Mer om serier

Idag skall jag åka och köpa lite fler pennor till mitt serietecknande. Jag behöver både en tunnare penna och en bredare än den jag har nu. Sedan skall jag ikväll skissa lite och börja fila på hur min serietecknar-stil ser ut. För det vet man ju aldrig förrän man har provat. Men naturligtvis är Lena Furberg och några andra kända serietecknare en klar inspiration.

Om jag i tillslut bestämmer mig för att prova på en serie så har jag faktiskt tänkt ut en story. Sådär lite mystiskt töntig och lite spännande som en hästserie skall vara. Haha, men det är inte säkert att jag kommer att ha användning för den.  
Här är en bild som Lena Furberg har tecknat. Hämtad från Google.


Serietecknande

Jag har börjat att fundera en del över serietecknande sedan vi i veckan fick en uppgift i skolan om att göra en framsida till en serietidning. Det i sig är ju väldigt roligt, men att göra en serie är något jag alltid har velat prova på. Och även om det nu inte ingår i uppgiften så har jag börjat att klura på hur man kan tänkas gå till väga för att skapa en serie. Hur bygger man upp en? Vilka pennor använder man? Vilket program färglägger man i? Hur lång är en serie? Vilket format skall serien vara? 

När jag var mindre så läste jag alltid hästserietidningar. Ni vet, Min Häst, Penny, Wendy, Ponny och alla dom där. Och jag har sedan den tiden alltid velat göra en egen hästserie, så om jag skall prova på så kommer det bli en hästserie, så man kan pricka av en utav de där tusen barndrömmarna man hade. 


Här är en snutt från en gammal Min Häst, Serien handlar om "Broknäsflickorna" och bilden kommer från Google. 

 

Det där med kök

Jag kan knappast vänta tills jag till våren får börja flytta in i det lilla huset i Kvarsätt. Det skall bli roligt på många vis, speciellt för kökets skull. Det är ett underbart kök där. Kakelplattorna är rosa (hör och häpna) väggarna är ljusa med små pastella detaljer, köksluckorna är vita varav de tre luckorna ovan diskbänken har en glasruta, knopparna är stora och vita med rosor på och det finns även en gammal socker och mjöl behållare (ni vet en sådan med ett gäng glasbehållare som man kan ha olika slags torrprodukter i, som ofta finns i äldre hus och lägenheter). Det finns en svart gammal vedspis, fönster i ena hörnet av rummet som visar en utsikt över ängsmark och skog och i ena väggen är det utskuret ett fyrkantigt fönster in till vardagsrummet. Jag blir pirrig när jag tänker på det.

Jag vill inte visa några bilder för er än, utan jag vill visa hur det ser ut när jag har flyttat in och pysslat till det. Men ni skall få se några inspirationskök som kommer från google. Det finns så mycket fint att hämta från dessa kök.


Att skissa

Imorse skissade jag en häst i blyerts. Sedan scannade jag in den på skolan. Efter det satt jag och klurade i Photoshop på hur i hela friden jag skall kunna färglägga den och fortfarande ha de svarta konturerna kvar. Jag kom på ett sätt och resultatet blev så här:Att skissa tog ca 10 min.
Att scanna gick på ett kick.
Att färglägga tog ca 20 min.


Ett reportage

En annan uppgift jag gjorde igår var att hitta ett befintligt reportage i en tidning, scanna in bilderna och återskapa reportaget i InDesign. Det blev så här:Lite på tvären för att bilden skulle bli större.


Sju Dagar - ett stresstest

En av de senare uppgifterna på skolan, skapa en framsida till en bilagstidning. Under tidspress. Den skulle heta Sju Dagar och innehålla t.ex det som står på min framsida. Bilderna fick vi plocka från nätet.Gjord i Photoshop CS4.


Ett förslag på visitkort

Vi har börjat att göra förslag på våra personliga visitkort. Och mitt det ser ut som följer:

Ursäkta för den dåliga upplösningen.


Sofia

Jag är sjuk som en kastrull (?). Mitt huvud är som en egen jordglob. Men sysslolös är inte min melodi, så igår innan jag somnade knåpade jag ihop ett porträtt av Sofia i Illustrator.Mrs Henderson Presents

Jag har en ny favoritfilm. Den heter Mrs Henderson Presents och är en helt underbar skapelse. Den utspelar sig i sent 30-tal och tidigt 40-tal, och gissa om kläderna är fantastiska? Men faktsikt så är det inte bara kläderna i denna film som är som en Gudagåva utan också historien är en sann, rörande, rolig och sorgsen berättelse. Jag kan faktiskt inte förstå varför jag aldrig har hört talas om den förrut?


Bilder från Google.


Greppa och släpp inte taget!

