och dit. Konstigt att man är beroende av små papperslappar. Jag har suttit till morgonen och fixat hit och dit och till spar och till ja inte vet jag (fast egentligen vet jag). Jag tycker om att ligga steget före, jag vill inte ha några ekonomiska överraskningar som är negativa. Allt ska planeras i tid. 
     Ett gäng pengar ligger tryggt och väntar på hundinköpet, Interneträkningen om 3 månader, julklappar och elräkningen. Det känns okej.

Man måste tänka sig för.
  


Fredags-bio i gult

Imorgon är det fredag - fast det känns som tisdag. Konstigt. Imorgon ska jag gå på bio med mor och far. Det ska bli riktigt roligt, jag kan inte ens komma ihåg när jag gjorde det senast. Vi ska se (och få ingen super chock nu) Flickan Som Lekte Med Elden. Alla ser den och det ska jag också göra. Jag läser boken nu, mest för att han är en sådan prisad författare Stieg Larsson. Men helt ärligt. Jag kan inte finna honom speciell. Språket är långt, för detaljrikt vad det gäller uttråkande fakta, för seg, inte spännande de första tvåhundra sidorna.. And so on. Jag är ledsen, men jag ser inte vad som är unikt?

Hur som helst, imorgon ska jag bära en gul 50's klänning som jag köpte på Kupan idag för 40kr. Jag älskar att fynda!

Jag såg - jag önskade

Jag såg detta torpet på Blocket för länge sedan. Jag blev kär, och jag önkade att en dag - en dag - skulle det bli mitt.  (Bild från Blocket)


En otrolig blogg

En väldigt vacker vintageblogg. Jag måste dela med mig till er:

http://retrovintageromance.blogspot.com/


Harpers Island - eeeehe!

Jag har fastnat i serien Harpers Island - en skräckserie. Det jag inte kan förstå är hur i hela ljuva friden ingen NÅGONSIN kan träffa med ett gevär? Hur går det till? Hur kan man missa i 11 avsnitt i följd? Att jag inte tröttnar!


Ska jag på bal?

Igår var jag och besiktigade farmors Pickup på Bilprovningen i Timrå. Kanske såg jag inte ut som den idealiska Pickup föraren, och kanske tyckte besiktningsmannen att jag inte var klädd för att åka till bilprovningen, hur som helst så säger karln:


"Bromsskivan på höger fram är sliten och förresten ska du på bal eller?"Grejen är den att jag gillar att klä upp mig. Mycket enkelt va?

Resultat: Uppdrag Hundring

Dagen utmaning var alltså att köpa precis vad jag ville för hundra kronor. Man kan se det lite som en protest mot alla dyra priser som tas på många affärer och så.
     Jag tror att ni alla kan gissa var jag åkte med min hundring. Så jag behöver inte ens nämna det egentligen, men okej: Second Hand i form av Erikshjälpen.

Detta köpte jag:50's klänning: 53:-
Scarf: 5:-
Kuvertväska: 5:-
Nålsdyna med pall: 8 + 5:-


Linne (till syster): 10:-
Glas: 1 + 1 + 1:-
Godisskål: 3:-

Kokbok om efterrätter: 5:-Har jag inte helt fel så slutar detta kalaset på 97 svenska kronor.
Jag känner mig nöjd.


Tillsammans

Tillsammans kan vi göra mycket, för många.Nikon D60 - Sigma macro 1:1


Hur mycket är hundra kronor?

Hur mycket är hundra kronor? Vad får du för en hundring?
   Hundra kronor kan vara ett refill till mobilen, det kan vara två tidningar, en snabb tankning, en biobiljett, en lunch, ett 1 gigs usb..

Listan kan bli hur lång som helst, right?

Idag ska jag se vad jag får för 100kr om jag får köpa precis vad jag vill, var jag vill, när jag vill. Jag återkommer ikväll med resultatet!
(Bild från Google)

Något av en förebild

Jag har få förebilder. Det finns för mycket skit där ut i världen, för mycket att inte lita på. Men en person, eller karaktär skall jag säga, som jag ser upp till är Connie Baker i filmen Mona Lisas Leende. Vilken underbar filmkaraktär. Och vilken underbar film! Jag tänker inte säga något om skådespelerskan i sig, för henne vet jag då så rakt inget om. Men Connie kära Connie. Om jag får ett flickebarn så ska jag ta mig tusan döpa det barnet till Connie.

Jag kan känna igen mycket av mig själv i denna karaktär. Någonstans handlar det om att ge och att ta.Connie är längst till höger.


En Stolpås-morgon

Om ni bara visste vad vackert det kan vara en morgon på Stolpås. När dimman ligger tät över myren.Bilden ger det hela ingen rättvisa. Som vanligt.

Nikon D60 - Nikkor 18-55 mm


En vardagligt härlig känsla

Just nu är jag i ett vardagligt glädjerus. Räkningarna betalda, det är städat, jag är mätt, det finns glass i frysen, jag är ikapp med skolarbetet, jag har dataprogram att utforska, en ny Wallander liggandes i dvd:n, en nyinköpt vinterjacka (köptes på rea), en go familj som väntar på att jag ska slå mig ned framför TV:n, tekakor som väntar till frukost och en hel dag till mitt förfogande imorgon, en dag då ingen behöver få veta vad jag gör, en ensamdag - en Sandra dag.


