Vad har hänt..

... på sistione i Sandras exotiska liv?

- Sandra har studerat VVS.

- Sandra har sett på bio med Evelyn, vi var ensamma i salongen.

- Sandra har ätigt en mango godis. 

- Sandra har fotat med sitt nya objektiv.

- Sandra vet vad en shunt är, vet du?

- Sandra har renoverat stallet och ska mysa där med två får hela vintern. Stallet är numera fint målat med röda och vita detaljer.

- Sandra anar att ett antal höns är på ingång på Stolpås gården.

BUGG!

Nu går det undan! Varje torsdag i åtta veckor kommer jag att skaka loss ordentligt med lite klassisk bugg! Alla borde dansa bugg, vilket underbart sätt att träna på! Njut och flasha tillbaka lite på det svängiga 50-talet och deras liknande
danser!


MACRO!

Äntligen har jag fått mitt macro objektiv! Det betyder att min D60 nu har en liten glögg fastsatt i sig som heter Sigma EX 50/2,8 DG Macro 1:1! Tjoohoo! Jävligt nöjd hittills, det lilla lilla jag har hunnit prova det. Men jag kan lova att det blir en satans massa provande i framtiden om man tänker på dess prislapp och att jag är student.

Lite tjuvkik på min testing-runda:Drops
Twin Souls


--


Sandra Engberg
Nikon D60
Sigma EX 50/2,8 DG Macro 1:1
Nikon SB-400 SpeedlightMiss Engberg

Jag och min syster tog och gjorde ett samarbete. Eller mest jag, haha, hon satt så snällt och blev sminkad, borstad, sprayad och fotad. Och här är resultatet:Miss Engberg

--


Sandra Engberg
Nikon D60
Sigma AF 70-300/4-5,6 DG
Nikon SB-400 SpeedlightHolabandola everyone!

Igår var det en minnenas kväll. Som det var förr, eller ska man säga tidigare i år. Även fast det inte är så länge sedan vi tog studenten, faktum är att det bara är några månader sedan, så känns det som fem evigheter sedan. Alla har börjat någon form av nytt liv. Någon for till Stockholm, en annan till Frankrike, säkert ligger också några på sofflock och andra flyttade till andra ställen i Svea-rike. Jag bytte bana och andra jobbar som för fem regementen. 
 Men igår, IGÅR mina damer och herrar, då samlades de tre flickorna från klassen. En tog tåget från Leksand, en annan tog bilen sådär 5 kilometer och den tredje var redan där. Och vad blev resultatet? EN FILMKVÄLL MED EN DÅLIG RYSARE, CHINA MAT OCH PRINGELS!

And I like it!

  

---- 

Till veckan hoppas jag också på att få mitt nybeställda objektiv! YEYHOO! Det blev ett Sigma EX 50/2,8 DG Macro 1:1. Åh, vad jag längtar! Jag vill prova nu, nu, NU!

Såhär ser det ut:-----

Var ut en sväng i morse för att fota, det var ju så fantastiskt väder! Det skulle till att bli en klarblå himmel, men just när jag klav upp låg dimman tjock över landskapet. Det resulterade bland annat i denna bilden:Silence

Sandra Engberg
Nikon D60
Sigma AF 70-300/4-5,6 DG
Nikon SB-400 Speedlight 

Är han min vän eller min hund?

Arrak. Det är så han heter. Den spinkiga, ulliga, vita pruppen (och det är inte för intet han har det smeknamnet).
Han är en pudel, inte en såndär liten som man tappar bort eller sätter sig på, utan en Kungspudel. Han är fisförnäm som vilken pudel som helst och för att understryka det faktumet ligger han alltid med frambenen i kors. Han är en knähund av värsta slaget, trots sin storlek. Han kan göra en gul och blå med sina bocksprång och totala klumpighet.
Han kan krypa ner under täcket för att slippa gå ut på morgonen, då han är tröttare än den allra tröttaste varelsen på jorden. Ibland tror jag att hans ögonlock är igenspikade och hörseln helt ur funktion, det senare händer inte bara på morgonen. Hans öron tycks vara något av och påslagbart. 
Han kan vägra gå i regn och aldrig i vattenpölar, aldrig. Och aldrig äter han det foder man bjuder på, aldrig. 

Men han är min vän. Eller hur? 