Igår var det nära på att farfar tänkte elda upp en stringhylla som låg i ladugården. Som tur är kom jag på han i sista stund och räddade den! Far och flyg hörni! Elda upp stiliga (dyra) stringhyllor! Nej fy fy!Bild från Google.

Nu har jag två i min samling, plus en blombänk. Nu är det bara en bokhylla som fattas. Oh, älskade 50-tal!


Klassfest, lekplaneten och blocket

Klassfest: Igår var det klassfest. Jäkligt roligt! Vi körde allt från pingpong till vilda danser. Det roligaste var nog att så pass många kom dit. 

Lekplaneten: Jag köpte ett sällskapsspel som heter "Veckans värsta" till Evelyn. Det verkar himla roligt! Det skall vi ta och spela ikväll!

Blocket: Det är så roligt att kika på blocket efter möjliga hundar att köpa!

  


Folkabuss

Idag har jag gjort en folkabuss i Illustrator. Japp.Det tog ungefär en timme.


Att ha tjejerna på besök

Ikväll har vi haft en riktig tjejkväll. Och vad är då en riktig tjejkväll? Jo, det är filmen Crossroads, glass, kakor, cola och chips. Det är en extra madrass på golvet, tusen kuddar och en massa fnitter. Det är sång, gapskratt, suckanden och elaka kommentarer om filmens handling. Även fast jag vet att alla innerst inne gillar den, åtminstone litegrann. För visst är det en feelgood film. Åtminstone lite. 

Och vet ni vad? Som några vet så älskar jag bandet Bowling for Soup, och det jag aldrig lagt märke till förut är att en av deras låtar är med i Crossroads. Haha, lustigt, jag älskar den här låten, Greatest Day:

 

En till låt från filmen som är otroligt bra är Sheryl Crows If It Makes You Happy:


Nu du Lina!

Här kommer ett gäng inspirationsbilder inför dagens fotostudio tid. Det skall bli ytterst roligt! Sedan så skall jag hem och publicera, redigera och experimentera så ni får se!
Bilder från deviantART och Google.


Till Gerd

Fasen Evelyn, det där Gerdskämtet börjar att bli så gammalt att det nog bara är du och jag som hänger med på det. Vilket bara gör det ännu roligare!

Jag har en sak att säga dig idag: GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!

Oh, jag önskar att jag vore hemma i Sundsvall idag på din födelsedag! Men på fredag är jag hemma igen och då skall det firas med dunder och brak!

Jag har i allafall på din begäran och också min egen vilja så här på din stora dag påbörjat ett porträtt på dig målat i Photoshop:


GRATTIS igen Gerd! 


Att fixa och trixa i en fotostudio

Imorgon skall jag och Lina fixa, mixa och trixa i skolans fotostudio. Jag har sökt reda på en massa bilder som jag skall använda som moodboard (skall lägga up dem här sedan). Det ska bli spännande. Förra veckan så såg vi en film om ljussättning med Bobbie Lane (stavning?), den gav väldigt mycket, men hennes foton var inte så fantastiska direkt. Det har blivit lite av ett internt skämt, haha.
    Skämt å sido. Jag har suttit och funderat fram och tillbaka på vad jag skall använda mig av för rekvisita imorgon. Och det jag kommit fram till är att åtminstone ett paraply skall vara inblandat. Men vad mer?

Ett foto från förra gången vi var i studion:Mer med penslar

Jag har klivit in i den nya photoshop-pensel världen och testade mig fram med minst ett tjugotal penslar. Det är roligt att göra lite ruffigare bilder, med grova drag och lite som man vill. Detta är något nytt för mig.

När jag provar mina penslar så tar jag bara ett foto lite på måfå, men ni får gärna säga till om ni själva skulle vilja bli avmålade när jag sitter och tränar.


Att kladda med penslar

Idag visade Lina mig en helt ny värld. Alltså hur man hittar fler penslar i Photoshop.
Det finaste med Kalle Anka

När jag gick igenom lite bilder på kamerans minneskort så hittade jag ett foto som är noga taget rent tidsmässigt. För precis denna microsekund är den bästa med hela julaftons Kalle Anka. Det är när de tvåfåglarna i Askungen knyter en rosett på den underbart vackra klänningen som Askungen skall ha på balen. Det är fantastiskt. Det är riktigt fantastiskt fint. 


 

Second hand - en salig blandning

Idag ska jag, Tessan och Evelyn på Erikshjälpen och kanske Fyndlagret. Men man kan säga att vi är ute efter olika saker - jag är ute efter kläder, Tessan kollar filmerna och Evelyn vill ha fler kontroller till sitt Nintendo. Och med lite tur kan man finna allt på samma affär. Världen är för underbar ibland. 