Åh nej - faktiskt

Ja, faktiskt. Jag tror att jag har haft ihjäl min finaste pelargon. Den är rosa - fast numer torr och brun. Illa! Så illa! Jag gillade den ju faktiskt, får se på torsdag när jag åker ner till Bollnäs igen, kanske har den överlevt. Antagligen inte. 


Ja så här vacker var den i sina bästa (läs: bätter) dagar.  


Kom igen - det stinker!

Det finns många anledningar till att inte röka femton paket om dagen. Cancer och död är två - men kom igen! Det stinker! Du stinker - och om du röker nära mig så stinker jag också!


Nikon D60 - Sigma macro 1:1


Burkar och nybakta kakor

Mammas kök innehåller så mycket fint. Jag kan inte inte dela med mig till er. Bland annat så har hon en oerhör massa fina kakburkar. Jag älskar kakburkar. Det är något fint med dem, inte bara för att de är fina utan för att när de är fyllda till bredden av nybakta kakor så doftar det så gott och känns så bra. Det ger lugn och harmoni. 

 Detta är den finsate. Den ligger det Drömmar i nu.


Fritidssysselsättning - måla glas

Märkligt långt ord, men hur som helst, det finns mycket man kan göra på sin fritid, och vet ni vad? Det behöver inte involvera en dator! Dagens tips är att måla på glas. Det finns en hel uppsjö av olika glas man kan måla på, skålar, tallrikar, rutor, muggar, bägare, formar - you name it. Det är också en fin present att ge bort och en riktigt personlig sådan.  

Många tror att det inte håller - det gör det. Naturligtvis behöver man inte köpa den billigaste färgen, för där kan kvaliteten vara usel, men en färg från t. ex Panduro eller liknande, som kostar runt 40 kr burken brukar fungera utmärkt. Sedan kan man ju om man vill chansa att diska målat glas i diskmaskin, men det rekomenderas att inte göra det.
En gammaldags hobby

Varför i hela friden ägnar man inte sin fritid åt att sy längre? Varför kör vi bara över detta hantverk som var så uppskattat förr? Hur många av er kan sticka? Hur många kan virka? Sy korsstygn? Väva?
     Att det finns billiga stormarknader är inget försvar, framförallt IKEA är inget försvar. Och inte heller Rusta. Det är inte priset, det är hantverket, tanken bakom det, känslan. Något eget. Har vi helt tappat känslan för personlighet? Har IKEA köpt oss allihopa?


Katta som stryker omkring

Våran katta på gården stryker sig omkring dag som natt. Lite stelar än för 18 år sedan, men hon är vid fullt liv. Speciellt när man släppt ut henne och det är snårblåst utanför dörren. Med ett högt gnällande läte meddelar hon då att hon genast vill in igen, varpå man öppnar dörren så hon kan kura ned sig i fåtöljen framför kaminen.Nikon D60 - Sigma macro 1:1


Älskade sura strömming

Idag är det surströmmings partaj på Stolpåsgården. Lite släkt och vänner kommer över för att mumsa och småprata. Som tur är går det fortfarande att sitta ute på altanen, tack vare den högt älskade infravärmen.

Men innan tre då gästerna kommer så ska vi hinna skilja av lammen från tackorna. Det ska bli mig ett sant nöje!Och en sak till! Om ni inte har smakat surströmming, bara kännt lukten av den, då kan ni inte avgöra om det är gott eller inte. Bara så ni vet där ute.


Jag tipsar om Tessan

Ikväll ska jag tipsa om min systeryster Theres. Just nu visar hon ett gäng gamla bilder som jag tagit på henne. Riktigt kul att se faktiskt. Ta en titt du med!Jag vill minnas att jag använde min gamla Samsung kompaktkamera när jag tog detta foto.


Det som skapas och blåses bort

Jag är ju inte troende, men när jag ser på moln så tycker jag att det är en häftig tanke att tänka. Att någon långt där ovan tar molnen i sina händer och formar dem. Det kan bli stora skapelser, små, underliga, tydliga, lustiga och intressanta. Att någon sedan blåser bort dem för att ta fram dem någon dag senare och fortsätta.  Nikon D60 - Sigma 70-300


Retuscherings uppgifter

Igår var jag till skolan en sväng och fick med mig lite uppgifter hem. Det är inte vilka uppgifter som helst utan det är Photoshop uppgifter! Vi skall retuschera en massa gamla foton. Ni skall få se dem en efter en när jag gjort dem färdiga. Men till att börja med, här kommer det foto som kommer att ta allra längst tid att retuschera och återuppbygga, men det kommer också att bli den roligaste bilden, just för att den inte längre är hel. Spännande värre. Det kliar i fingrarna på mig!
Favoriten av favoriterna

Oftast så har man en favorit bland sina favoriter. Det är näst intill omöjligt att gilla två saker precis lika mycket. Så vad det gäller mina favoritaskar så har jag en favorit. Den är sliten, den är blå och jag snodde den lite oskyldigt av mor när vi var i Tännäs.
Att ta sig till Stolpås nattetid

Jo, om man vill ta sig till Stolpås gård nattetid då gör man följande:


- Trampa gasen i botten, för det är ingen trafik (alls) på vägarna.

- Kör mitt i vägen (som i och för sig alltid är en bilbredd bred) för att undvika att köra över katter.

- Sicksacka mellan hästskitarna, se det som en utmaning!

