Ghost Whisperer

När man inte har något särskilt att göra så är Ghost Whisperer ett fint alternativ. Jag gillar stilen i den serien, snygga kläder, snygga miljöer, lite halvkasst skådespel och spänning. Dessutom är Jim himla snygg. Om ni inte vet vem det är så är det dags att ni kikar efter.
Välkommen Wille!

Allting passade som handen i handsken. Tid, plats, pris, ras. Wille är en Dansksvensk gårdshund/Papillion på 6 ½ månad som nu går mig hack i häl. Han lär synas mer här på bloggen.


Spännande nyheter

Yes vilken bra rubrik, men den passar in, imorgon är en väldigt spännande dag, det pirrar i hela kroppen. Vad händer då? Kanske kommer det inte som en stor överraskning när jag säger: Det får ni veta imorgon!


Skoteråkning i Boda

Nu har alla snart vaknat här i Boda. Vi är ett stort gäng som ska ut och åka skoter. Huset här i Boda som ägs av mamma och pappas vänner Lars och Helen är helt underbart. Jag ska ta några bilder på inredningen så ni får se.


Vi hörs ikväll!


Agility dags!

Jag kände ett starkt agilitysug idag när jag var på Rusta. De har en hög fula men helt okej hinder där, så jag köpte mig ett enkelt hinder. For hem och hoppade med Arrak. Han är en mästare Arrak, vill alltid vara till lags och det lyste i ögonen på honom. Han älskar att jobba, godisarna däremot är han inte lika förtjust i, applåder däremot, det gillar han!
Ska fara tillbaka och köpa ringhindret, tunneln och slalomen också. Kommer att bli perfekt när jag flyttar till Kvarsätt där det finns plats att ha banan uppe utan att pappa kör över hindren med traktorn.

Inte min bild, tagen från google, men hindren ser ut så här.Glasses II

Här följer andra fotografiet från det att jag och Lina var i fotostudion. Det är meningen att den skall höra ihop med den första som en serie. Därav blir denna i färg, eftersom flest röstade för den. Och på tal om det, tack till alla som röstade! Ni är guld värda.Modell: Lina JönssonAnimations test

Till morgonen (jag vaknade 5.35 och var klarvaken) har jag lärt mig hur man gör animeringar i Photoshop, av alla program. Normalt gör vi dem i Flash, men detta var också roligt. Arrak blev offret.Inspirationsmappen

På datorns skrivbord har jag en speciell mapp som heter KLICKA HÄR FÖR INSPIRATION. Den är guld värd. Alla bilder och texter och vad det nu kan vara som jag hittar på nätet samlas i den mappen och om jag någon gång skulle känna att jag har idétorka så kan jag öppna den. Det har inte hänt än, men vem vet när huvudet blir tomt. Jag tänkte hur som helst dela med mig lite av vad som finns i den. Se här:


Alla bilder är från Google.


Ett tack!

Tack till Evelyn som gav mig kritik på mitt foto Blue på deviantart.com:
Detta fick mig att tänka på hur bra det är att få kritik, för om man inte få kritik så är det mycket svårare att bli bättre. Om ingen säger emot en så kan man fastna i ett träsk som man inte kommer ur. Tyvärr är det allt för få som vågar att ge kritik. Men jag ber er, gör det! Skriv vad det första ni tänker på är, eller vad ní kommer fram till efter att ha kollat en stund på en bild. Många fotografer kommer att jubla över era tankar varesig de är bra eller dåliga. Det kan jag lova.


Glasses I

Nu börjar jag att lägga upp bilderna som jag fotade i torsdags med Lina som modell. Naturligtvis en i taget så det tar så lång tid som möjligt (och så jag hinner redigera och välja bilder och tveka och vela och fundera och tänka).

Men till kruxet: Är den bäst i färg eller svartvit?

Jag har alltid haft en förkärlek till svartvit, men vad tycker ni? Jag har ingen anin om vilken jag skall sätta in i portfolion. Så hjälp mig nu!

Modell: Lina Jönsson
I studion

Jag och Lina intog igår studion för två timmar av fotografering. Det var den roligaste och mest givande fotograferingen hittills! 

Här kommer en liten tjuvkik:


De flesta skall bli i färg, men ni får provsmaka på en svartvit.  


En räddad pelargon

Man får la tacka och bocka till mamma som bodde här med pappa i helgen när de skulle ner på trädgårdsmässa i Stockholm. När jag kom hit på måndag morgon såg jag hur hon räddat min pelargon från att dö en torr död. Hon hade också klippt ned den, fast glömt att ge de små rackarns bladen vatten så det kunde jag faktiskt göra själv.

Se så vackra de är, pelargoner och penseer är mina favoriter i blomvärlden.Japp det är jag som sitter och kurar i spegeln.


Arrak passar in

Denna morgon slog det mig vad fint Arrak passar in i min lägenhet här i Bollnäs. Jag hatar egentligen inte lägenheten, jag hatar bara att jag bor i ett stort hus med en massa andra människor. Jag är för ego för att bo i lägenhet. Men hur som helst så är det ändå rätt mysigt på mina kvadrat, speciellt med en lurvig pudel i sängen.En randig tapet

Jag skall tapetsera om i köket i lilla huset i Kvarsätt innan jag flyttar in, för min kära mor har spillt(?) citron över halva väggen när den för hundra år sedan var nytapetserad. Min bror tycks ha stått ut med det de år han har bott där men nu får det vara nog! Nu när hallen är så fint renoverad så skall också köket få sig ett uppswing! Vad tror ni om den här tapeten?Alla vet inte hur det ser ut där så ni får en kort beskrivning: Vita skåpluckor, ljusrosa kakel och fyra fönster så det är väldigt ljust.