  

Gips och bandage

Jag är fri! Fri som en fågel! Jag kan röra min handled igen utan att det gör allt för ont! Och igår snörde jag in Tessans skalle i bandage.Egentligen så var det inte meningen att ni skulle få se denna, än. Då detta bara är ett test. Jag har tänkt att ta med Tessan till Bollnäs för att fota i studion där - och gör ett par bandage-bilder. Men sedan tänkte jag: Va fan, ni får se ändå!Jag har en dröm

Faktiskt så hade jag en nästan helt perfekt dröm i natt. En sådan som man inte vill vakna ifrån. Men det var inte den jag skulle berätta om nu, utan om en annan dröm - som faktiskt skulle kunna bli sann. Jag vill nämligen ha en Amazon. Med lister och krom.
   En Amazon är verkligen min drömbil. Stiliga, små och fantastiskt underbara. Jag har länge känt att det är en bil jag skulle vilja ha senare i livet. Helst en röd. Det är något speciellt med röda bilar. Men hur röd och stilig den än är, så antar jag att den här Amazon drömmen förstärktes idag bara för att termometern står på -22 och jag vet att det är så långt borta från sommarbiltid som möjligt.Bild från Google.


Ett minne från jul

Julen var fantastisk. Det kanske är sent att nämnas, men den var fantastisk. Jag minns fortfarande lukten av mat, marshaller och kyla. Jag kan för mitt inre se ett blurr av en julgran och minnas vad vackert det var. 

 

Dreamweaver och äppelpaj

I skolan har vi börjat med Dreamweaver, ett program från Adobe där man gör hemsidor. Just nu håller vi på att traggla en massa html och css koder. Det är faktiskt mycket roligare än jag trott. Förhoppningsvis så har vi varsin finfin hemsida innan terminen är slut - en hemsida där vi kan lägga upp våra portfolion.

Men ikväll blir det inga koder för 6 av oss tjejer i klassen, vi skall nämligen mysa till det med muffins, paj och gud vet vad alla skulle baka och ta med sig. Men man blir go och glad av hembakt fika!

Tänk om man ändå hade haft det här fina förklädet också:Bild från Google.


Det där med att måla av sig själv

Jag håller mig hemskt gärna bakom kameran, bakom pennan och bakom staffliet. Men man lär sig mycket av att teckna sitt eget ansikte, så jag bestämde mig igår kväll för att göra en snabbskiss av mig själv i Photoshop. Och visst kan jag se tusen fel, men å andra sidan så är ca 1,5 - 2 h kort tid i Photoshop (åtminstone för mig). Jag försökte mig på en ruffigare variant av Photoshop målande. Jag använde mig av en pensel som ger strukturen av en krita. Alltså helt annorlunda än hur jag brukar måla i Photoshop. Därav resultatet. 


 


En bubblande känsla

När ens fotografier skall visas inför klassen och kommenteras av läraren så kan man bli smått nervös. Man håller andan och hoppas på att inte bli totalsågad. När man sedan hör läraren säga: "Makalöst bra foto!" Då andas man ut i smyg och ler för sig själv. Det bubblar till i magen och man blir aningen nöjd.Tack till dig Lina som ställde upp och modellade!


En annan tid

Ibland känns det som om man delar upp livet i delar. Det var då och det är nu. Det gör sig väldigt tydligt i min foto-mapp. Det beror delvis på kamerabytet, men ändå mest på tekniken, hur man ser på bilder och hur man har utvecklats. På ett vis gillar jag mitt gamla foto-jag. Jag var mer vågad i photoshop (antagligen för att fotografierna i sig var rätt kassa) och jag var inte rädd för att folk inte skulle gilla mina bilder. Allt var nytt och spännande. Man inspirerades av folk från hela världen på deviantART.com och man var inte rädd för att ta i. Det är jag inte nu heller, men på ett sätt så har man börjat att lära sig hur man egentligen skall använda en kamera nu, med ljus, histogram, linjer, uppbyggnad, fokus, blixtar, bakgrunder och allt annat. Men ibland vill jag inte göra så, precis så som jag blir tillsagd. Så då struntar jag helt enkelt i det. För om man gör som alla andra, då blir resultatet som alla andras.   

Här kommer några bilder från mitt äldre portfolio:

Alla bilder är tagna med min gamla kompaktkamera.


Mårten Trotzig

I slutet på maj så skall jag bege mig till hufvudstaden med familjen. Då skall jag åka karusell tills att jag ta mig tusan spyr, besöka alla secondhand butiker på Söder, trampa runt på Sko Uno, äta Buffalo Wings (bara roligt för dem som vet, höhö), skutta runt på övergångsställen (också bara roligt för vissa), besäka gamla stan och den lilla gränden som kallas Mårten Trotzig, åka en massa tunnelbana och bara studera det stockholmska folket i allmänhet. De är annorlunda. Sedan skall jag åka hem och känna friden i norrland. Jag älskar norrland. Det är mitt hem. Bild från gamla stan, gränden Mårten Trotzig, fotad av mig sist jag och Evelyn var till Stockholm.