- Blända alla fotgängare, för då ser de inget och måste stå helt stilla, vilket gör att du vet precis var du har dem.

- Satsa gärnet i Släda-kurvan för där går det ändå åt helvete om du möter någon.

- Håll andan och be om du ser en älg på vägen.

- Vinka glatt och ge en slängkyss om du ser en älg vid sidan av vägen.

- Bromsa 2 meter innan infarten bara för att försöka slå rekord i kortast bromssträcka, tävlingen som du har med och mot dig själv.

- Blinka inte vid infarten, det är ändå ingen som ser.


Jag tror du klarar det!


Evelyn med dammsugar'n

Jo, nu när jag sitter här så dammsuger Evelyn min lägenhet, den ni! Evelyn har nämligen följt med mig på äventyr till Bollnäs! Fast nu ska vi hem till Sundsvall igen! Så det blev en riktig snabbis denna gången.

Idag fick Evelyn bestämma vilken gammal teckning jag skulle visa för er, det blev Paris. Från första ring, så att säga.
Jag i ett nötskal

Jag älskar att ta blurriga bilder som ger inspirerande färgspel. Jag kan sitta och titta på dem länge, länge och få tusen nya idéer. Sedan kan man klicka runt på deviantART.com och göra samma sak.

Det är jag i ett nötskal det.

Nikon D60 - Sigma macro 1:1


En köksönskan

Om jag fick önska mig vad som helst ur mammas kök så skulle jag önska mig, just precis denna:Sliten, använd, fungerande och högljudd. Precis som jag vill ha den.


I mammas kök

I och för sig så är det ju pappas kök också, men ni förstår, mamma är där mer. Idag röjer jag runt i mammas kök och funderar på vad jag ska laga för middag tills att familjen kommer hem. Vad jag än ska göra så måste jag nog åka och handla, det är nästan lika tomt här som i mitt kylskåp i Bollnäs. Haha!

Så det är nog bäst att jag åker nu om middagen ska vara färdig till fyra.

En liten grej till bara: Mitt hår har växt ut så pass långt att jag kan ha min älskade 50-tals lockiga frisyr igen! Det är roligt. Ni kanske får se en bättre bild på det senare.
Knappar o knappar

Jag har länge varit smått fascinerad av knappar. Det finns så många, så olika. De är ofta så personliga, designade till ett endaste plagg. De kan vara stora och små, röda eller grå. De kan faktiskt se ut precis hur som helst. Jag tycker att det är fint. 


Nikon D60 - Sigma macro 1:1 


Kärleken håller sig fast

Trädet är pinat, krokigt, gammalt, vresigt och trasigt. Men det har inte släppt minnet ifrån sig, den gången då min mor och far ristade in ett hjärta och sina initialer. P+S.


 Fråga inte om inlägget under, jag vet inte själv.  


Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/469729/sandras-alldeles-egna-blogg?claim=phkcs4yc4pj">Följ min blogg med bloglovin</a>

Ett band med pärlor

Enligt mig så finns det inget snyggare smycke än ett band med pärlor. Små runda helst lite dimmiga pärlor. Om dom sedan kommer från en dyr butik eller kostar 29:- på H&M spelar ingen roll, även om jag föredrar en femma på second hand som jag betalade för mitt. De är lika fina ändå, så varför köper man ett dyrt?Detta föreställer ett gammalt silver pärlhalsband som mamma nu använder för att dekorera en skål ute på altanen.  


Att ha magiska lådor

Tänk er att ha ett gäng magisk lådor. Där man kan lägga sådant man inte använder, och så försvinner det efter en tid. Poff! Och om man önskar sig något litet, men kanske betydelsefullt, tillräckligt länge så, poff! Dyker det upp där i en låda.

Det är vad jag önskar mig ikväll. Vad önskar du dig?
Dessa lådor fotade jag hemma hos min bror och Sofia.


En TIGER

Som går i lite grönt. Fast det är en Vit tiger.  Junsele Djurpark, denna sommar.

Nikon D60 - Sigma 70-300


Yrpannornas IF

Nu är allt yrt! Kl 10.00 på torsdag ska jag befinna mig någonstans på skolområdet för att få någon genomgång och några uppgifter. På fredag ska det tydligen inte vara någon lektion och nästa vecka vet jag inte. Hur som helst så far jag hem nu, för då hinner jag ta ännu än vända i mammas trädgård innan hösten är här på riktigt.


Underbart, jag slipper fråga själv!

Äntligen, jag säger bara äntligen, Amanda har nu lovat att hon kan fråga chans åt mig. Puuh, det är ju så jobbigt att göra själv! Och till vem undrar ni kanske då? Alexander Ryback naturligtvis. Jag tror inte att han vet att vi ska gifta oss. Det kan bli ett problem där, tror jag.

Tack Amanda, nästa gång du springer på honom så kan du ju slå till!

(skämt å sido)


Blad från Junsele

Det gäller att ibland göra små svängar i de äldre mapparna så man kanske någon gång får alla bilder redigerade som man vill redigera. Men det är en lång väg kvar. Dessa blad från Junsele är ett steg åt rätt håll i allafall. 


Nikon D60 - Sigma 70 - 300 


Sandra tipsar om resemål

Till er alla från mig, ett litet tips: Besök Växbo Lin.

