En tripp på tak

Idag har jag, min bror och min far vandrat från tak till tak. Vi har nämligen haft en riktig snöskottardag. Det lite halvtröga är att taken hemma ännu inte är särskilt skottade, då kanske man kan tänka vad skottade ni då för tak? Jo vi åkte till sommarstugorna i Grönviken och Gårdsjön och tala om mycket snö! Det är tur att man kan simma.

Skål för snön!


Boxköp på bokrean

Jag åkte till Birsta igår för att kolla vad som fanns på bokrean. Och visst fanns det mycket böcker! Men jag for hem med första säsongen av Mad Men istället. Oh som jag längtat efter att få se denna serie! Kläderna är underbara (men männen är verkligen mad).

Älskade saker från förr

Det finns mycket att älska från förr.
Se, njut, inspireras!

Bilder från google.

Skulle vara roligt att prova och sy klänningen på symönstret. Såg inte allt för krångligt ut, så det borde jag och min räsermaskin klara av.


Chanel Nº5

Originalet är oslagbart. Chanel Nº5 är en bit historia som Coco Chanel skapade.
Mitt exemplar vågar jag knappt använda mer. Men gott och tungt luktar den.

Jag fotade min flaska och förpackning på skolans produktbord:

 


En häst med en lillplutt

Jag gillar det här med serieaktiga saker. Det är roligt och avslappnande och man lär sig något nytt för varje bild man gör.

Kanske att jag ändå skulle prova mig på att börja på en serie?


En skimmel

Jag har provat att göra en övertoning på himlen. Jag kanske fortsätter med det.Penna och papper.
Tusch.
Inscannad.
Frilagd och färglagd i Photoshop.


YES! I did it!

Här kommer propagandaaffischen jag surrade om innan. Den är helt målad i Photoshop.  
Den vackraste - Atonement

Den vackraste filmen genom tiderna - Atonement. På svenska heter den Försoning. Kiera Knightley och James McAvoy gör strålande insatser, de är båda (+Kate Winslet) mina favoritskådespelare. Och om man adderar de underbara skådespelarna med en gudomlig stil på kläderna. Då har man drömmarnas film. 

Bilder från Google.  


Propaganda och ironi

Jag har under veckan och lite nu i helgen och skall också imorgon arbeta vidare med en skoluppgift som går ut på att vi ska göra en propaganda affisch med inspiration från så som de såg ut under första och andra världskriget. Jag tjöt av glädje inombords, shit vad roligt det skall bli! Jag kan inte ännu avslöja hur min skall se ut, jag vill att den skall ses färdig. Men jag kan säga att jag utgått från denna affisch och gjort den lite mer ironisk. Bara för att det skall bli någon form av knorr. Den som väntar får se.Bild från Google.


Ikväll skall här umgås

Med galenpannorna Evelyn och Amanda. Det var så länge sedan vi tre var tillsammans så jag är riktigt glad att det äntligen är dags. Jag vet inte riktigt vad vi ska busa till. Men just precis nu skall jag busa till det med att boka två biobiljetter till Shutters Island till imorgon. Och vem skall jag gå med? INGEN ANING! Det är bara för er frivilliga att anmäla sig.

Sandra

Idag sägs det att jag har namnsdag. Grattis Sandra!

Här passas då på att ha ett litet egoinlägg. Eller egentligen inte. En frivillig uppgift i skolan som vi fick idag var att förändra ett fotografi i Photoshop så att det ser ut som om det är målat med vattenfärg (utan att använda något filter, såklart). Jag gjorde om ett foto av systeryster Theres. Men egentligen så beskriver den min hjärna väldigt bra. En stor brainstorm. När jag går omkring så yrar min hjärna ungefär som på bilden. Den pyr med idéer. Jag säger inte att alla är bra. Men det bara pyr.


Stories about vintage

I skolan skulle vi denna vecka göra en plocksida. Jag velde att plocka på om hur man hittar moderna vintage saker.Bilderna är frilagda i Photoshop och allt är ihopsatt i InDesign.


En häst och månen

Jajamen, vi drar på med en riktig klyscha! Gjord för hand med papper och penna. Kalkerad med tusch. Inscannad. Frilagd i Photoshop. Färglagd i Illustrator.
Med ett paraply

Kan det bli som följer:Modellen är Lina

En skoluppgift där jag i Photoshop lagt på en vinjettering på bilden för att får motivet att framstå.


Lite mer serie

Jag provar mig fram lite i taget i seriedjungeln. I veckan skall jag försöka göra en serieruta. Det är bara att hoppas på att det går bra.
En början på en hemsida

Jag har gjort en början på en testhemsida, och den ligger faktiskt på nätet! (Efter mycket om och men, rotmappar, FTPvärdar, lösenord, användarnamn, svordomar och aha!)