Kairos Röda Ros

Vi fick en uppgift över jul. En lista med äldre filmtitlar där vi skulle välja en av dem och göra något utifrån det. Jag valde Kairos Röda Ros, och jag gjorde en kollektion kläder. Det blev sju stycken skisser gjorda i Illustrator. Jag sydde upp två av plaggen. Här kommer ett av dem:Så kan det gå!Komplett och vackert

Sällan ser man bilder där färgerna kommer så bra överrens som på denna bild. Sällan blir det så bra. Så komplett och vackert.Bild från Google.


Sedan skulle jag också kunna mörda för den hatten och klänningen också. Men det är en helt annan historia. 


Blommor i tyg

Jag gillar blommor i tyg. Jag vill ha en sådan i varje färg. Helst.
Till AmandaFör det är våran låt.


Bara några droppar, tackNikon D60 - Nikkor 18-55mm - Speedlight SB-400


Att göra rök

Idag när jag stod och väntade på att pärena skulle koka färdigt på spisen så började jag att fota rök. Först tog jag ett litet juleljus, men det blev alldeles för dålig rök då man blåste ut det. Så jag tog ett rätt så grovt ljus - fjutta på - blåste ut - fotade fort som bara den.

Det är mycket underhållande att experimentera med saker som detta när man lagar mat, det gör det hela avsevärt roligare! För att laga mat i sig är det värsta straff man kan få. Det är som en smäll rakt i ansiktet. Det är som att försvinna in i ett svart hål och aldrig komma tillbaka. Det är som att solen går ner och utan att komma upp igen. Det är roten till allt ont. Det är inte konstigt om folk i denna värld är vresiga - antagligen har någon sagt åt dem att laga mat.  Nikon D60 - Nikkor 18-55mm - Speedlight SB-400


Fotografi

Nu var det länge sedan jag visade något fotografi som jag tagit. Just därför så skall jag visa ett äldre fotografi, denna bild tog jag när jag precis fått min systemkamera. Jag provade mitt då nya 70-300mm objektiv. Och det var lika roligt då som det är nu.Modellen är min syster Theres, såklart.


The Hillywood Show

Jag såg på Annas blogg att The Hillywood Show har kommit ut med sin parodi på New Moon. Jag länkade till den första här när jag hittade den, men om ni missat den så kika här: http://www.youtube.com/watch?v=2MKz0gkcgAo

Denna är inte lika bra som den första, eller man kanske skall säga att den inte är likadan som den första. Den är ursnyggt gjord. Rekvisitan är otrolig, skådespelarna är mycket lika originalen. Fan den är förjävla snyggt gjord! Man blir avundsjuk som aldrig förr. Men den är lite väl rockig och hoppig. Och lite för "rolig". Men vem är jag att klaga? Jag skulle nog inte kunna göra det bättre själv, men det får en att vilja börja filma, kanske är det något man i framtiden provar på! 


En sån där biokväll

Igår var jag och Evelyn och tittade på nya filmen Avatar. En riktigt bra film även om det är en genre jag generellt inte gillar. Utomjordingar. Men denna gången var det vi männsikor som åkte till dem och det kändes mycket bättre. Filmen var snyggt arbetad, trovärdig på sitt overkliga vis och spännande. En sådan man skall se på bio för att kunna uppskatta fullt ut. 

 

Tyg och tråd

Tyg och tråd. Symaskin och band. Nål och mönster. Sax och sprätt.

Här kommer en första liten glimt av en del av kjolen. 
 


Dags att sy!

Nu, precis nu, ska jag börja att sy min kjol. Hoho.

Okej, fasen vad onödigt för er att veta.

Den där Calle

Jo min syster har idag förklarat att hon tycker att jag skulle passa bra tillsammans med Calle - ja, han från Idol. Ja inte vet jag men hans skiva är inte så dum!Bild från: http://www.callekristiansson.com/bilder/pressbilder/calle-kristiansson-2


En röd kjol i siden

Kanske blir det inte riktigt siden, men något åt det hållet. Jag skall nämligen prova på att sy en kjol själv. Jag har dels ett mönster och dels lite egna idéer om det mönstret. Det är faktiskt lite spännande. Hoppas att Ohlssons tyger har öppet idag bara!Bild från Google.


Att färdas med stil

Det är kanske inte något jag gjorde i afton när vi for hem till Stolpåsgård från Tännäs, men jag tycker att det är vackert när folk färdas med stil. Inte i snygga bilar eller så, utan när man tar tid till att kanske knyta en scarf runt håret och skydda ögonen från solen med ett par väl utvalda solglasögon. Precis som karaktären Alice i New Moon. Bild från Google.
 


RSS 2.0