Det är skandinaviens enda linspinneri där de spinner i 100% lin. En otrolig upplevelse. Igår när det inte blev någon skola så åkta jag och fyra tjejer till på utflykt. Det blev till Växbo och det var underbart väder. Det kunde inte ha blivit mysigare! Vi hade våra kameror med och fotade för glatta livet!
     Vi besökte själva hjärtat av Växbo Lin, fabriken. Och självklart delar jag med mig till er:Där fanns lin i mängder. Stora mängder. Ibland ser det ut som änglahår (och ibland som ljust The Grudge hår).
Det var rullar, lin och maskiner överallt. Det skulle lika gärna kunna vara tomtens julklappsverkstad så mycket som det hamrade, slog, puttrade och skrammlade där inne.
Den här supermaskinen lät värre än Carola och svingade sina armar i en rasanda takt. Notera att det även är trä involverat i denna maskin. Det ser inte allt för hållbart ut, men den fungerade, som bara den! Denna bilden ger den ingen rättvisa.
Resultatet är underbara lintyger i fina färgskalor.

Det kommer mer bilder från området utanför. Men man måste ju spara lite på det goda.
Andas lite Asbest

Jojemen, nu har man andats bland Asbest i två vekor. Det är säkert inte så farligt som det låter. Men jag blev farligt less när jag började köra från Sundsvall klockan 06.00 imorse och klockan 10.00 när skolan började så fick vi reda på att lokalerna (ja hela huset faktiskt) skulle stängas. Det finns Asbest i väggarna där snickarna nu rivit runt sedan tre veckor tillbaka. Wonderful! Inte kommer det att ta kål på mig (eller någon annan heller för den delen) men jag hade ju kunnat vara hemma hela veckan! 

Jag åker nog hem imorgon i vilket fall som helst. 

 

Jag minns

När vi med Estetklassen på gymnasiet varje år åkte till Tranviken i början av varje hösttermin. Det var fint. Hoppas att de fortsätter med det. Sista året vi var där var det en fantastisk morgonsol över vattnet och alla färger sken upp som aldrig förr. 


Min gamla Samsung kompaktkamera 


Photoshop - en övning med markering

Denna skola som jag nu går - Grafisk Design - är verkligen toppen! Jag kan inte förstå att jag verkligen går i skolan, ska få en KY-behörighet efter detta och läser Photoshop på dagarna! Helt otroligt, fast det är ju inte bara Photoshop utan Foto, InDesign, Flash, Illustrator, DreamWeaver, presentation, typografi.. Ja, ni förstår, jag trivs som fisken i vattnet.

Här kommer en uppgift som jag gjort i Photoshop, vi skulle öva på att göra fina markeringar och flytta personer från olika bilder till en annan bakgrund.
Väldigt enkel uppgift, och jag lät det förbli så. Den tog kanske 20 minuter att göra.


En planta med Solero?

Detta foto som jag tog för cirka två minuter sedan får mig utsökt att tänka på glassen Solero. Inte för att jag skulle ha något emot en planta med Soleroglass på altanen.Nikon D60 - Sigma macro 1:1


Rosetter och handdukar

Ja det är två saker som går väldigt fint ihop. Ett tips till er alla från mig. Piffa upp i linneskåpet eller lägg fram handdukar och lakan så det syns med ett fint band runt. Det är detaljerna som gör hemmet till ditt eget personliga näste.

Rådimma och stickade sockar

Inatt när jag körde hem från min allra käraste vän Evelyn så var det en fruktansvärd rådimma ute. Jag såg inte mer än två meter framför bilen. Helljus var bara att glömma. Jag fick krypköra i 40 km/h hela Timmervägen (normalt är det 90 km/h, minst, man kör). Det tog en halvtimme extra att ta sig hem. 
     Rådimman gjorde att jag denna morgon började fundera på om jag sovit med alla dörrar och fönster öppna. Det var kyligare än på länge inne. Snabbt som attans tog jag på mig en go klänning, strumpbyxor och stickade sockar. Hämtade den fint klyvna veden i mammas målade vedkorg och stoppade kaminen full. 

Lycka är ett par varma fötter en kall septembermorgon.
     
Får och stängsel

Igår for mina föräldrar och min syster till fjällen och farmor och farfar är utomlands. Gården står under min uppsikt. Det har aldrig varit ett problem förr och det blev det inte denna gången heller, även om det blev mycket att göra. Som alltid när alla utom en lämnar gården så händer detta:


1. Fårhagen blir riven av älgar

2. Fåren rymmer

3. Lammen hittar inte tillbaka genom stängslet igen

4. Det är torsk på diesel i pickupen


Sedan kommer vi till de punkter som vanligtivs inte händer, men som hände:


1. Farfar har gömt elagregatet på ett ställe som tog ungefär en timme att hitta innan jag kunde bryta strömmen

2. Ett får var det bara ett skelett kvar av

3.  Tråden som innan räckte runt hagen var nu för kort


Det är tur att man är händig.

Det finns några droppar kvar

Av sommaren. Det gäller att se sig runt bara.Nikon D60 - Sigma macro 1:1


Jag kramar ur lite till

Mer sommar, mer former från tiden som snart är över för denna gång. Bara lite till.  Nikon D60 - Sigma macro 1:1


Gröna blad en regnig dag

Idag blir ni till bredden fyllda av naturfoton. Jag har verkligen försökt vrida ut det sista ur sommaren trots att höstkylan känns mot kinden.Nikon D60 - Sigma macro 1:1


Blommornas sista tid

Glöm inte att ta till vara på uteblommornas sista tid. Gör ni det inte nu så är det snart försent.Nikon D60 - Sigma macro 1:1En rosa knopp en lördagsmorgon

Denna morgon fattade jag greppet om min kamera. Jag snäppade på macroobjektivet och gick ut i mammas trädgård. Så till er alla från mig. En rosa blomknopp.


