Hallå där Lina!

Jovars, Lina och jag skojade på i fotostudion för några veckor sedan.Nikon D60 - skolans fotostudio 


Kläck lammen nu!

Nu tycker jag att tackorna får ta och börja kläcka ut sina lamm. Jag väntar och väntar så att jag blir snart tokig. I helgen förväntar jag mig ett lamm, minst. Punkt slut.


Tacka och lamm från sommaren -09. 


Ord som ser fula ut

På köksbordet står två konserver med Sibyllas kokkorv. Kokkorv.

Det finns ett ord som verkligen ser förjävliga ut.


En häst till

Yes, grejen med att jag tecknar seriehästar för tillfället är att när jag var liten så älskade jag att läsa Min Häst tidningen och jag tyckte att Lena Furbergs serier var så väldigt mysiga och fina. På något sätt har det slagit tillbaka på mig nu och jag provar mig fram lite själv. Ifall det är någon där ute som undrar varför jag inte tecknar typ apor.
Lite annan teknik när jag färglade denna. Skuggstilen. Den blir mer och mer vanlig i tidningar. Inte för att jag vet hur proffsen gör, men jag försökte mig på en egen variant. Den är inte riktigt klar och bakgrunden är inget jag planerade att ha där när jag skissade. Den la jag till i Photoshop, därför ser den lika B ut som den är. Men jag känner mig själv, eftersom jag inte har tid att göra klart den nu så kommer jag inte göra det sedan heller, för då kommer jag att börja på en ny istället. Jo.


En isabell häst

Här kommer en isabell tävlingshäst.
Varför? Jag vet inte riktigt, det mest bara blev så.


Papper, penna, scanner, Photoshop.


Äntligen jordgubbar!

Konstigt ord egentligen. Jord gubbar. Gubbar i jord. Jordiga gubbar.

Ja, äntligen har jag ätit min första låda med jordgubbar för denna säsong. Säkerligen är de direktimporterade från typ Belgien, men hallå, jag älskar jordgubbar.


Tvillingar?

Igår såg jag, mamma och Theres The Haunting in Connecticut, och Kyle Gallner som spelade huvudrollen är sjukligt lik Robert Pattinson. Det var vad jag tyckte i alla fall. Men min syster höll inte med. Därför måste jag nu lägga upp denna bild.

Vad tycker ni, lika som bär eller inte?


Här är jag

Jo faktiskt så skall jag bjuda på en bild på mig själv idag. Den är tagen av Amanda pien när vi en gång var och fotade på Stornäskajen. Från början hade vi den i färg men nu har jag gjort den till svartvit också.


Uggla

Jo här kommer en uggla som jag fotade på Skansen när jag var där med Evelyn. Nikon D60 - Sigma 70 - 300 mm 


Kan det vara klart?

Är det sant? Börjar hemsidefanskapet att bli klart? Jag tror det.

Hemsidan handlar alltså om Lara Jade som är en fotograf från London, och på hemsidan kan ni läsa en hel massa om henne. Nästa vecka skall vi trycka våra tidsskrifter också så då får ni se hur den ser ut.

Men nu, kika på hemsidan och säg till om ni hittar några mystiska fel på den.

http://stud.idevarlden.com/09seg/larajade/index.html


Koden till lydnad

Alla hundar har en alldeles egen kod. Det tror jag i allafall. Det är bara att lista ut den. Kanske inte alltid så bara, snarare kan det ta lång tid som också blir en jobbig tid. Man måste hitta det där speciella som gör att hunden hellre ser till dig istället för på allt annat i omgivningen.

Idag har jag börjat att ana att Willes kod är korv. Jag hoppas att jag har rätt. Härlig god falukorv.


Hemsidor och skit

Igår blev jag nästan galen tack vare hemsideprogrammet Dreamweaver. Men till slut gick det ändå vägen. På något vis. Hur vet jag inte riktigt. Men okej.

Jag håller på att formge hemsidan till vår tidningsuppgift.
Just nu ser sidan ut så här:


Nicole RichieEn snabb liten grej från imorse.

Illustrator CS4


Ben ben benJag tycker att det är mycket roligt att illustrera ben. Jag tror ni börjar att förstå det.

Illustrator CS4


Sandra i fjällen

Så här ser en typisk skotersandra ut när hon är i fjällen. Björnpuppan på huvudet, solen i ögonen och (som ni inte ser) en tallrik med pappas kålbulla på, som då serveras med hjortronsylt och sirap. 

Fjällen är grejer det. Det är hälsosamt och stärkande.

 


Husmoderns Hemkurer och Goda Råd - 1

Jag har funnit en väldigt fin bok här hemma som antagligen kommer ifrån mormors mor. Den heter som rubriken skvallrar om "Husmoderns Hemkurer och Goda Råd" och är en hjälpreda för kvinnan. Den är skriven 1934 och innehåller otroligt många tips på hur man skall lösa olika problem i hemmet, hur man behandlar kroppen vid sjukdom, hur man pratar i telefon, hur man skall uppträda vid fest och en hel massa mer. Jag tänkte göra det till en liten följetång med tips.Husmoderns Hemkurer och Goda Råd, 1934, tipsar om:

Ansiktsrynkor:

Med skrupulös renlighet och lämplig näring för huden jämte undvikande av häftiga lynnesutbrott och grimasering, t ex. att rynka pannan, grina mot solen eller på annat sätt vrida till ansiktet, kunna de så mycket fruktade rynkorna hållas borta tämligen länge, ja, ända in i sena ålderdomen. Om rynkorna skulle uppenbara sig i förtid, äro de lätt bortarbetade med lämplig crème och massage.

 


En retro Mischa Barton

Jäkligt snygg bild på Mischa Barton, en sån bild man önskar att man tagit själv. Men den är från google. Tyvärr.


Bokomslag

För någon dag sedan fick jag för mig att jag skulle göra ett bokomslag till en thriller/deckar bok. Så jag letade fram ett foto jag tog på sjön Rogen för ett par år sedan och började att klura.

Just nu ser det ut som följer:Naturligtvis är alla texter och namn påhittade.


Veteraner

Luften är klar här i fjällen. Det märks på något vis. Den är faktiskt frisk. Idag har vi haft underbart väder och som pricken över i:et så var det en veteranskoter-träff här i området idag. Vi fick se några fina exemplar av gamla skotrar och det är lika fantastiskt varje gång! Man blir sugen på att skaffa en skrutt själv, men det känns kanske inte helt motiverat. Än. 

 


Edward och Jacob tog över DA

Igår tog Edward och Jacob från Twilightsagan över hela DeviantART.com. Allas avatarer, de små bilderna som nog egentligen skall föreställa en bild på sig själv, byttes ut mot antingen team Edward eller team Jacob. Jag blev team Edward. Han må vara lite pshyco men det är ändå den sidan jag skulle välja, om jag nu skall välja. 
   Evelyn du fick en Jacob, men jag anar att du kanske är team Edward?


Strul och Strössel

För ett tag sedan funderade jag på att gör en barnbok till en skoluppgift, men det blev aldrig av, den blev bara halvklar innan jag kom på att jag ville göra en annan grej.

Hur som helst, huvudkaraktärerna hette Strul och Strössel, och idag gjorde jag ett litet mönster med dem.


En tiger i många färger

Gjord i Photoshop. Till grunden ligger ett foto som jag tog på Junsele Djurpark. En vittiger är det till och med. Sedan har jag också använt mig av inscannade vattenmålningar.


RSS 2.0