Jag kan inte tänka mig någon annan som är så bra på att lyssna som han. Det kanske låter klyshigt, och det kan hända att han inte förstår vad jag menar, och det kan också hända att den känslan förstärks när han drar djupa suckar på helt fel ställen i mina historier. Men han lyssnar åtminstone. Det är bättre än måånga andra. För att göra honom nöjd så kliar man honom på magen och låter han sitta i famnen när man ser på TV (och äter och sover och läser m.m.). 
Jag kan inte komma på någon annan som skulle bli så glad när man kommer hem efter skolan eller bara har varit ute i fem minuter och kommer in igen. Faktum är att jag aldrig sett den hunden sur eller less. Och där rensar vi då bort hela mänskligheten. Om man lägger ihop ett och ett då så kan ingen mänsklig varelse jämföra sig med min hund. Han är trogen! Och där rensar man återigen bort alla karlar på denhär jorden (typ, eller hur)!

Vet ni vad han är? 
Han är fan oslagbar! 

Photo time!

En massa blandade bilder, tittade igenom lite mappar från någon vecka tillbaka och samlade ihop lite krims krams.Evening Of Colors

Jag och Evelyn var ute och fotade på Stornäskajen för ett tag sedan, och det blev så läckra färger på himlen! Jag är fortfarande imponerad av den kvällen, solnedgångar är lite klyshiga, men denhär gången var det riktigt fint. Det kanske inte framgår så bra på denhär bilden, bara lite i bakgrunden.
Timeless Times
Min ena fågel tappade en fjäder och den fick bli en symbol för när allt står stilla, till och med vinden.
Black'n'White
En av mammas alla blommor, den gjorde sig mycket bättre i svartvitt (den är egentligen knall lila). Faktum är att jag har fotat hennes blommor hela sommaren för att nu sätta ihop ett album åt henne som hon ska få när hon fyller 40 i mars. Men ingen utav dom bilderna ska vara photoshopade på något vis. Inte ens beskurna. För det ska vara precis lika som hennes trädgård. 

Longing Arrak
Arrak är en liten dagdrömmar filur. Jag kan sitta och titta på han hur länge som helst och fundera på vad i helsike som rör sig i hans lilla ärthjärna.
Autumn Brings New Colors
Lite pytte smått börjar jag med höstbilderna. Tycker att det är lika fantastiskt varje år. Vilka färger! Lär bli mer av dom när jag åker till Tännäs om någon vecka. Då är det också FILM FESTIVAL, för alla som inte visste det.--

Bilderna är tagna med dessa kameragrejor:

Nikon D60
Sigma AF 70-300/4-5,6 DG
Nikon SpeedLight SB-400

Naturen enligt en stockholmare...

... för att öka hatet mellan stockholmare och norrlänningar:


Naturen är det som betecknas med grön färg på alla kartor. Den
är också grön i verkligheten, vilket man kan se om man tittar ut genom sitt fönster eller på färgfotografier. På vintern är naturen vit.
Naturen består av mark, vatten, luft och PLM-produkter. Den kan användas som underlag för parkeringshus, kärnkraftverk och municipalsamhällen. Där naturen inte används till något kallas den grönområde. Ur naturen får vi vissa råvaror, såsom mat, massaved och makadam. I de hål som därvid uppstår lägger vi t.ex. gamla järnstänger, potatisskal och bildäck. Detta kallas kretsloppet i naturen. I naturen finns lappar, campingturister och djur.

Djur är en sorts komplicerade kvicksilverföreningar som i vissa fall fortfarande har rörelseförmåga. En del djur kan flyga. Är de små, behöver man inte bry sig om vad de heter, det är bara och spraya. Är de större kallas de fåglar, och mot dem har ännu inget effektivt spraymedel framställts, utan bara långsamt verkande medel. Fåglar förekommer främst i motorer i jetplan, i tjockoljebälten samt i små drivor nedanför kraftledningar och fyrtorn. I naturen finns också små gröna djur som inte rör på sig, de kallas växter. Till växterna hör bl.a. julgran, pelargon och hö. Stora växter kallas träd. Av dem får vi grillkol och plywood. Står det mer än fem träd på en liten yta kallas de skog. I skogen kan man gå vilse. I skogen finns även varg och björn. Björnen är ett lömskt djur, som alltid överfaller försvarslösa jägare. Vargen finns inte.