Askarna är här

Var hälsade askar! Det var något fel med den redigerade bilden på mina askar så här kommer originalet istället.

Ett kapell så vackert

Det är märkligt med datorer. Precis den bilden på askarna som jag ville visa er funkar inte att lägga upp av någon anledning som jag inte orkar lista ut just nu. Jag får fundera på det imorgon. Jag är helt enkelt för trött. Jag är tröttare än Trötter i Snövit. Jag kollade på Kändisdjungeln (hette det så?), sämsta skit jag sett tror jag. Fast idol var rätt kul denna gången. Å andra sidan så är det ju bara folk som gör bort sig som är roligt med Idol. För att vara ärlig.

Jag bjuder på ett foto jag tog på kapellet som jag skrev om tidigare. Det heter Ljungå kapell och är bland det vackraste jag har sett. Det kommer att komma fler bilder där ifrån.

Det finns mycket att gilla

Och idag gillar jag speciellt två saker. Gamla askar och billiga klänningar. Under sommaren har jag varit runt på olika loppisar både här och där och sökt efter udda gamla askar. Gärna slitna och välanvända. Jag hittade ett gäng, kan man säga. Fina som snus. Ni ska få provsmaka på några av dem. Vad det gäller billiga klänningar så säger det kanske sig självt efter mitt förra inlägg. Jag var på stan idag, hehe. Hehe. Heheheh. Det blev fyra vintage klänningar och en vintage hatt. Fina som snus de med! Åh, vad jag gillar att köpa kläder för nästan ingen peng alls, i vetskap om att de lilla pengarna man ger för plaggen går till något bra. Nu kan jag sova gott inatt.

Ni kan ge er på att ni kommer att få se klänningarna i veckan. En efter en.(skit också, nu vill datorn inte ladda upp bilder, jag provar senare igen)


Rosor och en underbar stadRosor. Rosor i rosa, rosor i rött, rosor i gult. Rosor, rosor, rosor. Det tycker jag är fint!
Tavlorna är köpta på Erikshjälpen.

Jag har på mig en klänning från Kupan (40:-) som jag även sytt upp för hand. Så kan det gå när man glömt symaskinen hemma. Dock tror jag att jag verkligen ska försöka minnas att ta den med mig på måndag när det återigen bär av till Bollnäs.

Nu ska jag åka in till stan och ta lite Sandra alonetime, man kan tro att jag fått nog av det i Bollnäs och det är rätt. Men det är något visst med Sundsvalls gator som gör att jag aldrig känner mig ensam. Det är helt enkelt min stad.


Lite skit

Äh jag skriver bara lite skit, som Evelyn skulle säga.


Håhå jaja!

Från det ena till det andra. Idag har jag hunnit med följande:


- Städat lägenheten (inte för att den var stökig, men, ni vet)

- Renast kylen

- Promenerat med Arrak

- Ätit frukost

- Gått till skolan

- Haft lektion i Photoshop (ROLIGT)

- Ätit lunch (Tack mamma för fiskgratängen! Tummen upp!)

- Redovisning Personlig PowerPoint

- Gått hem till lägenheten

- Ätit risifrutti

- Packat

- Sitter nu och bloggar


Och NU ska jag åka till mitt älskade Stolpås! Nu ni får ni passa er alla som åker på E4:an, för jag kör Skoda idag!


Biet som återvänder till Kupan

Jo, jag var på Kupan igår igen och hittade en härligt sommarblommig klänning. Den är lite stor så jag funderar på att sy in den lite, det är inte så kul att behöva tälta i kläder, men det var en goding så den nästan hoppade i famnen på mig. Kunde inte lämna den helt enkelt.
Kupan 40:-


En bit av en Bollnäslägenhet

Ni ska få små uppdateringar av min lägenhet, bit för bit. Dag för dag. Sedan får ni lägga pusselbitarna samman.

Det är egentligen det lilla som gör en inredning. Åtminstone för mig. Det praktiska och känslan av att det är värt det. Jag köper (som säkert alla vet nu) aldrig dyra möbler, prydnader eller någonting dyrt över huvudtaget. För jag tycker oftast inte att det är värt det. Jag har inte pengar så jag kan kasta dem åt alla håll och kanter. Tack och lov! Och de kronor jag handlar för vill jag ska gå till någonting fint, medan jag också fått något fint för dem. Jag tror ni vet var jag vill komma med detta inlägg. Second hand. 

Folk, öppna upp ögonen nu och inse att de bästa köpen gör ni på second hand!Spegel 65:-
Burkar 2:-/st
Byrå med sminkbord 155:- 


Snygg frisyr av en risig frisyr?

Jag skulle kunna slita bort mitt hår snart, jag blir galen på det just nu. Jag vill ha det på ett vis och det lägger sig åt precis andra hållet. Baah. Jag googlade runt lite på frisyrer och det finns många fina för min hårlängd. Så jag känner mig lite bättre till mods nu. Men jag måste klippa mig. Mycket snart. 