Kika gärna på den här: http://stud.idevarlden.com/09seg/Personligt/start.html

Jag har även gjort webbannonserna som ligger på sidan, de är annonser för utbildningen jag går. (Ena leder till volkswagen, vilket är lite av en fellänkning).En karaktär av serietyp

Jag funderar och klurar och tänker på hur det snabbaste sättet att digitalt färglägga en inscannad skiss är. Jag vet inte om jag har kommit på det ultimata sättet än, men hyffsat snabbt går det. Här kommer ett smakprov.
Jo det är jagJag gjorde detta självporträtt till en webbuppgift. Så kan det gå.

Gjord i Illustrator.


Ljus och mörker

Nu är det ljust på morgonen innan jag åker till skolan. Det känns upplyftande. Det har varit mörkt så länge. Men antagligen så ör det mörkt imorgon när jag skall åka hem. Men då fyller pappa år så det blir en ljus kväll ändå. På fredag skall jag laga middag till familjen, vilket mörker.Modell: Lina
Nikon D60 - Nikkor 18-55 mm - skolans fotostudio


UmbrellaModell: Lina Jönsson

Nikon D60 - Nikkor 18-55mm - skolans fotostudio


Att börja

Så här ser mitt original ut till serieomslaget. Eller egentligen är inte detta det riktiga originalet eftersom denna är kalkerad av en blyertsvariant av samma skiss. Det är många steg i serietecknande har jag märkt.
WESTERN - ett omslag

Oh, detta har varit en otroligt rolig uppgift. Mycket lärorik också. Jag har gjort ett omslag till en serietidning. Jag valde att göra en 50-tals western av den enkla anledningen att jag tycker de tidningarna är fantastiska. De är riktigt stiliga. Jag vet inte hur stilig min blev, men den ser ut som följer:Tecknad för hand.
Frilagd i Photoshop.
Färglagd i Illustrator.
Text i Illustrator.
Sista finish i Photoshop.

Ett tack till Evelyn måsta jag dela ut också, som slogs med sin scanner för min skull!


Ett tips om en film

Det är rätt sparsamt på mina filmtips här på bloggen, men igår var jag, Theres och Evelyn och såg en bra film. Den hette Edge of Darkness och huvudrollen spelades av Mel Gibson. En film med full fräs, spänning och sådana tillfällen då man nästan hoppar ur stolen (för ljudet är så högt).Visst är han lik Johnny Cash?


Någonting från förra året
Mitt första påbörjade porträtt i photoshop. Jag hittade igen det långt bak i mitt deviantART arkiv.


Se upp här kommer Scooby Doo!

Det finns en tecknad serie som jag aldrig tröttnar på. Scooby Doo. Dra mig baklänges vad bra det programmet är! Det innehåller allt! Humor, spänning, fart och kärlek. Jag och min bror Nicklas satt alltid bänkade framför det programmet och som tur är så blev systeryster Theres också ett stort fan. 

Det ni var en hemlis som kanske inte alla visste om syskona Engberg. Och för övrigt så är vi riktigt bra på att sjunga låten här nedan högt och helt utan talang. Kika in på Theres blogg - det var hon som började att skriva om Scooby.


Att skapa en hemsida

Sakta, sakta börjar jag att förstå hur man skapar hemsidor med html och css mallar. Snart ska vi börja på våra personliga hemsidor som sedan skall publiceras på skolans site. Men det ni skall få se nu är en testsida som jag suttit och gjort nu på kvällningen. Det tog cirka en timme (det skulle ha gått mycket fortare om jag inte var helt tappad bakom en vagn och inte kom på hur man fick dit bakgrundsbilden, det i sig tog för tusan 20 minuter).

Just nu är sidan bara som ett skelett med fel header, fel texter (kopierade här ifrån bloggen) och möjligen fel färger.Dreamweaver CS4


Läppar

En skoluppgift som vi hade för ett tag sedan. Vi skulle lära oss att använda mönsterverktyget i Photoshop, vilket jag (bland annat) gjorde i denna bild.Modellen är syster Theres.


Sjukstugorna

Stolpås gård och lägenheten i Bollnäs har blivit till sjukstugor. Där gottar sig magsjuka upp över öronen. På Stolpås ligger min mor, syster, farmor samt farfar och spyr och här i Bollnäs är jag och min far. Pappa var toksnäll och for hit igår då jag inte kunde röra en fena, hade ingen ipren, resorb eller någonting. Det är tur att man har den bästa familjen i världen.

RSS 2.0