Marken kallas det som naturen står på. I marken finns olja och gas som kommit dit från läckande cisterner och ledningar. Oljan pumpar man ibland upp igen och häller tillbaka i cisternen. Jämför kretsloppet ovan. I marken sticker växterna ner ena änden och suger upp vatten som annars kunde komma till nytta. Det vatten som växterna inte kommer åt kallas grundvatten. Grundvatten är en DDT-lösning. På marken finns vidare motorvägar och rullstensåsar. Varför de senare kallas så är en gåta då det inte alls är några åsar utan tvärtom en rad gropar, s.k. grustag. Kring motorvägarna flockas blyhaltiga växter och hörselskadade bönder.

Vatten är en ofta löddrande, gråbrun vätska som förekommer i naturen i flera former. Vatten i form av regn består av salt och svavelsyra, vilket beror på att vattnet påverkas av luftens naturliga sammansättning. Dessa ämnen underlättar genom sitt idoga arbete framtida rivning av kyrkor och andra stenbyggnader samt järnkostruktioner. De håller även pH-värdet i sjöar på tillräckligt låg nivå för att fiskarna inte skall bli aggressiva. Fiskar är ett slags ofta döda djur som lever i vattnet. Vattendrag som oturligt nog rinner fram just där avloppsledningar mynnar ut, blir ofta berikade med flera sällsynta kemikalier. En av de populäraste kemikalierna heter fosfor. Det är en helt ofarlig kemikalie, som möjliggör skumbad i det fria. Dessutom sätter den fart på den slöa naturen. Sjöar som annars skulle behövt tusen år för att växa igen, klarar det nu på tre år med hjälp av fosfat. Detta är en form av strukturrationalisering.


Check this out!

Ett hotell på Skottland = dit jag vill åka en veckaJag måste väl avverka en fjollig kommentar; To die for.

Holyrood Park & Scotland?

Vad skulle sägas om Scotland och Holyrood Park? Jag skulle säga JA, med en kamera i handen!Och det är ju bara EN liiiten liiiten del av Skottland! Alltså måste hela Skottland vara underbart!

Hoho!

Fick en tillsägning av Amanda igår via telefonen att jag borde blogga mera, eller att jag var skit dålig på att blogga, eller hur hon uttryckte det.. Så! Tro det eller ej, jag åkte lite tidigare till skolan idag bara för att blogga någon rad! :D

Till helgen kommer Amanda hem till norrland igen och vad ska vi då hitta på för hyss måntro? Man kan ju alltid lista lite alternativ:

- Kolla på Dunderklumpen

- Gå på krogen (inte Coppers!)

- Ta en picnick på Norraberget (igen) för det var så mysigt sist!

- Gå och se Wall:e på bio (om den har engelskt tal)

- Äta kex med ost på

Eller så kan man ju kombinera som Amanda och jag kom fram till igår, att se Dunderklumpen på krogen kanske? Jag måste höra med Evelyn om hon har något mer att tillägga. Eller om du läser Evelyn s kan du ju svara här eller ringa mig, hehe. Och du Evelyn, ladda inför TÄNNÄS!


Hej på dig i lingonskogen!

Tut kör bara!
Veckorna går undan må jag säga! Både positivt och negativt.
Igår var jag och Evelyn på bio och såg Patrik 1,5. Den var rätt bra, även om vissa scener var lite ruggiga. Man kan tro att jag pratar om någon rysarfilm nu, men icke, man kan rysa av annat också. Till exempel två håriga karlar i samma säng. Men, men det är alltid kul med bio! Speciellt med Evelyn för av någon konstig anledning så har vi samma sjuka jävla humor och det brukar bara sluta i en massa dåliga skämt som ingen egentligen förstår.. Hmm, but I like it! Nästa blir Wall:e på engelska! TJOHO!
 
Måste äta lite mat nu innan jag blir släpad i örat till bordet.
 

Holabandola!

Så nu har jag börjat i skolan igen! Så skönt, och nu har jag äntligen ett eget internet igen! Fick en dator från skolan som är min, bara min, mohahahah! Så nu kan jag till och med smurfa i min lilla barack, underbart! Så nu ska det bara in med lite 50-60-tal i MediaPlayer så är man redo att ta sig an de två år som står framför en. Än sålänge har jag haft två roliga dagar, träffat mycket nytt folk och fått vänner, puh, det fanns dom i min ålder också!
     Idag så fick vi inte bara en dator var utan också prova arbetskläderna inför verkstadsarbetet. Så det blev ett svart ställ med byxor och jacka och ett par svarta stålhätteskor! Ni anar inte hur sexig jag ser ut i dom! Fjoo, det är sant!

Så kanske att jag börjar blogga mer nu då! Haha, om någon läser!

RSS 2.0