Denna ska jag prova någon dag, jag älskar Audrey Hepburn. En kvinna med klass.


 

Det där med PowerPoint

Joni, nu har jag suttit i timtal med en och samma PowerPoint, Arrak håller på att gå i bitar på mig. Han bara går och puttar och puttar på min arm och menar: Lek med mig istället! Och självklart Arrak pnuppen! Nu ska vi gå och rejsa i skogen!


Mina nya gamla dansskor

Precis som det står är det. Jag har köpt ett par nya gamla dansskor. Dom är mörkblå och urtjusiga, men, för att inte tala om bekväma! Som att gå på moln mina damer och herrar! Nu kan jag svinga mig fram i bugg-djungeln utan att få ont i fötterna!25:- på Kupan. Inte illa pinkat va?


I köket piffas det upp

Jojemen, igår köpte jag nämligen denna krokmojäng att hänga upp mina rostfria mått och två grytlappar. En tia på Kupan. Perfekt.
En morgon hos Sandra och Arrak

Jag blev påmind av Elin att jag inte lagt upp någon bild på nytrimmade Arrak, så det ska jag bjuda på! Det blir också en liten glimt från våran morgon. Jag har inte på mig någon ny klänning, men det kanske kommer någon bild på några av dem snart. Det finns ju så mycket fint att finna på second hand att man blir alldeles yr i mössan. Nu är det strax dags att gå till skolan och förhoppningsvis kommer jag hem i eftermiddag också om jag inte blåser bort i stormen här utanför. Det är bara att bädda in sig i en jacka nu och hoppas på det bästa.
    Idag är det två föreläsningar, ena minns jag inte vad den skulle handla om, men den andra är en lektion i PowerPoint.Välkommen hem till oss!


Tänk om tänk om

Jag tänker inte ta något eco-snack nu, jag vill bara visa något som jag tycker är fint, perfekt och stilrent. När jag nu studerar design på skolan så saknar man varje dag annonser som denna:
Jag menar är inte denna tydlig, snygg och ger en helt underbar känsla?


Tjuvtittat - min alldeles egna

Jag fann denna bilden som jag tog för något år sedan på JC i Sundsvall. Ganska klockrent, faktiskt. Jag var bara tvungen att skicka den till Tjuvtittat.se.

Kupan och Erikshjälpen

Ooh, jag önskar att jag kunde visa fynden jag gjort på Kupan här i Bollnäs. Igår köpte jag tre (!) klänningar, en handvirkad basker och en halsduk för 80:-, ni läste rätt! För tusan åttio spänn! Det är ju ingenting! TRE klänningar! Ursäkta, jag är bara lite uppspelt här! Nog för att farbrorn i kassan tog fel på klänning och blus så jag fick betala för tre blusar istället för tre klänningar, men det är ändå billigt! Blusar kostar där 25:- och klänningar 40:-
     Jag var där idag också för vi slutade så tidigt. Då hittade jag en klänning till, hur fin som helst, men jag ska sy upp den lite i helgen när jag kommer hem så den blir lite "hippare". Jag önskar att jag vore en sån som kan ta riktigt underbara outfit bilder, som UnderbaraClara, hon är min förebild, vilken sund människa! Men jag vet inte, jag kanske kan prova att ta någon sådan bild någon gång på en riktigt speciell klänning eller så. Kanske.

På Kupan träffade jag även två av mina klasskamrater. Vi gick omkring länge i Kupans källare och rotade runt i saker, riktigt roligt! När vi kände oss färdiga så vinkade jag hej då till dem och for vidare till Erikshjälpen (ja jag har hittat alla second hand affärer i denna lilla stad). Där fann jag många bokfynd. Bland annat denna bok om agility. Visserligen har vissa regler i sporten ändrats, men själva taktiken på hur man lägger upp träning är säkerligen densamma.

(inte min bild)


Behöver jag nämna att jag ska på Kupan imorgon igen?


A A A A A H H H H H ! ! !

Jag är ledig på fredag! Det betyder att jag kan åka hem redan på torsdag! Hur underbart är inte det på en skala ett till tio? ( det är super mycket tio!) För övrigt precis nu när jag skriver så kom Arrak min kära pudel och snöt sig i mitt knä och gick igen. Haha, suck! Hur som helst så kan jag åka hem på torsdag och tillbaka hit till lilla Bollnäs på måndag morgon. Det blir suveränt för i helgen så ska jag åka till Tännäs. Jag har inte varit i fjällen på himla länge nu så det ska bli roligt! Jag ska ta med mig kameran och fixa lite nya kort som jag kan blogga med bara för er!


En gammal Jennifer Lopez

Håhåjaja, jag menade kanske inte direkt att Jennifer är gammal, men denna bilden på henne som jag har ritat är gammal. Jag gick väl kanske i högstadiet/gymnasiet någonting?
     Hur som helst, den är gjord i byerts och bilden jag ritade av hittade jag på Internet. Så kan det gå, inte för att den är klar på denna bild men.. Jag gjorde klart den och jag vill minnas att min syster gav bort den sedan. 
     Himla länge sedan jag tecknade med blyerts nu. Tror jag ska ta fram pennorna en sväng ikväll, så får vi se vad det blir av det!


