Travhistoria

Här kommer en bit travhistoria. Mina farföräldrar var nämligen i travbranchen förr. Och börjar man att rota i det förflutna så kan man komma fram till mycket intressant. De ägde nämligen Mystic Park, en elittravhäst från USA som även är fader till Mack Lobell, en av världens bästa travhästar. 


------

Mack Lobell efter Mystic Park - Matina Hanover är en amerikanskfödd travhäst som är den första och hittills ende 4-årige travare som vunnit Elitloppet (1988), då med John D Campbell. Mack Lobell vann även Elitloppet 1990, då med Thomas Nilsson i sulkyn.

Vid tre års ålder satte han sitt personliga rekord 1.09,7 vilket då var världsrekord för travare. Bland segrarna i USA står bland andra segern i Hambletonian Stakes som en av de främsta.

Som fyraåring köptes han till Sverige, framför allt för avelsändamål, men han fortsatte också att i viss utsträckning tävla.

Under sin aktiva tid sprang han in en vinstsumma på 3 917 594 USD motsvarande cirka 26,6 miljoner SEK.

------Jag hoppas att ingen tror att jag skryter, jag vill dela med mig av min släkts historia som jag tidigare inte vetat om i denna utsträckning.

 


Tre raser

Om jag fick bestämma precis just nu så står valet av ras på hästen mellan tre stycken. Alla är kraftiga raser som passar utmärkt till både körning och ridning. Och det är ju så det ska vara. Jag vill ha ut allt av kakan och äta den också.

Men fjording, nordsvensk och ardenner kanske inte säger alla någonting så här kommer lite bildhjälp:Fjordhäst
Nordsvensk
Ardenner


Nu återstår då frågan. Vilken tycker ni?


Lillys dopkort

Jag fick i uppgift att formge Lillys dopkort. Go faster som man är så hoppar man på uppdraget utan att tveka! Till alla gäster så har nu ett kort med denna framsida seglat ner i brevlådan.Illustrator CS4


En maskros

Jag gillar maskrosor. Det är en formfull blomma.
Igår slet jag i det gamla stallet. Japp. Jag är tillbaka där igen.


Skolavslutning och student

Systeryster tar inte studenten, men hon går däremot ut åttan idag. Riktigt tjusig var hon idag när hon tog taxin till skolan (låter lika konstigt varje gång man säger det, men vi bor helt enkelt för långt ut på landet). Jag var tvungen att ta ett litet foto på na. Hon blomstrar lika fint som blommor, buskar och träd.
Men framåt två tiden skall jag befinna mig på min gamla gymnasieskola för då tar barndomskompisen Robin studenten! Oh, lyckliga studenter! Jag minns min studentdag med glädje. Skumpa hela dagen, regn och sång. Speciellt Save Tonight. Det pirrar i hela mig varje gång jag hör den låten, fortfarande!


Den får därför vara med här på ett hörn, till alla jag tog studenten med och till alla som tar studenten idag.

Bole

Igår kväll hittade jag en produktkatalog från Bole. Det är en sån underbar tidning, skit i Biltema och Clas Ohlson, det är Bole man vill ha!

Hela natten kunde jag drömma mig iväg i jordbrukets värld. Det finns så mycket att köpa att man blir alldeles knäpp. Jag har surrat om hästar mycket på sista tiden och jag tar och fortsätter i den andan. Även om jag nog måste byta till det riktiga stallet, med riktig hästhållningsbox om det någongång skall bli till verklighet. Av praktiska skäl. Där finns ju trots allt en gjuten box med galler och allt. (Även om det andra stallet är mysigare, jag får stoppa in något annat djur där istället).

Nog med skitsnack! Vad hittade jag där i katalogen?

Jo, titta här:


Först stoppar man ner fötterna i ett par riktiga Jodhpurs.

Sedan lägger man på navajofilten..Och rider iväg i denna sadel:Okej, kanske inte, men snygga är dom!


Mask och saft

Den stora presentationen är över. Jag har kommit över min rädsla att tala inför folk. Jag märkte inte av den alls idag, det är nog träning + den fruktansvärda huvudvärken jag har just nu.

Strax blir det tårta här på skolan sedan ska jag ta med mig mina blommor hem och harva hela kvällen. Det bästa sättet att starta det bästa sommarlovet i historien. En brummande traktor, fåglar som äter mask och saft i en pet-flaska. Jag tänker knappast lämna Norrland i sommar.
Sex and the City nummer 2

Japp, så har man sett uppföljaren på Sex and the City filmen. Den är störtskön. Samantha skiner som aldrig förr och Miranda flikar med de mest otroliga kommentarerna. Det är mina två favoriter! Charlotte är också en riktigt suverän karaktär, men Carrie är lite småtråkig.

Hur som helst, se den!


RSS 2.0