En hattparad

Här bjuds det på en liten hattparad. Jag använde mig av några penslar som jag helt enkelt aldrig har använt förrut. Det finns så mycket att utforska i Adobes program. Man tror att man har lite koll men man vet inte ett dugg egentligen. Det finns så oändligt många funktioner att jag får "AHAA!" upplevelser varje dag. Det är det som gör det så roligt.


Gjord i Illustrator CS4.


Mer ben

Ett par färggranna ben gjorda i Illustrator.
Ben

Här får ni lite ben som är gjorda i Illustrator.
Att göra en tidning

Det är precis det vi skall göra i skolan nu i några veckor framöver. Jag har till 99% bestämt att jag skall skriva om Lara Jade. Enligt mig - världens framtida hopp inom fotografi. Hon är 20 år, snygg, framgångsrik, skitduktig och helt briljant!   

Jag skrev till henne för att fråga om det var okej att jag gjorde en tidning om henne, även om jag antog att jag inte skulle få något svar. Men jag fick faktiskt det. Hon är en riktig pärla Lara Jade. Jag fick så gärna så göra en tidning och använda hennes material, dock hade hon inte tid att ställa upp på en intervju, men vad tusan - jag är nöjd ändå!

Besök Lara Jades hemsida här: http://www.larajade.co.uk/1024/01portfolio.html

Man ska väl inte riktigt börja med layouten än enligt skolans planering, men sen när följde man den då? Jag har i stort sett redan gjort min layout. Mehe.

Och eftersom bloggar är roligst med bilder så skall ni få se en tjuvkik på ett material som jag håller på att sätta ihop till ett uppslag. Alla bilder är Laras såklart.RegnetLina låtsas att det regnar och jag fotar.


Running, running as fast as I canDet är Lina som springer och det var jag som fotade i skolans studio. Kul som tusan.Sovande renar och snöskotervärk

Jag har tillsammans med min far och syster varit i fjällen i tre dagar. Det var länge sedan jag hade så kul. Igår körde vi skoter tills ryggen höll på att värka av. Vi körde från Tännäs till Funäs till Bruksvallarna till Funäs igen till toppen av Funäsberget till Funässjön och runt alltihop och tillbaka till Tännäs. Ja, det blev en heldagstur. Nu måste jag köpa en egen skoter, man vill ju inte jämt köra pappas. 

För att också få ihop inlägget med rubriken så körde vi förbi ett gäng renar som låg och sov i ett dike. Det såg lustigt ut. 


Bild från Google. 


Buddy Holly - The Musical

Wow, vilken grej! Alla som har chansen borde gå och se Buddy Holly musikalen. Shower som denna går inte att beskriva med ord - de måste upplevas. Pallra er iväg bara och se den - det är värt det!

Brolle var underbar i rollen som Buddy (och som sig själv också även om jag tycker att han alltid borde vara klädd som Buddy, heh). Oh, jag älskar 50-tals stilen som allt hade och musiken går rakt in i hjärtat. Jag ville bara kasta iväg alla stolar och bugga loss. Jag kommer att kunna leva på denna 50-tals resa länge. Tack Brolle för sången och tack mormor för biljetten!


Ny utmaning: Corel Painter 11

Nu ska jag ge mig in på en ny utmaning, nämligen programmet Painter 11. I det programmet kan man måla med många fler och naturligare penslar än Photoshop. Man kan använda allt från olja till palettkniv, färgpennor och svampar. Oooh, nu har jag inte tid att sitta här längre!


Bild från google.


Blond böna

Jag tror att jag ska bli en blond böna igen. Jag har tröttnat på min hårfärg nu.

Vad tycker ni?


Lina står modell

Jag har två favoriter då jag fotar. Det är syster Theres och det är kompisen Lina. Ni är då för grymma! Ett tack till er båda sitter nog inte fel.

Fotot är från då vi var i studion för någon vecka sedan. Jag tänkte att jag skulle prova på lite Photoshop OCH Illustrator på ett fotografi. Tja, det blev så här helt enkelt. Det är bara att träna vidare.Modell: Lina Jönsson


Magic Chanel

Drink this and you can fly.
Eller?Fotografi fotat på skolans produktbord.
Redigerad i Photoshop med bilder på vattenfärg.

Ta och titta på mitt galleri

Jag har lyckats att lägga upp ett litet galleri med foton på skolans server och det börjar bli mer spännande med webblektionerna nu. Man börjar inse vad man senare kan åstadkomma i Dreamweaver.

Om ni vill ta den lite längre och lite mer spännande vägen till mitt galleri så går ni in på idevarlden.com - klickar på "Studerande" och på mitt namn såklart! (eller någon annan).

Annars kan man också klicka på denna länk, för er lata då.
http://stud.idevarlden.com/09seg/galleri/


Den moderna bonden

Den moderna bonden har två jobb.
Detta är en reportageuppgift till skolan. Det handlar naturligtvis om min far.Text, foto och layout utav mig.


RSS 2.0