Nålar och trådar

Just precis nu önskar jag att jag inte glömt nål och tråd hemma. Hur kan det komma sig att man alltid glömmer precis det man behöver? Konstigt. Men så likt mig!
Fotot är taget med min Nikon D60 och mitt Sigma macro 1:1


Nycklarna till mina vrår

I min lägenhet finns det tusen skåp. Nästan. Och till alla skåpdörrar finns det gameldags lås med tillhörande nycklar. De är underbara. De ger en gnutta glädje i en värld som denna.
Imagine - John Lennon

Det är inte många låtar som är så fina som denna. Jag vet att det är lamt att lägga upp videos som andra ska behöva klicka och lyssna på. Men jag kan tycka att det är härligt ibland. När ens egen spellista käns uttjatad och man vill höra något "nytt".
Min far ovan forsen

Ovanför forsen med stort F stod min far och kikade ner.
Nikon D60 med original objektiv


Forsen
Forsen som är gömd i skogen, forsen som myllrar av fisk, forsen som är perfekt för fotning.


Arrak är som förbytt

Jag rakade av honom hans ulliga päls och nu är han som förbytt! Han springer runt som en satans galning! Det är tur att man har en fast hand. Annars skulle allt vett ha hunnit rinna ut innan man agerar. Men jag antar att han helt enkelt känner sig fri som en fågel utan all ullpäls.

Men det är ju omöjligt att inte gilla honom, så.


Bänken nummer två
Det är något med bänkar som är så otroligt fint. En plats för lugn, en stund för sig själv.
Denna bänken fann jag vid ett kapell i en liten by som jag nu inte minns namnet på. Jag ska rådfråga mamma.

------

Nikon D60 med original objektiv


Jag kände Dunderklumpen!

Jag satt och redigerade en bild på två (tre?) utedass som jag tog när jag var med mor och far till Sveriges Mittpunkt i lördags (det var en fantastisk resa för övrigt, jag kommer att berätta mer om den). Och när jag var färdig med den så såg den ut så här:


Men jag kände att det saknades något och jag kom på en gång på vad det var. DUNDERKLUMPEN!
Mycket bättre så. Eller hur Evelyn?


Jag måste ursäkta

Jag lade ribban högt förra veckan när jag bloggade så pass många inlägg per dag, men när man är hemma på Stolpås så finns det så mycket annat att göra att man inte hinner springa till datorn och blogga hela tiden. När jag är i Bollnäs är det aldrig längre än sju meter till datorn, så det blir lite skillnad. 
 
 

Pudeltrimmning

Jo, idag har jag (och delvis mamma) trimmet Arrak. Vår "lilla" pudel blev snyggare än någonsin. Vi brukar trimma med ett skär på 9.5 mm på kroppen, men det blev för slött så det tovade bara ihop sig. Shit tänkte jag och tog skäret på 1.5 mm istället. Så nu är han en riktig korthåring. Men lugn, lugn nu alla där ute som tror att pälsen verkligen bara blir 1.5 mm, det blir den inte, utan aningen längre.
     Jag tänkte visa er före och efter bilder, men det blir inte förrän imorgon. Nyaste nytt är också att nu när jag bott ensam en stund så inser jag att jag inte tänker bo utan en hund. Och jag vill heller inte sno Arrak för evigt från Stolpås-gården (men absolut så länge). Så jag kommer att köpa en valp till våren, antagligen också det en kungspudel. Så antingen till våren eller om det kommer tillfälle innan, det beror ju på sånt där. I alla fall så pratade jag med Evelyn och hon är också sugen på att köpa en hund till sommarn och hur roligt vore inte det om man kunde gå på Valp och Grundettan tillsammans? Jag hoppas att det går vägen för oss båda! Alltid roligare att göra saker tillsammans! 
    Men det kommer att bli mer skrivet om det senare, jag ska försäkra mig om att det är rätt ras jag väljer och vilken size det ska vara på den också.

Idag bjuder jag på en dörr:
    

Droppen
Nikon D60 - Sigma macro 1:1


Sweet sweet Alnö

Sweet sweet home. I love home. I always wanna be at home.

Idag har jag, mor och far varit ute på bil äventyr. Vi har åkt lite kors och tvärs i vårt avlånga land. Jag har fotat och pratat om min framtida hund. Men allt detta kommer jag att skriva mer om sedan. Och visa några nya fräscha bilder.

Ikväll ska vi se på en Wallander film och äta blåbärspaj. Kan det bli bättre än så?


Hemma i halmen

Nu är jag hemma i halmen på Alnö igen. Känns otroligt skönt. Det var en intressant resa hem faktiskt, bilen började låta som en maraccas varje sexhundrade meter. Hoho. Pappa mötte upp mig i Armsjön och konstaterade att det nog var hastighetsmätaren. Hoho.
    Stannade till på Plutten (Karl-Axels kiosk i Wii centrum, för de som inte vet) och hämtade ut studiematrialet som vi har blivit sagda att köpa. Var inte så farligt, bara två böcker i alla fall, notan blev 576:- (bara) tack vare Adlibris.se som bjöd på frakten.

Dessa är böckerna:

Grafisk Kokbok 3.0

Typografisk Handbok

Dessa kommer att lusläsas. Det känns skönt att jag äntligen gör det jag är intresserad av.
Det borde alla göra, om de har möjlighet.
 


Hej Sundsvall och Alnö!

Nu ska jag sätta mig i den röda faran och åka till mitt älskade Stolpås. Så varför sitter jag här och skriver? Hej med er!

Till mor

Fåglar äter inte stenkross. Okej?


Hem till gården

Det ska bli så mysigt att komma hem till gåren idag! Jag ska traska i gräset, klappa på baggen Jorm, ropa "Tackelallerna" till fåren, äta mammas underbara mat, plantera gran, säga hej då till farmor och farfar, sitta på balkongen i värmen när solen går ned och äta hemodlade hängjordgubbar. Och så ska jag göra en sak till, jag ska ta en sista koll på mammas alla blommor i hennes minst sagt ståtliga trädgård.Nikon D60 - Sigma 70 - 300 mmJag fortsätter med svart vitt

Och också denna från Stockholm.

Ett utomordentligt ståtligt hus. Jag gillar de slitna tegelstenarna som piskats av alla väder. Det är mystik det.


Svart och vitt en kväll som denna
 

Också från Stockholm, vid samma tillfälle som bänken i inlägget nedan.

---------

 Så nu har jag behandlat Arraks öra, hoppas det blir bättre, igen! Nu ska jag kila ner till bilen med lite grejer inför imorgon. Sedan så ska jag krypa ner i min säng med tre madrasser och kolla på en kärleksfilm. Och allt detta medan lyktan på balkongen är fylld med ljus och värme, så ljuvlig att se på här inifrån.


Bänken


Stockholm. När jag var där med Evelyn, Anna och Ulla. Otroligt rolig resa! Hittade igen mappen med fotona därifrån nu. Spännande!


Sundsvall en vintermorgon

Det ser ut så här om man står på Södrabergets topp.

Nikon D60 - Sigma 70 - 300 mm


Cuttonfields back home

Jag vet inte exakt varför, men denna låten berör mig. Den är fin. Den påminner mig om min lilla Alnö. Inte för att vi har cuttonfields eller så, men själva stämmningen.


So good so far

Det har varit väldigt roligt och inspirerande i skolan hittills. Vi har sett mycket bilder, texter och arbeten. Vi har gjort grupparbeten och har redan haft redovisning och är inne på vår första hemuppgift nu. Det är otroligt spännande. Faktum är att det är precis allt som jag brukar försöka göra hemma, fast det är ju en miljon gånger roligare att göra det när erfarna lärare kan berätta hur man gör och när det finns 29 andra i klassen som också brinner för det!
    Så idag var första dagen som jag använde en Mac-dator, och den är ungefär hur mycket roligare som helst att jobba med. Hur i hela friden kan det komma sig att jag sitter här med två PC när det är EN Mac jag vill ha? (Kanske för att PC datorerna inte heller är dåliga, men, men..). Nästa dator jag skaffar kommer att bli en Mac. Var så säker!

Imorgon ska vi lattja med tvåorna. Dom har fixat aktiviteter till oss ettor, ohoo, spännande.

Nu ska Arrak och jag på en promenad. Vi behöver lite luft innan jag ska diska och göra matlåda!Morfars syster

Det är så roligt att redigera gamla foton. Och nu menar jag verkligen gamla foton. Detta föreställer min morfars syster och den lilla kickan är min mor. Morfar bad mig att fräscha upp fotot, vilket verkligen behövdes!
Rödtott

Jag vet inte om jag har visat denna än, ni får bua ut mig om jag har gjort det! Det är i alla fall akryl på canvas. Tidningspapper från en Land-tidning som topp och och en knapp utan hål som örhänge. Och en svart tunn tuschpenna som konturer.

En bit gräs från Tunet


Bilden taget på Tunet på Alnö, en kväll förra sommaren.

Nikon D60 - Sigma macro 1:1


En kiwi

Idag skulle jag vilja äta en kiwi, men jag har ingen. Och det är ju synd. Men det sägs ju att man ska göra som man känner för så jag kanske åker och köper en efter skolan.

Nikon D60 med originalobjektiv


Dimman i Lövstabruk


Från sommaren -08, Lövstabruk.

Nikon med originalobjektiv.

 


En spooky Amanda

Haha, lekte lite i Photoshop. Det är långt ifrån alla lekbilder ni får se, men denna kunde jag inte skippa att visa. Amanda, in a spooky way!

Tagen med min gamla Samsung kompaktkamera.


Photoshop CS3

Idag känner jag att det är en riktig CS3 dag, jag ska ta ut Arrak på en promenad nu och sen så ska jag photoshoppa.
     Vi slutade tidigare idag, lite jobbigt att inte veta när man slutar om dagarna, det kan vara allt från tolv till fyra. Men, men man vänjer sig väl. Men vilken tid jag än slutar på fredag så ska jag åka HEM då. Oh, längtar! Då ska alla få en puss!

Grind

Lövstabruks grind in till herrgården.

Denna morgon har jag exprimenterat mycket i photoshop.

 

 


Morgonpromenad

Det är så skönt att ha en anledning att gå på morgonpromenader. Jag älskar morgonpromenader. Ska vara det enda bra med lägenhet kanske, just att man inte kan släppa ut hunden själv på gården. Tack Arrak, tusen tack, vi behöver detta!  

Kate Moss

Det var på gymnasiet som jag gjorde detta screen tryck med hjälp av schabloner som jag också gjort själv.

Tre färger, med övertryck.

Det är riktigt roligt att stöka runt bland de gamla mapparna.


Metall

 

Efter vägen, hem från Gårdsjön.
 
-----

Nikon D60 - Sigma 70 - 300 mm

 

 


RSS 2.0